reklama
reniuszek
Love in the knick of time
Tak wrzucę w wątku. Poza tym przepis można też znaleźć na kwestia smaku. Lubię przepisy Joasi, uważam że ma świetny gust kulinarny.Dasz przepis? [emoji7]
Super wyglądaA to palona kasza gryczana z marchewka groszkiem porem piersią kurczaka :-) duszone w bulionie z maselkiem :-)
gie_er
Fanka BB :)
Olej z wiesiołka? Z tego co wiem to może wywołać mikroskurcze macicy i doprowadzić do poronienia, temu bierze się go tylko w 1 fazie cyklu jeżeli starasz się o dziecko. Chyba że na tym etapie to już nie groźne?@reniuszek dzisiaj czytałam artykuł, że dieta ciężarnej powinna być bogata w tłuszcze. Tłuste mięso, ryby, smalec gęsi , A także masło, olej lniany , olej z wiesiolka. To podobno zapobiega cukrzycy ciazowej bo obniża zapotrzebowanie na węglowodany
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, zaraz dodam@ankus ta zupka pysznie wygląda. Poproszę o przepis w wątku :-) kocham soczewice!
blair_90
Mama Anielii Aleksandry<3
Kwestia smaku. Uwielbiam. Ostatnio robiłam pulpety w sosie pomidorowym koperkowym. Rewelacja.Tak wrzucę w wątku. Poza tym przepis można też znaleźć na kwestia smaku. Lubię przepisy Joasi, uważam że ma świetny gust kulinarny.
Często korzystam z tamtych przepisów.
Hej, hej Rozpieszczacie tymi zdjęciami. A już to ciacho z krówką zawładnęło moim sercem <3 Ja od 3 dni mam problem z jedzeniem. Nie mam konkretnie na nic ochotę. Otwieram lodówkę i wszystko bleeeeee. Czasem zdarza mi się wręcz być głodną bo tak nie mam ochoty na jedzenie. Wiem! Nie wolno być głodnym w ciąży... Walczę z tym bardzo. Czasem nasuną mi się jakieś lody czy grzanki, ale odwróciłam się od jedzenia.
Dziś nadrobiliśmy kino z mężulem. Wreszcie oglądnęliśmy tych piratów, a robiliśmy dwa podejścia.
Dziewczyny, miewacie bóle brzucha podczas długiego siedzenia? Ból zlokalizowany od pępka w dół. Zastanawiam się czy przy siedzeniu nie naciskam z bardzo na macicę i maluszka... Muszę o tym porozmawiać w środę z lekarzem.
Widziałam też że przewijał się temat sutków. U mnie to zależy od dnia. Jednego nie czuję nic a drugiego są twarde jak skała i mogę zapomnieć o staniku tak bolą
No nic idę się zastanowić co począć z kolacją. Może jajeczko faktycznie i chlebek pełoziarnisty.... Sama nie wiem.
Buziaki!
Dziś nadrobiliśmy kino z mężulem. Wreszcie oglądnęliśmy tych piratów, a robiliśmy dwa podejścia.
Dziewczyny, miewacie bóle brzucha podczas długiego siedzenia? Ból zlokalizowany od pępka w dół. Zastanawiam się czy przy siedzeniu nie naciskam z bardzo na macicę i maluszka... Muszę o tym porozmawiać w środę z lekarzem.
Widziałam też że przewijał się temat sutków. U mnie to zależy od dnia. Jednego nie czuję nic a drugiego są twarde jak skała i mogę zapomnieć o staniku tak bolą
No nic idę się zastanowić co począć z kolacją. Może jajeczko faktycznie i chlebek pełoziarnisty.... Sama nie wiem.
Buziaki!
iwilleatyou
Fanka BB :)
Mam A Rh- i kocham miesoDo dziewczyn, które nie jedzą mięsa/ odrzuca je w ciąży od mięsa:
Jaką macie grupę krwi? Podobno to ma ze sobą związek. Jestem bardzo ciekawa. Ja mam A Rh+ i od dziecka nie cierpię mięsa...
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ciasto pycha i proste, też dam przepis w naszym forum z przepisami.Hej, hej Rozpieszczacie tymi zdjęciami. A już to ciacho z krówką zawładnęło moim sercem <3 Ja od 3 dni mam problem z jedzeniem. Nie mam konkretnie na nic ochotę. Otwieram lodówkę i wszystko bleeeeee. Czasem zdarza mi się wręcz być głodną bo tak nie mam ochoty na jedzenie. Wiem! Nie wolno być głodnym w ciąży... Walczę z tym bardzo. Czasem nasuną mi się jakieś lody czy grzanki, ale odwróciłam się od jedzenia.
Buziaki!
reklama
Ja jestem AB Rh- i wciąży podchodzi mi jedynie kurczak i ryby w małych ilościach, tj. 1x w tygodniu kurczak, 1× w tygodniu ryba a reszta tygodnia na jarsko. Chyba że teściowa w niedziele zrobi mięso - to głupio odmówić i coś tam dziubne. Ale zazwyczaj odkrawam mężowi 2/3 porcji.Do dziewczyn, które nie jedzą mięsa/ odrzuca je w ciąży od mięsa:
Jaką macie grupę krwi? Podobno to ma ze sobą związek. Jestem bardzo ciekawa. Ja mam A Rh+ i od dziecka nie cierpię mięsa...