reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Nie wiem czy któraś z Was bawiła się kiedyś w testowanie produktów na trnd albo streetcom, ale może komuś przyjdzie ochota. W każdym razie na trnd można się aktualnie zgłaszać do projektu zott primo. Jako że jest to produkt żywieniowy jeżeli zostanie się ambasadorem trzeba zakupić za 35 zł jogurty część dla siebie część dla znajomych do badania opinii a oni pieniążki zwracają po wgraniu paragonu ( zwracają na pewno, bo byliśmy już w projekcie danonków, monte i jogobelli) :)

Hej wszystkim :-) Powodzenia wizytującym a wszystkim udanego dnia... Ja siedzę pod dziekanatem od ponad pół godziny bo mam sprawę do załatwienia w związku z obroną mgr. Jak to dobrze że w tym budynku od zawsze za ciepło nie było, tylko boję się wyjścia na zewnątrz bo jak szłam to już zaczynałam się topić.
Wgl ogarnięcie dziekanatu jak w tych wszystkich legendach. ;-) Wszędzie napisane że w wakacje od 9, no to idę na otwarcie bo kolejka, później coraz cieplej a i szybciej z głowy będzie, a tu co? jednak od 10:30 :p

Powodzenia na wizytach! Ale będzie dzisiaj dużo dobrych wieści ;-)
Mikado to jeszcze chwilę poczekasz ;-)
Ankuś napisz co pielęgniarka mówiła, też jestem ciekawa bo w pierwszej ciąży też miałam tylko dwa razy pobierana krew...

Właśnie pije kawę, Bratki już się obudzili i coś działają ;-)
Ja też zaraz pójdę na jakieś zakupy, obiad i nie wiem co dalej...
Miłego dnia

Siedze od rana nad listami co musze kupic i co mi do szpitala bedzie potrzebne i jestem zielona :((( normalnie mnie to doluje. Chyba musze sie przejsc do szpitala bo mam za rogiem i sie wypytac o jakas liste co mi będzie trzeba....tutaj w niemczech trzeba wszystko szybciej zalatwic. Wczesniej sie zglosic i zameldowac w szpitalu gdzie chce sie rodzic. Mam juz jedno dziecko a czuje sie jakbym rodziła po raz pierwszy bo nie wiem czego mi trzeba. I denerwuje mnie jak mowie to mojemu Piotrkowi a on do mnie : masz jeszcze czas.. ta czas . Ten czas mi leci jak szalony. To juz 24 tydzien. Chwila moment bedzie listopad a ja zostane z niczym.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było i mam dużo do nadrobienia, ale wczoraj miałam połówkowe więc wpadam zdać relację ;)
Ogólnie przestraszyłam się wynikami moczu, bo pokazała się glukoza i już się bałam że to oznaka cukrzycy, ale doktor mnie uspokoił że w ciąży nerki mogą troszkę "przeciekać" i to nic złego. Za to lekarz się przeraził moją wagą bo przybyło mi 5 kg, ale dobrze że ważyłam się w między czasie, bo myślałabym że za dużo jem, a to wszystko woda i obrzęki :( w 2 dni przybyło mi 2 kg. Najbardziej czuję na nogach, ale gdyby nie waga to nie wiedziałabym że aż tak dużo się zbiera. Więc piję wywar z pietruszki i chyba zacznę chodzić na basen.
Z Maksem wszystko dobrze :) Waży już pół kilo i rozwija się prawidłowo.
Nie było ze mną Konrada więc wzięłam mu taką fantastyczną fotkę, żeby nie miał watpliwości że będzie miał syna :D

1502185449-aaaaaa.jpeg

A co mnie zdziwiło to moje wcześniej przodujące łożysko jest na tylnej ścianie.

Mam nadzieję, że wszystko u was w porządku i powoli będę nadrabiać co mnie ominęło :)

yuudhqvkh0cpri5e.png

Siedze od rana nad listami co musze kupic i co mi do szpitala bedzie potrzebne i jestem zielona :((( normalnie mnie to doluje. Chyba musze sie przejsc do szpitala bo mam za rogiem i sie wypytac o jakas liste co mi będzie trzeba....tutaj w niemczech trzeba wszystko szybciej zalatwic. Wczesniej sie zglosic i zameldowac w szpitalu gdzie chce sie rodzic. Mam juz jedno dziecko a czuje sie jakbym rodziła po raz pierwszy bo nie wiem czego mi trzeba. I denerwuje mnie jak mowie to mojemu Piotrkowi a on do mnie : masz jeszcze czas.. ta czas . Ten czas mi leci jak szalony. To juz 24 tydzien. Chwila moment bedzie listopad a ja zostane z niczym.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam tak samo. Chciałabym już być z dziećmi w domu po porodzie. Jakoś te przygotowania szpitalne i to wszystko mnie przeraża.

reklama
Dziewczyny ktore maja zastrzyki z heparyna, jakie bierzecie, bo clexane nie moge nigdzie dostsc? Jest jakis zamiennik, a hematologna urlopie i nie wiem czy moge go brać. Jedna farmaceutka mowi, ze lepiej zeby skonsultować, a inna ze to oni sa od lekow i ze jest ok.
Ja brałam fragmin a potem miałam tańszy zamiennik neoparin

Do góry