reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja spalam wyjatkowo cala noc, tylko o 4 na siku wstalam. Nawet mlody nie obudzil sie w nocy, zeby spac u nas co ma w zwyczaju, wiec duzo miejsca w lozku bylo:).
Wczoraj bedac na zakupach weszlam na chwile do pepco, zeby zobaczyc na te ciuszki dla dziewczynki i nic nie czulam, zadnej checi kupna, mysli strojenia malej. Frankowi uwielbiam mimo pelnej szafy kupowac rzeczy, szczegolnie markowe na lumpach za 5zl:). Mam nadzieje, ze jak doktor w przyszlym tygodniu potwierdzi ta Hanie to moje nastawienie sie zmieni. Kumpela wyslala mi wczoraj wzor kocyka ktory uszyje i mowi, ze to znak, bo znalazla zdjecie z niebieskim kolorem. Zawsze marzyłam o chlopcu, a drugiej corce, a teraz czuje jakis maly zawod, ale to pewnie hormony:).
Misiaka interweniuj i to szybko. Ja jako dziecko bylam ponizana cala podstawowke, wszystko tylko dlatego, ze mam siostre z zespolem downa, moja mama często chodzila do szkoly, tylko wtedy byly inne czasy i duzych efektow to nie dalo. Pamietam, ze na wiele lat to sie odbilo na mojej psychice. Chyba w miarę normalnie zaczelam funkcjonowac w liceum. Gimnazjum mimo, ze bylo normalne to nie umialam sie otworzyc na ludzi. Do dzisiaj jestem niesmiala. Wiecie co jest najlepsze, ze kiedys mialam profil na nk i chlopak ktory za wszystko odpowiadal i to on nastawial wszystkich przeciwko mnie w doroslym zyciu przeprosił mnie, napisal, ze żałuje tego wszystkiego..
Maggie ja z bolem tam na dole zmagam sie od 15tyg gdzies, czasmi jest gorzej, czasami lepiej. Bol jest mniejszy jak duzo chodze, np jak bylismy w Bieszczadach, gdzie praktycznie leżałam tylko w nocy gdy spalam, zero boli, a po gorach sie tez pochodzilo. Teraz najabardziej boli jak wstaje rano z lozka, potem przy zajeciach z Frankiem mniej, no chyba, ze dlugo z nim siedze na podlodze:). Niestety bedzie gorzej, dziecko robi sie wieksze i tez uciska coraz bardziej tam na dole.
Dziewczyny ciesze sie, ze wszystkie wizyty sa pelne dobrych wiadomosci i dzieki bogu nic zlego sie nie dzieje. Zobaczcie zostaly nam raptem 3 miesiace i maluchy beda z nami:). Ja sadze ze mi nawet mniej, bo dziecko nadrabia, brzuszek ma tydzien do przodu, a glowke nawet dwa tygodnie i mysle, ze pod koniec listopada bedzie juz na swiecie. Ustalilam wczoraj z mezem, ze max do 11 listopada wszystko ma byc przygotowane, jakbym znow szybciej w szpitalu miala wyladowac.
Maja kurde, nie ogarniam takich ludzi... wysmiewac sie bo masz chora siostre... dla mnie szok. No ale chociaz przeprosil.

Na kiedy masz termin? Dzis na ciezarowkach po ivf dziewczyny pisaly ze trzeba zaczac powoli prac i prasowac ciuszki, bo pozniej moze nas na tyle kregoslup bolec, ze nie damy rady. I zaczynam od przyszlego tygodnia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam i rozmawiałam z wychowawca i jej się to nie spodobało ze to takiego czegoś doszło nawet jednego z tych chłopaków mamusia była w szkole ale ja z nią gadać nie będę i chyba wiedziała co się kroi z tego co wiem to po lekcji miała rozmawiać z ta 5 jak ich więcej nie było
Wiec daj im czas zadziałać. I popros dziecko zeby powiedzialo ci jesli sytuacja sie powtorzy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam i rozmawiałam z wychowawca i jej się to nie spodobało ze to takiego czegoś doszło nawet jednego z tych chłopaków mamusia była w szkole ale ja z nią gadać nie będę i chyba wiedziała co się kroi z tego co wiem to po lekcji miała rozmawiać z ta 5 jak ich więcej nie było
Takie zachowania wynosi się z domu, wychodzą efekty wychowania:realmad:bardzo dobrze, że wzięłaś się za to, takie sytuacje trzeba rozwiązywać a nie chować pod dywan. Przecież to dopiero początek roku szkolnego, co by było dalej.Bardzo dobrze że zadziałałaś!

Ojcowie powinni wziąć jednego, drugiego....i "porozmawiać" sobie z synami porządnie! bo co będzie dalej...chyba mają za dobrze i się w głowach z dobrobytu i rozpieszczenia przewraca:-/trzeba być dobrej myśli, że obecna wychowawczyni to kobieta z "jajem" i postara się zrobić porządek z tą sytuacją.

Nie martw się, jakby coś było źle to lekarz by Ci o tym powiedział...Ja mialam usg robione w 24 tyg i mała ważyla 560 i lekarz powiedział,że wszystko jest ok. Są mniejsze i większe dzieci, nasze córcie są po prostu z tych mniejszych, zobaczysz przy kolejnych usg, że będzie dobrze:*łatwiej będzie urodzić 3 aniżeli 4kg:D Nie wkręcaj sobie złych myśli:)
Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz :happy2: Mój syn przy urodzeniu miał 3650 gram i 57 cm więc dosyć duży od początku. Porównując jego wymiary z córką to jest spora różnica... pocieszam się tym, ze może córka będzie za mną malutka, a syn jest budowa za swoim tata (185 cm).

reklama
Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz :happy2: Mój syn przy urodzeniu miał 3650 gram i 57 cm więc dosyć duży od początku. Porównując jego wymiary z córką to jest spora różnica... pocieszam się tym, ze może córka będzie za mną malutka, a syn jest budowa za swoim tata (185 cm).
Każda ciąża jest inna i każde dzieciątko tak samo:) ale ja się nie dziwię, że się martwisz..też czasami wbije sobie coś do głowy i się martwię, my mamy tak już mamy:)zobaczysz, teraz jak pójdziesz na kolejne usg to córcia będzie już miała zdrowo ponad kg:) na kiedy termin porodu masz?

Do góry