reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny pytanie z serii tych głupich, jak odróżnia się twardnienie brzucha od wypychania się dziecka?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli dziecko się wypina to tylko w części brzucha jest twarde, a jak macica się kurczy to robi się taka twarda piłka w podbrzuszu, ja wtedy też mam uczucie kamienia/ ciężkości, choć muszę przyznać że odkąd łykam regularnie magnez to jest duża poprawa.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka dziewczynki. Mam do Was pytanko co można wziąć na biegunkę żeby nie zaszkodzić dzieciakom?
Ja właśnie jestem na świeżo w temacie. Od rana jem sucharki, kleik ryżowy z bananem i rosół z marchewką i grysikiem. Do tego mam elektrolity żeby związały co trzeba i bardzo dużo piję. Z leków póki co nic nie biorę, bo wolę to skonsultować z lekarzem.

No i zrobiłam ;)
1502018735-aaaaaa.jpeg

1502018747-aaaaaa.jpeg

1502018764-aaaaaa.jpeg

Mega pyszny [emoji39]

......:::::::::21t. i 5d::::::::.........
mmmmniam

W koncu dzisiaj wyczolgalam sie z łóżka... wezme prysznic i chyba pojde chociaz z chlopakami na spacer i lody. Jakis humor dzisiaj nie bardzo

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@padiq suepr, najważniejsze że z dzidzia wszytko ok! ;) oby na następnej wizycie udało się podejrzeć co ma pomiędzy nogami ;)

@chucherko ale duży chłopiec! Gratulacje wizyty. Ja też syna urodziłam 4 kg, córka 3700 teraz syn i obawiam się że też będzie duże. ;) u nas dzieci w rodzinie bardzo szybko rosną, mój syn na 6 miesięcy ważył 10 kg na samej piersi, nawet jabłkiem go nie dokarmianialam. Liczę na CC że uda mi się załatwić bo długie porody miałam i jakoś będę bardziej spokojna wtedy.

@blair_90 ja też tak robię na zawołanie naleśniki, nawet gdyby dzieci obudziły się w środku nocy aa zachciało by się im i nie mogli by zasnąć, ja bym wstała i robiła ;) takie właśnie jesteśmy ;) <3 naleśniki u nas przeważnie na śniadanie są, tyle że uwielbiają z dżemem truskawkowym, a mąż z serem ;)
A no i Super wózek jak się cenił w smyku ;)

@mrsMalec o jaaaaaa Cie ale cudo <3 jak będzie się wabic?

@Ankuś ehh masakryczne koszty ;( współczuję wam przeżyć. Ale widać że jesteście wspaniałymi ludźmi i super ze Roksi ma takich właścicieli. Będę trzymać kciuki by mogła w następnym roku fikac w tym basenie.

@misianka ale super pingwinek

U mnie jeszcze wszyscy śpią a ja jak zwykle ranny ptaszek, mam borówki w lodówce i dziś zamierzam jakiś ciasto zrobić.
Za 2 dni mam badanie polowkowe, już jestem ciekawa ile waży jak się rozwija i czy da sobie zrobić zdjęcie buzi czy nadal będzie przesłaniac go łożysko. Imienia nadal nie mamy.....
Na środę umówiłam się na oglądanie wózka x-lander z babeczka i też nie mogę się doczekać bo jest w stanie idealnym, a fotelik samochodowy maxi cosi nowiutki, nawet nie rozpakowaniu. wózek używany przez 4 miesiące z papierami zakupu gwarancja itd. W bardzo fajnej cenie.
Co do upałów to u nas nadal i mają być jeszcze w następnym tygodniu. Ostatnio spalam na golasa przed wiatrakiem ;)) tak że no.

Udanej Niedzieli wszytkim ;)

......:::::::::21t. i 5d::::::::.........
Kropek prawdopodobnie:)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry