reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Zobacz załącznik 806604

Hej dziewczyny a ja dziś nie mam dobrych wieści, powinien to być pełny 8 tydzien a pecherzyk jest zupełnie pusty i ma nieregularny ksztalt:( slyszalyscie o czymś takim?? za tydzień mam się zgłosić i albo dojdzie do tego czasu do poronienia samoistnego albo podadzą mi jakieś leki...

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze, nie wierzę. Przykro mi....

reklama
Dorka tak..troche bardziej skrzepiasty po prostu..:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

a poronienie samoistne wyglądało jak zwykły okres?

Przykro mi. Ja miałam poronienie wywołane farmakologicznie. Jeżeli przez tydzień nie zacznie się poronienie, to upieraj się na poronienie farmakologicznie. Wtedy podają Ci leki dopochwowo i za kilka godzin zaczynasz krwawić. U mnie nie oczyściło się do końca i na następny dzień znowu dostałam leki dopochwowo i dalej krwawienie. Nie chciałam łyżeczkowania. Wyczściłam się do końca. Na usg było ok. Jeżeli będziesz miała możliwość uniknąć łyżeczkowanie to tak zrób. Bardzo mi przykro. Po poronieniu farmakologicznym, możesz od razu starać się o kolejną ciążę. Trzymaj się.

Ostatnia edycja:
a poronienie samoistne wyglądało jak zwykły okres?

Tak jak napisała Millo, wygląda to jak zwykły okres, tylko ma skrzepy. U Ciebie to wczesna ciąża, także nie spodziewaj się, że to będzie dramatycznie wyglądało. Ja się tak nastawiałam, a było łagodnie. Jak miałam mocniejsze bóle, to pielęgniarki proponowały kroplówke przeciwbólową. To jest przykre psychicznie, ale fizycznie do przejścia. Krwawiłam 5 dni, później trzy dni przerwy i znowu trochę krwi. Jak się skończyło po 5 tygodniach dostałam okresu i po okresie zaczęliśmy starać się o kolejną ciążę. Czas leczy rany.. Tu sie sprawdza.

dzięki dziewczyny za wsparcie.. jesteście kochane, mam nadzieję że u was będą same zdrowe dzieciaczki:* a u mnie kiedyś tez

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za wsparcie.. jesteście kochane, mam nadzieję że u was będą same zdrowe dzieciaczki:* a mnie kiedyś tez

dor_ka Ja niestety też to przechodziłam to była moja pierwsza ciąża, też niestety pęcherzyk miał nieregularne kształty i zostałam skierowana do szpitala dostałam tabletki i po paru godzinach zaczęło się krwawienie niestety byłam wtedy dużo mlodsza i wtedy godziłam się na wszystko co lekarze mówili, niestety macica nie chciała sama się oczyścić i musiałam poddać się zabiegowi, po zabiegu bardzo długo krwawilam gdzieś do 2miesiecy kilkukrotnie byłam u lekarza ale ciągle słyszałam że tak ma być i jak skończyło się krwawienie za dwa dni dostałam miesiączkę hehh...myślałam że się to nigdy nie skończy.
Ale skoro dziewczyny mówią że można nie zgadzać się na lyzeczkowanie... pewnie jakby spotkało mnie to teraz to bym nalegała na samooczyszczenie macicy...
Życzę Ci powodzenia może jeszcze nie wszystko stracone, nadzieja umiera ostatnia jak się to mówi.

Dorka tak jak Ankuś Ci radzi.Poproś o leki dopochwowe..organizm to nie bomba..oczyszczanie sie troche trwa .. u niektorych moze i tydzien do 2 wiec nie wiem o co im chodzi ze ktos w jeden dzien sie nie wyczyscil calkiem i zabieg..bez sensu.U mnie samoistne trwalo w sumie 6 dni.. okres mi sie spoznil 4 dni jakos takze powiem Ci ze gdyby nie testy i to wszystko pomyslalabym ze mam normalna miesiaczke.Bedzie dobrze!Zycze Ci zeby udalo Ci się samej oczyscic jak to faktycznie koniec!Wracaj do nas pozniej z pozytywnymi wiesciami.Bądź silna i nigdy sie nie poddawaj:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

dzięki dziewczyny za wsparcie.. jesteście kochane, mam nadzieję że u was będą same zdrowe dzieciaczki:* a u mnie kiedyś tez

Bardzo mi przykro.
Ja rok temu poroniłam. Miałam zarodek i doszło do zatrzymania rozwoju. Lekarka mnie przetrzymała - powiedziała, że najzdrowsze dla organizmu jest żeby doszło do samoistnego poronienia. Doszło u mnie ale i tak musiałam być "doczyszczana". Miałam potem tydzień zwolnienia. Po około miesiącu dostałam miesiączkę bardzo obfitą. Potem już było ok. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było ok.

reklama
Do góry