reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ufff... uspokoiłyście mnie... :) ale rzeczywiście kupię sobie te papierki. Ten płyn jest taki mleczny, bez koloru, zapachu i rzadki - jak woda. Stąd się przestraszyłam, że to płyn owodniowy. Wiecie - pierwsza ciąża to nic nie wiem i od razu panika :)
Moja też pierwsza ciąża, ale nawet na wizycie u ginekologa miałam dużo tego śluzu. Lekarz powiedział, że to normalne.

reklama
Digital odpoczywaj, dobrze że znasz przyczynę krwawienia.
Rossiczka, reniuszek dziękuję, że pytacie o mojego psiaka. Prawdopodobnie ma zapalenie stawu biodrowego. Do rtg trzeba psa uśpić, a jest za gorąco i to niebezpieczne. Dostała leki na dwa tygodnie i suplementy diety. Zakaz skakania, biegania za piłeczka. Jak nie przejdzie po dwóch tygodniach trzeba będzie zrobić jej rtg i podać zastrzyki między innymi z kwasem hialuronowym. Nie podobała mi sie ta Pani weterynarz, więc jak za dwa tygodnie Roksi nie przejdzie do zapiszemy się do Bissenika. Nawet myślę, żeby teraz się zapisać mimo wszystko, bo długo się czeka na wizytę. Drogie to wszystko, ale zdrowie psiaka najważniejsze.
Oj to ja też trzymam kciuki za Twojego psiaka. Wiem o czym piszesz z tymi kosztami - ja jestem kociara i jak chorowały moje koty to byłam w stanie wydać każdy pieniądz, nawet jeśli była pustka na koncie... Jak masz wątpliwości to idź do innego weta, mi się kiedyś zdarzyło w 4 klinikach być z chorym kotem. Najgorsze było, że w każdej mówili coś innego, myślałam, że zwariuję!

Oj to ja też trzymam kciuki za Twojego psiaka. Wiem o czym piszesz z tymi kosztami - ja jestem kociara i jak chorowały moje koty to byłam w stanie wydać każdy pieniądz, nawet jeśli była pustka na koncie... Jak masz wątpliwości to idź do innego weta, mi się kiedyś zdarzyło w 4 klinikach być z chorym kotem. Najgorsze było, że w każdej mówili coś innego, myślałam, że zwariuję!
Dziękuję Ci bardzo :) Właśnie ta niepewność względem lekarza jest najgorsza. Mam weterynarza któremu ufam, ale wolny termin był na za dwa tygodnie, a musieliśmy działać szybko. To prawda jak dzieje się coś złego istocie która bezgranicznie kochasz to kasa idzie na drugi plan. Ale niestety to wszystko jest bardzo drogie.

Digital odpoczywaj, dobrze że znasz przyczynę krwawienia.
Rossiczka, reniuszek dziękuję, że pytacie o mojego psiaka. Prawdopodobnie ma zapalenie stawu biodrowego. Do rtg trzeba psa uśpić, a jest za gorąco i to niebezpieczne. Dostała leki na dwa tygodnie i suplementy diety. Zakaz skakania, biegania za piłeczka. Jak nie przejdzie po dwóch tygodniach trzeba będzie zrobić jej rtg i podać zastrzyki między innymi z kwasem hialuronowym. Nie podobała mi sie ta Pani weterynarz, więc jak za dwa tygodnie Roksi nie przejdzie do zapiszemy się do Bissenika. Nawet myślę, żeby teraz się zapisać mimo wszystko, bo długo się czeka na wizytę. Drogie to wszystko, ale zdrowie psiaka najważniejsze.
Niestety psiakom często stawy wysiadają mój szwagier ma w domu policyjnego owczarka niemieckiego z którym służył i jak już mu stawy zaczęły siadać wziął go na psią emeryturę, a tak na prawdę młody pies bo ma 5 lat.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety psiakom często stawy wysiadają mój szwagier ma w domu policyjnego owczarka niemieckiego z którym służył i jak już mu stawy zaczęły siadać wziął go na psią emeryturę, a tak na prawdę młody pies bo ma 5 lat.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj to faktycznie, to przecież młody psiak! Ale rzeczywiście tak słyszałam, że u owczarków to niestety bardzo częsta przypadłość :(

@maggie91 będzie dobrze! trzymamy kciuki! :)

WItajcie Dziewczyny :)
To jesli pozwolicie to jeszcze ja do Was dolacze. Jutro koncze wg USG 15 tydzien ciazy, wg OM tydzien wiecej. To moje drugie dziecko - pierwszy Antek skonczy 13 lipca 4 lata :) Strasznie mi milo, ze na Was trafilam - mam nadzieje, ze przygarniecie.. zawsze to lzej miec dookola siebie tyle pozytywnych osob z podobnymi problemami i radosciami.. :)
Witamy i zapraszamy

WItajcie Dziewczyny :)
To jesli pozwolicie to jeszcze ja do Was dolacze. Jutro koncze wg USG 15 tydzien ciazy, wg OM tydzien wiecej. To moje drugie dziecko - pierwszy Antek skonczy 13 lipca 4 lata :) Strasznie mi milo, ze na Was trafilam - mam nadzieje, ze przygarniecie.. zawsze to lzej miec dookola siebie tyle pozytywnych osob z podobnymi problemami i radosciami.. :)
Czy juz znasz płeć? Obecnie na forum większość chłopców

Powodzenia dziewczyny na wizytach ;)Trzymam kciuki ;)
@Manique Dzisiaj lepiej już ale nadal boli a do tego doszedł ból w krzyżu,że tak powiem łupie mnie a jak nagle złapie to nie mogę się ruszyć.Chyba moje ciało się zmienia bo do tej pory tak nie miałam.
A co do tego 500+ to ja usłyszałam już nie od jednej osoby,że przecież na pierwsze nie dostane więc trzeba było od razu bliźniaki.No rozbrajają mnie te teksty.Jak bym tylko chciała mieć dziecko dla pieniędzy a ja tyle na nie czekałam.
@blair_90 Fajną masz aplikacje i wszystko Ci pokazuje.Też zacznę z niej korzystać ;)
@DigitalGirl Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ;)Odpoczywaj ;)
Co do śluzu to tez go u mnie dużo odkąd jestem w ciąży i lekarz powiedział,że to normalne ;)

reklama
hej są tu jakieś podwójne mamy?? mam termin na 23 grudnia ale jestem w ciąży z bliniakami więc napewno terminu nie dotrzymam, do tej pory urzędowałam na styczniówkach 2018 bo pierwszy termin wychodził na 28
ale na bank nie będę styczniówką;)
Ja też dwójeczka[emoji7] [emoji7]

Do góry