reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Zjadłam resztkę lodów i jakby trochę lepiej. Ze spaniem nie wiem jak będzie. Jestem wymordowana a nie mogę zasnąć. W sumie te nastrojowe problemy mam od kiedy śniło mi się że poroniłam :/ Niby głupi sen a tak działa na podświadomość. A Ty jak tam? Bo widziałam że też miałaś taki słabszy czas. Masz już więcej energii?

Ja jak się ogarnę to chciałabym zrobić sernik na zimno. Może jutro ogarnę ;)

Aaa i właśnie się dowiedziałam że Mama przywiezie mi bujaczek dla Fistaszka <3 Jeszcze coś o sterylizatorze wspominała. Będę miała sierpień obfity w dzieciowe prezenty. Wtedy mam też od przyrodniej siostry dostać rzeczy po Jej dzieciach :)
Hej. Tez ostatnio mialam sen ze dziecko mi sie dusi w brzuszku. Na poczatku byłam wystraszona ale potem przypomniałam sobie stara zasadę ze sny trzeba czytać na odwrót. Wszystko bedzie dobrze. Nadal nie mam mocy 2 trymestru. Dziś tez wstałam rano, przygotowałam dzieci do przedszkola, zjadłam śniadanie i zasnelam dalej. Dopiero sie obudziłam. Teraz popijam kawę na zimno z lodami smietankowymi. Pycha ☺

Tak, ja tak miałam. Nawet nie pomyślałam, że to może być płyn owodniowy. Potraktowałam to jako zwykłą wydzieline i za chwilę o tym zapomniałam. Ale teraz już nie wiem?
Ja tak mialam. Pytałam lekarza bo pocieklo mi konkretnie po nogach. Juz nie wiedziałam czy sie posikalam czy to wody. Lekarz mnie uspokoił i powiedział ze na niektórych etapach ciąży sa takie wodniste uplawy

Wpisz sobie w Google grafice czop przed porodem. Może Ci pomoże. Obrzydliwe zdjęcia, ale ja też musiałam raz sprawdzić. Jak mojej bratowej odszedł i nie wiedziała do końca co to.

To chyba nie wyglądało tak, bardziej na taki zwykły płodny śluz koloru przezroczysto-zoltawy. Dzwoniłam do mojej pani doktor i powiedziała żeby obserwować i w piątek pokazać się na wizycie to zrobimy wymaz i sprawdzimy szyjkę, chyba że będzie się działo coś złego to mam wcześniej zgłosić się do kliniki lub na IP. Ale raczej nie będzie to nic od szyjki bo w piątek na wizycie miała 4cm i była zamknięta a skracaniu się szyjki towarzyszyłby mi ból brzucha lub jakieś inne objawy a mnie właśnie od 4dni brzuch nie boli...mam się obserwować.

reklama
Dziewczyny już po wizycie. Wszystko w porządku.[emoji4] Zgadnijcie płeć naszych Skarbów [emoji7][emoji7]
Ja obstawiam chłopca i dziewczynkę [emoji4]

Mieszkanie posprzatane, obiad w piekarniku to teraz sobie położę ;)
A dziś zrobiłam cukinie faszerowana [emoji39]
1497955971-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

Do góry