Super wieści [emoji7] . A waga to tylko waga. Po porodzie wszystko wróci do normy[emoji4] [emoji9]Hej dziewczyny, dawno mnie nie było i mam dużo do nadrobienia, ale wczoraj miałam połówkowe więc wpadam zdać relację
Ogólnie przestraszyłam się wynikami moczu, bo pokazała się glukoza i już się bałam że to oznaka cukrzycy, ale doktor mnie uspokoił że w ciąży nerki mogą troszkę "przeciekać" i to nic złego. Za to lekarz się przeraził moją wagą bo przybyło mi 5 kg, ale dobrze że ważyłam się w między czasie, bo myślałabym że za dużo jem, a to wszystko woda i obrzęki w 2 dni przybyło mi 2 kg. Najbardziej czuję na nogach, ale gdyby nie waga to nie wiedziałabym że aż tak dużo się zbiera. Więc piję wywar z pietruszki i chyba zacznę chodzić na basen.
Z Maksem wszystko dobrze Waży już pół kilo i rozwija się prawidłowo.
Nie było ze mną Konrada więc wzięłam mu taką fantastyczną fotkę, żeby nie miał watpliwości że będzie miał syna
A co mnie zdziwiło to moje wcześniej przodujące łożysko jest na tylnej ścianie.
Mam nadzieję, że wszystko u was w porządku i powoli będę nadrabiać co mnie ominęło
reklama
Angella210
Fanka BB :)
Ja jak wyszłam to tej glukozie to mi się tak słabo zrobiło,że nie wiedziałam czy do domu dojadę a teraz mnie tak spanie wzięło,że chyba muszę się przespać chwilę.
@iwilleatyou Jak bym słyszała mojego męża...A potem wszystko na ostatnią chwilę będzie kupowane jak ja nie będę miała siły na chodzenie po sklepach.
@iwilleatyou Jak bym słyszała mojego męża...A potem wszystko na ostatnią chwilę będzie kupowane jak ja nie będę miała siły na chodzenie po sklepach.
U mnie z Mężem też jest to samo. Nie potrafi zrozumieć że z tygodnia na tydzień jestem co raz większa i mam co raz mniej siły. Ech.
Do tego dzisiaj mam ciśnienie jak u mumii 101/67. Kiedy wstaje to mam od razu ciemno przed oczami. Chyba przeleżę aż Ł nie wróci, żeby nic mi się nie stało.
Do tego dzisiaj mam ciśnienie jak u mumii 101/67. Kiedy wstaje to mam od razu ciemno przed oczami. Chyba przeleżę aż Ł nie wróci, żeby nic mi się nie stało.
Hej dziewczyny
Życzę udanych wizyt
Ja dziś ogarniam mieszkanie teściowa sobotę przyjeżdża do nas na tydzień zająć się domem tzn. naszymi zwierzakami bo moja mama nie da rady a jej się przyda trochę pobiegać z pieskami.
Wczoraj uderzyłam ręka i mam dziś taką śliwę na kciuku że szkoda mówić a tak boli że szok tak się zastanawiam czy nie iść na SOR jak mąż wróci z pracy aby sprawdzić czy to nie złamane ale wiem że prześwietlania nie zrobią .
A mała się tak ruchliwa zrobiła że ją dziś cały dzień czuję i jej kopniaki.
Ja wam powiem że ja już bym też chciała urodzić bo nie raz mam już dość jak nie jakaś wysypka mi wyskoczy na brzuchu bo cos nie takiego zjadłam to mi nogi bola i puchną to co innego.
A ja do szpitala musze tylko zabrać pampersy i żel do mycia dla malucha bo ubrania dają swoje tylko potem na wyjście muszę mieć swoje ale to to już mam kupiłam ładny komplecik tylko mi brakuje do niego jakieś cieplejszy sweterek i spodenki i skarpetki do kompletu i będę miała.
A dla siebie tez już wszystko mam oprócz podkładu i tych podpasek poporodowych ale to to już się kupi w Listopadzie.
Zaraz dzieciaka spaghetti zrobię i obiad mam z głowy
Życzę udanych wizyt
Ja dziś ogarniam mieszkanie teściowa sobotę przyjeżdża do nas na tydzień zająć się domem tzn. naszymi zwierzakami bo moja mama nie da rady a jej się przyda trochę pobiegać z pieskami.
Wczoraj uderzyłam ręka i mam dziś taką śliwę na kciuku że szkoda mówić a tak boli że szok tak się zastanawiam czy nie iść na SOR jak mąż wróci z pracy aby sprawdzić czy to nie złamane ale wiem że prześwietlania nie zrobią .
