reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Zjadłam resztkę lodów i jakby trochę lepiej. Ze spaniem nie wiem jak będzie. Jestem wymordowana a nie mogę zasnąć. W sumie te nastrojowe problemy mam od kiedy śniło mi się że poroniłam :/ Niby głupi sen a tak działa na podświadomość. A Ty jak tam? Bo widziałam że też miałaś taki słabszy czas. Masz już więcej energii?

Ja jak się ogarnę to chciałabym zrobić sernik na zimno. Może jutro ogarnę ;)

Aaa i właśnie się dowiedziałam że Mama przywiezie mi bujaczek dla Fistaszka <3 Jeszcze coś o sterylizatorze wspominała. Będę miała sierpień obfity w dzieciowe prezenty. Wtedy mam też od przyrodniej siostry dostać rzeczy po Jej dzieciach :)
Hej. Tez ostatnio mialam sen ze dziecko mi sie dusi w brzuszku. Na poczatku byłam wystraszona ale potem przypomniałam sobie stara zasadę ze sny trzeba czytać na odwrót. Wszystko bedzie dobrze. Nadal nie mam mocy 2 trymestru. Dziś tez wstałam rano, przygotowałam dzieci do przedszkola, zjadłam śniadanie i zasnelam dalej. Dopiero sie obudziłam. Teraz popijam kawę na zimno z lodami smietankowymi. Pycha ☺

Tak, ja tak miałam. Nawet nie pomyślałam, że to może być płyn owodniowy. Potraktowałam to jako zwykłą wydzieline i za chwilę o tym zapomniałam. Ale teraz już nie wiem?
Ja tak mialam. Pytałam lekarza bo pocieklo mi konkretnie po nogach. Juz nie wiedziałam czy sie posikalam czy to wody. Lekarz mnie uspokoił i powiedział ze na niektórych etapach ciąży sa takie wodniste uplawy

Wpisz sobie w Google grafice czop przed porodem. Może Ci pomoże. Obrzydliwe zdjęcia, ale ja też musiałam raz sprawdzić. Jak mojej bratowej odszedł i nie wiedziała do końca co to.

To chyba nie wyglądało tak, bardziej na taki zwykły płodny śluz koloru przezroczysto-zoltawy. Dzwoniłam do mojej pani doktor i powiedziała żeby obserwować i w piątek pokazać się na wizycie to zrobimy wymaz i sprawdzimy szyjkę, chyba że będzie się działo coś złego to mam wcześniej zgłosić się do kliniki lub na IP. Ale raczej nie będzie to nic od szyjki bo w piątek na wizycie miała 4cm i była zamknięta a skracaniu się szyjki towarzyszyłby mi ból brzucha lub jakieś inne objawy a mnie właśnie od 4dni brzuch nie boli...mam się obserwować.

reklama
Dziewczyny już po wizycie. Wszystko w porządku.[emoji4] Zgadnijcie płeć naszych Skarbów [emoji7][emoji7]
Ja obstawiam chłopca i dziewczynkę [emoji4]

Mieszkanie posprzatane, obiad w piekarniku to teraz sobie położę ;)
A dziś zrobiłam cukinie faszerowana [emoji39]
1497955971-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

Do góry