reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja powiem Wam, że mam stresik przed 3 cieciem. Pierwsze było po 19 godzinach SN i było mi wszystko jedno, drugie podchodziłam z luzem, miałam umówione, ale w trakcie miałam trochę komplikacji i teraz się boje bo to jest jednak duża operacja i w brzuchu są już zrosty. Ale i tak nie mam wyjścia...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Moja właśnie kopie rano przed południem po południu i wieczorem i się zastanawiałam czy to dobrze że jest tak aktywna ?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój się dużo rusza [emoji14] Cały dzień jest aktywny, ale najwyżej mi brzuch podskakuje wieczorem jak próbuje zasnąć :)

Też dołączam do grona leniwych. Mogłabym leżeć cały dzień, a dzisiaj chciałabym trochę mieszkanie ogarnąć na przyjazd Konradka i może coś dobrego zrobić :D
Jutro będę updatować swoją nową fryzurę, trzymajcie kciuki żebym nie wyszła z płaczem :D

yuudhqvkh0cpri5e.png

Dziewczyny które czują już kopniaki i widać je na brzuszku powiedzcie mi czy wasze maluchy mają jakieś stałe pory aktywności czy raczej zależy od dnia ? Bo moja zaczęła ostatnio mnie kopać i nie wiem czy powinna codziennie o tych samych porach kopać czy to zależy od niej kiedy się jej zachce? Wiem że głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża a nie mam się kogo zapytać bo u teściowej jestem

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój ma 3 główne pory na kopanie. Są już co raz bardziej stałe :) Do tego w między czasie mnie szturchnie jak Mu niewygodnie albo jak zjem coś co Mu smakuje, albo jak się podniecę xD Wtedy to mi się aż rzuca po brzuchu ^^ Np. teraz zjadłam bananową kaszkę i już dostałam strzał :D

Jak mi sie dzis nic nie chce cały dzien leze przed tv albo cos na necie szperam z przerwami na siku i papu i to po najmniejszej lini oporu.

@mrsMalec u mnie silne ruchy codziennie są w okolicach 5, 10, 23 i ostatnimi dniami zaczyna się powtarzać jeszcze po obiedzie, tak ok 16. A przez cały dzień pojedyncze kopniaki czuję, no i prawie zawsze jak siedzę wyprostowana czy się schylę, siedzieć mogę tylko odchylona do tyłu... Jak to moja gin stwierdziła ot takie ma swoje humorki i ma do tego prawo. ;) Tak poza tym, to ja na każdym usg słyszę, że mały jest wyjątkowo żywiołowym dzieckiem ale to nic niepokojącego.

Co do porodu to też czasem zaczynam panikować, jutro mam zamiar pogadać z panią gin bo nie wiem na co się nastawiać. W sumie wymarzyłam sobie poród sn, z S przy mnie i znieczulenie zewnątrzoponowe. Niestety przez mój kręgosłup nie wiem co z tego wszystkiego wyjdzie i czy ktoś się u mnie odważy na takie rozwiązanie, a i ze znieczuleniem w kręgosłup może być kłopot bo nie wiem gdzie by mieli się wbić. :/ Jak rozmawiałam na początku ciąży z ortopedą na temat porodu to usłyszałam, że z jego jako ortopedy punktu widzenia nie ma przeciwwskazań ale że z doświadczenia wie, że ginekolodzy się boją i wysyłają zapobiegawczo na cc i abym się nie bała cc w razie czego. Ogólnie co zaczynam panikować, to dostaję repremendę od S za nakręcanie się i tak do następnego razu. ;)

Chwilę temu wróciłam od rodzinnej. Tak jak myślałam leczenie zapobiegawcze i paracetamol. Przy okazji odebrałam mocz i morfologię bo musiałam ostatnio powtórzyć. O ile morfologia ok, nawet hemoglobina mi skoczyła do 11.3 co jest u mnie bardzo dobrym wynikiem, o tyle z moczem jest tragedia i dostałam od dr teraz skierowanie na posiew więc jeszcze jakoś w piątek pewnie zaniosę bo jutro nie dam rady. Grr zawsze coś... do tego pierwszy raz w ciąży ciśnienie mi mega spadło- 86/62...

Wizyta u lekarza o 10:40 przy takich godzinach szaleństw małego nie była genialnym pomysłem. Aż pani dr pytała czy mam jakieś bóle podbrzusza jak 2 raz w ciągu krótkiego czasu złapałam się za brzuch bo dostałam kopniaka z powodu jego pory, a jeszcze jak śmiałam siedzieć wtedy... :D A jutro połówkowe na 10:00, będzie się działo...

Hej:) ja wczoraj padlam po zakupach,ale spałam tak dobrze jak nigdy.Za to miałam pierwszy sen w ciąży o moich maluszkach i to jaki. Śniło mi się ze poszliśmy na spacer z jedna mała i wszystko fajnie cieszymy się a nagle mi się przypomniało,ze nie ma drugiej,zapomnieliśmy wziąć drugiego dziecka z domu :errr: ale sen Haha .
Ja to się boje porodu,nie wiem czego się spodziewać,pierwsza ciąża i jeszcze bliźniacza i w obcym kraju tez się boje,ze się nie dogadam w stresie.
@Oska305 co do kilogramów to ja przytyłam 6 kg a 22 tydzień i tez nigdy w życiu tyle nie ważyłam o_Orośniemy jak szalone :p

@mrsMalec Mój odzywa się rano jak zjem śniadanie,między czasie też kopnie kilka razy a wieczorem to już kopie jak szalony.Ale nie ma też reguły bo jak coś robię czy jestem na zakupach to on milczy ;)

reklama
Odebrałam wyniki glukozy dzisiaj i na początku mam 80.Po godzinie mam 92 a po dwóch godzinach mam 104 to dobry wynik? Bo ciężko mi to rozszyfrować.

Do góry