A mała się tak ruchliwa zrobiła że ją dziś cały dzień czuję i jej kopniaki.
Ja wam powiem że ja już bym też chciała urodzić bo nie raz mam już dość jak nie jakaś wysypka mi wyskoczy na brzuchu bo cos nie takiego zjadłam to mi nogi bola i puchną to co innego.
A ja do szpitala musze tylko zabrać pampersy i żel do mycia dla malucha bo ubrania dają swoje tylko potem na wyjście muszę mieć swoje ale to to już mam kupiłam ładny komplecik tylko mi brakuje do niego jakieś cieplejszy sweterek i spodenki i skarpetki do kompletu i będę miała.
A dla siebie tez już wszystko mam oprócz podkładu i tych podpasek poporodowych ale to to już się kupi w Listopadzie.
Zaraz dzieciaka spaghetti zrobię i obiad mam z głowy
Karolcia90
Fanka BB :)
@M@gda dużo zdrowia dla Taty. Nie dziwię się, że poświęcasz teraz cały swój czas na jeżdżenie do hospicjum. Trzymaj się mocno [emoji8].
@Mikado93 dobrze, że nie upadłaś brzuchem na ziemię. Mam nadzieję, że kolano szybko się zagoi [emoji6].
@eklerkaa @gie_er @Zinc udanego mierzenia dzieciaczków [emoji16]. @Izabela90 @maja1987 miłego podglądania maleństw ma usg [emoji6].
@Eraja to mi od ponad dwóch tygodni ocieplają kamienicę koło mojego biura.. Najpierw montaż rusztowań, potem skuwanie tynków, a teraz już sama nie wiem co robią, że mi tak dudnią nad głową.. Codziennie wychodząc cieszę się, że już będzie cicho [emoji6]. Choć przed domem mamy budowę i codziennie równiutko o 7 odpalają koparkę...
@zielona26 to teraz masz czas by się wyspać, nadrobić zaległości książkowe czy filmowe [emoji6]. Odpoczywaj ile wlezie [emoji16].
@Ankuś ja już bardzo bym chciała koniec listopada i tulić to moje maleństwo [emoji7].. Ale jestem jeszcze na to nie gotowa [emoji6]. Od września zrobię sobie dodatkowy dzień wolny to może uda mi się ze wszystkim uporać [emoji6].
Ja też miałam pomiar na czczo i dopiero po dwóch godzinach. Wyniki odbieram dziś przed wizytą.. Mam nadzieję, że wszystko będzie w normie bo nie wyobrażam sobie odstawienia owocków.
@gie_er ja korzystałam ze streetcom i byłam w pierwszej kampanii somersby [emoji6] oraz perluxa [emoji6]. Dawno nie wchodziłam na swoje konto, muszę tam zajrzeć [emoji6].
@Mikado93 współczuję siedzenia pod dziekanatem.. Ja czekam do września i chyba też muszę odwiedzić moją uczelnie.. Od 3 lat nie znalazłam chwili aby odebrać dyplom mgr [emoji23] przydałoby się w końcu to załatwić, o ile go już nie zarchiwizowali.
@iwilleatyou ja też w temacie wyprawki szpitalnej jestem zielona! Nadal też nie zapisałam nas do szkoły rodzenia i nie wiem czy w ogóle się do porodu wyrobimy z zajęciami [emoji23][emoji16].
@doublemummy nie boisz się tak kupować ich w ciemno? Bez sprawdzenia czy nie będą dziecka uczulać [emoji6]?
@Angella210 ja się musiałam zdrzemnąć po tej glukozie.. 15 minut i byłam jak nowo narodzona [emoji6].
Czy jak wezmę na usg na wizycie mamę to lekarz się na mnie dziwnie spojrzy [emoji6]? Wybieramy się potem razem na zakupy więc jedzie ze mną do przychodni [emoji6] i tak pomyślałam, że może jak już będzie to by weszła podejrzeć malutką razem ze mną [emoji6]. Zwłaszcza, że jest niesamowicie podekscytowana tym, że będzie babcią [emoji16].
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
@Mikado93 dobrze, że nie upadłaś brzuchem na ziemię. Mam nadzieję, że kolano szybko się zagoi [emoji6].
@eklerkaa @gie_er @Zinc udanego mierzenia dzieciaczków [emoji16]. @Izabela90 @maja1987 miłego podglądania maleństw ma usg [emoji6].
@Eraja to mi od ponad dwóch tygodni ocieplają kamienicę koło mojego biura.. Najpierw montaż rusztowań, potem skuwanie tynków, a teraz już sama nie wiem co robią, że mi tak dudnią nad głową.. Codziennie wychodząc cieszę się, że już będzie cicho [emoji6]. Choć przed domem mamy budowę i codziennie równiutko o 7 odpalają koparkę...
