reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczyny :)
Ja juz po badaniu. Widzialam bube jak sie ruszala I slyszalam serduszko :)
Niestety nie mogla zbadac maluszka, bo najpierw byl w pozycji siedziacej I musialam sie przejsc zeby zmienic pozycje malenstwa. Pozniej buba sie ciagle ruszala, wiec kazala mi oproznic pecherz. Niestety nie byl to najlepszy pomysl bo na sam koniec jak juz mialam pusty pecherz to moja falda (nie naleze do szczuplych dziewczyn) na brzuchu nie pozwolila na dokladne zbadanie :(
Na szczescie umowila mnie na badania z krwi za 2 tygodnie, I ponoc one sa bardzo dokladne wiec sie nie zalamuje poki co. Chociaz nie bede klamac, zrobilo mi sie przykro :(
Ale widziałaś dzidzię :)

reklama
@tusiaczzek1988 super, że już jesteś w domu i że macica postanowiła jednak się zmiękczyć [emoji6].

@MagMag piękne zdjęcie [emoji6]! Miałaś przeczucie że będzie dziewczynka [emoji6]?

@reniuszek na kupiłam używki na olx [emoji16].

Ja już po wizycie [emoji6] wszystko jest ok [emoji6]. Wszystkie parametry w normie (choć na koniec lekarz sugerował, że powinnam skusić się też na test Pappa, ma też w swojej ofercie - pomimo, że nie widział żadnych nieprawidłowości) serducho pięknie pracuje. Pokazał mi płeć, ale nic mi to nie powiedziało [emoji12] a sam też nie powiedział co powinnam widzieć "jest na mówienie za wcześnie". Zdjęcie wrzucę jak dojadę do domu [emoji6] w samochodzie nie wychodzi [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety nie mogla zbadac maluszka, bo najpierw byl w pozycji siedziacej I musialam sie przejsc zeby zmienic pozycje malenstwa. Pozniej buba sie ciagle ruszala, wiec kazala mi oproznic pecherz. Niestety nie byl to najlepszy pomysl bo na sam koniec jak juz mialam pusty pecherz to moja falda (nie naleze do szczuplych dziewczyn) na brzuchu nie pozwolila na dokladne zbadanie :(
Na szczescie umowila mnie na badania z krwi za 2 tygodnie, I ponoc one sa bardzo dokladne wiec sie nie zalamuje poki co. Chociaz nie bede klamac, zrobilo mi sie przykro :(
Zapomnialam dodac, ze wyszlo ze buba ma 12 tygodni I 4 dni :) I termin zmienil sie z 03.12 na 01.12 :)

@tusiaczzek1988 super, że już jesteś w domu i że macica postanowiła jednak się zmiękczyć [emoji6].

@MagMag piękne zdjęcie [emoji6]! Miałaś przeczucie że będzie dziewczynka [emoji6]?

@reniuszek na kupiłam używki na olx [emoji16].

Ja już po wizycie [emoji6] wszystko jest ok [emoji6]. Wszystkie parametry w normie (choć na koniec lekarz sugerował, że powinnam skusić się też na test Pappa, ma też w swojej ofercie - pomimo, że nie widział żadnych nieprawidłowości) serducho pięknie pracuje. Pokazał mi płeć, ale nic mi to nie powiedziało [emoji12] a sam też nie powiedział co powinnam widzieć "jest na mówienie za wcześnie". Zdjęcie wrzucę jak dojadę do domu [emoji6] w samochodzie nie wychodzi [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Super wiadomości :-*

Czekamy na fote ;-)

A to nie mogła zrobić usg dopochwowo?

diana_efes chyba Cie mam :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja was nie zaskocze swoim nickiem janes_heart zaraz was pododaje :D

reklama
Cześć dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków, przydało się [emoji3] wszystko jest dobrze. Lekarz był bardzo miły i strasznie dokładny, wszystko sprawdził i zmierzył co się dało na tym etapie. Widziałam u dzidziusia m.in.2 półkule mózgu, żołądek, pęcherz moczowy, nóżki i rączki i uff kość nosową. Serduszko bije 171/min co powiedział że jest w górnej granicy ale w normie - pewnie dlatego że mi waliło w tym czasie jak oszalałe [emoji6]. Długość ciemieniowo-siedzeniowa (CRL) 66,9mm. Okazało się że dzisiaj weszłam w 13tydz wg usg więc termin wg usg mam na 28go listopada, a wg OM 1 grudnia. Wyniki testu PAPPA poznam na spotkaniu z genetykiem 5go czerwca. Wrzucam 2 zdjęcia: pierwsze zwykłe z usg a drugie 3d. Na tym 3d wygląda jak kosmita hihi. A, i od razu dostałam skierowanie i mnie zapisali na badanie połówkowe w 21tyg - 18go lipca.
IMG_20170523_165159.JPG
mms_20170523_164755.jpg

Załączniki

• IMG_20170523_165159.JPG
    IMG_20170523_165159.JPG
    33,4 KB · Wyświetleń: 354
  • mms_20170523_164755.jpg
    mms_20170523_164755.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 341
Do góry