reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@misianka też dziś powiedziałam i jakoś mi z tym dziwnie. Ja nie mam swoich rodziców już sa w innym miejscu. Teściowej podałam okulary i pokazałam zdjecie a ona lat 73 mówi że ona nie wie co to ! Mówię no nie rak bo to ma rece głowę i nogi a ta czyje to?? No padłam. Potem pyta ile to już... ja na to no jak widać a ta a widac na 6 miesięcy hehehe no mówiłam że buła i spóła ze mnie heh.

reklama
Witak Lake. Fajnie ze dolaczasz. :)

Sporo tu dziewczyn z roznymi historiami. Mnie np mozesz kojarzyc z watku o in vitro. Super ze ci sie udalo iui!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście ze kojarzę ☺ nie udzielałam się ale też zaglądałam na wątek ivf ☺
Bo oczywiście tez brałam pod uwagę ivf. Gratuluję ze Ci się udało ☺

Ja tez po wizycie. Lekarz mnie dzisiaj badał i wszystko w porządku. Dostałam skierowanie na morfologie, ze względu na anemie w pierwszej ciąży.
Leki mam odstawić stopniowo, teraz biorę luteine 100 - 2x1 i duphaston 3x1 i narazie luteina bez zmian a duphaston 2x1 a po tygodniu jeśli nic się nią będzie działo raz na dobę i na kolejnej wizycie zobaczymy.
O bólach głowy w sumie nic nie powiedział. Wody pije dużo, ale od ponad tygodnia koszą trawę u nas na osiedlu więc może to jest powód.
Trzymam kciuki za zdrówko wszystkich dzieciaczków i mamusiek oraz gratuluję udanych wizyt!

c55f3e3k8o9ruv7g.png

km5se6ydojac30hy.png

@Orchidea1312 ja piłam wodę a głowa bolała , jadłam i głowa bolała dopiero po kawie mnie przestawała i od tamtej pory jak zaczyna mnie ćmić to kawa i już nie cierpię. Ja mało piję ale dziś to mam rekord 2litry bez zmuszania się

@misianka też dziś powiedziałam i jakoś mi z tym dziwnie. Ja nie mam swoich rodziców już sa w innym miejscu. Teściowej podałam okulary i pokazałam zdjecie a ona lat 73 mówi że ona nie wie co to ! Mówię no nie rak bo to ma rece głowę i nogi a ta czyje to?? No padłam. Potem pyta ile to już... ja na to no jak widać a ta a widac na 6 miesięcy hehehe no mówiłam że buła i spóła ze mnie heh.
Kochana teściowa [emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Trochę żałuję że powiedziałam już teściom o ciąży bo już zaczęły się złośliwe komentarze o złym imieniu ale ja mam ich w dupie i zrobię to co będę chciała.
Mam tak zrąbany humor po tym weekendzie że nic mi się już ode chciało
Gratuluje udanych wizyt
Ehhh co za ludzie... niech spadają, nie masz się co nimi przejmowac...

ja już w końcu pojadłam, kanapkę ze świeżo zrobionym twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem i popiłam koktajlem z truskawek :p
Byłam dzisiaj wybrać płytki do łazienki, już wszystko mam, na dodatek tryskam szczęściem, bo sam kierownik sklepu mnie obsługiwał który na szczęście jest przyjacielem mojego kumpla z pracy i naliczył mi niezły rabat- jestem mega zadowolona, teraz muszę iśc z moim Ł i zamawiamy wszystko ;-)
Wizytę mam za dwa tygodnie, bębrzol rośnie, już nie ma szans na ukrycie, no nic niech rośnie zdrowo ;-)
Fajnie jest być na l4, myślałam, że będe się nudzić a tu nie ma szans co chwilę coś, coś, coś, a najwięcej czasu pochlania budowa ;-)
Miłego wieczorku!

Hej, nie było mnie od soboty bo miałam komunię w rodzinie (bratanek mojego S) a jeszcze troszkę rzeczy do ogarnięcia na dziś na uczelnię. Nadrobię Was pewnie jutro bo padnięta jestem, stresujący dzień na uczelni i potem w pracy był. :) Gratuluję udanych wizyt przy okazji :)

Kurczę, odebrałam dziś wyniki krwi i nie wiem jak to się dzieje ale chyba będę miała Euthyrox do zwiększenia. Moje TSH 2 miesiące temu 3.680, 1 miesiąc temu 0.988 (po braniu Euthyrox'u N50), teraz (po dalszym braniu 50) 2.830 :/ Do tego spooora anemia. Teraz mi tylko pozostało czekać na wizytę u gina w środę i u rodzinnej (będącej też endokrynologiem) w czwartek. A przed ciążą TSH było co pół roku profilaktycznie sprawdzane i zawsze było 1.5-2.0.

reklama
Dziewczyny dziękuje za wsparcie [emoji7] Ja już po wizycie, widziałam swoją kruszyne[emoji7] w końcu po 3 tygodniach! 4,5 cm szczęścia [emoji173]️
Jak narazie wszystko ok, prenatalne za tydzień.
Ja dopiero 11tc +1 termin mam na 28.12.2017. Nie pisze za dużo bo przez mdłości ledwo zipie... Ja mam już 35 lat i może tą drugą ciąże przez to ciężej przeżywam. Web mi pęka i ledwo mogę was ostatnio podczytywać...
Dzięki Was i tak jakoś lepiej to znoszę i jeszcze raz dziękuje [emoji4]
Dla reszty dziewczyn wizytujących, samych dobrych wieści [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej ja też jestem dobrze po trzydziestce (38) I też mi nie jest łatwo więc Cię rozumiem;) tylko u mnie ciąża nr.3

Ostatnia edycja:
Do góry