@zielona26 to teraz masz czas by się wyspać, nadrobić zaległości książkowe czy filmowe [emoji6]. Odpoczywaj ile wlezie [emoji16].
@Ankuś ja już bardzo bym chciała koniec listopada i tulić to moje maleństwo [emoji7].. Ale jestem jeszcze na to nie gotowa [emoji6]. Od września zrobię sobie dodatkowy dzień wolny to może uda mi się ze wszystkim uporać [emoji6].
Ja też miałam pomiar na czczo i dopiero po dwóch godzinach. Wyniki odbieram dziś przed wizytą.. Mam nadzieję, że wszystko będzie w normie bo nie wyobrażam sobie odstawienia owocków.
@gie_er ja korzystałam ze streetcom i byłam w pierwszej kampanii somersby [emoji6] oraz perluxa [emoji6]. Dawno nie wchodziłam na swoje konto, muszę tam zajrzeć [emoji6].
@Mikado93 współczuję siedzenia pod dziekanatem.. Ja czekam do września i chyba też muszę odwiedzić moją uczelnie.. Od 3 lat nie znalazłam chwili aby odebrać dyplom mgr [emoji23] przydałoby się w końcu to załatwić, o ile go już nie zarchiwizowali.
@iwilleatyou ja też w temacie wyprawki szpitalnej jestem zielona! Nadal też nie zapisałam nas do szkoły rodzenia i nie wiem czy w ogóle się do porodu wyrobimy z zajęciami [emoji23][emoji16].
@doublemummy nie boisz się tak kupować ich w ciemno? Bez sprawdzenia czy nie będą dziecka uczulać [emoji6]?
@Angella210 ja się musiałam zdrzemnąć po tej glukozie.. 15 minut i byłam jak nowo narodzona [emoji6].
Czy jak wezmę na usg na wizycie mamę to lekarz się na mnie dziwnie spojrzy [emoji6]? Wybieramy się potem razem na zakupy więc jedzie ze mną do przychodni [emoji6] i tak pomyślałam, że może jak już będzie to by weszła podejrzeć malutką razem ze mną [emoji6]. Zwłaszcza, że jest niesamowicie podekscytowana tym, że będzie babcią [emoji16].
Mysle ze spokojnie mozesz ja zabrac dla niej to bedzie super przezycie☺@M@gda dużo zdrowia dla Taty. Nie dziwię się, że poświęcasz teraz cały swój czas na jeżdżenie do hospicjum. Trzymaj się mocno [emoji8].
@Karolcia90 Powodzenia w zbieraniu motywacji Mi się nie udało załatwić za jednym razem, niestety. Okazało się że potrzebują aktualnego pisma bądź maila (z tego miesiąca) od mojego promotora, a mają z lipca. Teraz promotor do 15.08 na urlopie, mi ta sprawa potrzebna do czwartku najpóźniej i już troszkę się za tym nabiegałam, jutro dziekanat nieczynny. Myślałam, że oszaleję ale szybko napisałam do promotora i na szczęście sprawdza pocztę na urlopie więc już załatwił. Już 2 raz nie lecę na uczelnię bo wróciłam tak zgrzana, że nie mam siły, jedynie zaraz skoczę do Lidla na lekkie zakupy i więcej nie wychodzę... tylko zadzwoniłam do S czy się ze mną nie wybierze w czwartek po połówkowych na załatwianie spraw i w ramach świętowania pójdziemy do dziekanatu.
Rossiczka
Moderatorka
A ja z jednej strony chciałabym grudzień , a z drugiej w ogóle nie jestem gotowa. Z jednej strony znów chciałabym poczuć ten przypływ bezgranicznej miłości i usłyszeć że Helenka zdrowa, a z drugiej boję się tego sajgonu
Narazie cieszę się wakacjami z chłopakami. Kupiłam wreszcie poduszkę dla mam, a także kilka kolejnych ubrań ciazowych :-)
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Narazie cieszę się wakacjami z chłopakami. Kupiłam wreszcie poduszkę dla mam, a także kilka kolejnych ubrań ciazowych :-)
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
A mi się nie chciało wstać i nie poszłam hehe ale jutro już musze iść na 100 % bo w czwartek mam wizyte i musze mieć te wynikiJa siedzę na krzywej cukrowej. Kurde dla mnie wypicie tego nie stanowiło w ogóle problemu. Dała mi z bardzo zimną wodą i było ok. Teraz czekam dwie godziny na kolejne pobranie.
Dzisiaj dużo wizytujących. Powodzenia, pięknych wrażeń życzę
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
kochane powodzenia na wizytach !!!