reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Ja wpycham w siebie sledzia :-) nom nom... Maz zrobil sobie kanapusie z pomidorkiem kurcze tez mi pachnie :p

Mnje czekają genetyczne już 19 maja..plan jest taki, że jeżeli w usg będzie wszystko git i lekarz nie będzie widział przesłanek do dalszej diagnostyki to zostajemy tylko z usg. Jeżeli zleci nam pappe..no to trzeba będzie zrobić..chociaż wiem że nawet z racji wieku moze pappa średnio mi wyjść, bo to jednak statystyka.

@Ankuś ja mam zalecenie od lekarza pić 3l dziennie..a mam tak samo jak Ty :/ myślę że do 2l dobijam ale nie dam rady więcej:(

Mnje czekają genetyczne już 19 maja..plan jest taki, że jeżeli w usg będzie wszystko git i lekarz nie będzie widział przesłanek do dalszej diagnostyki to zostajemy tylko z usg. Jeżeli zleci nam pappe..no to trzeba będzie zrobić..chociaż wiem że nawet z racji wieku moze pappa średnio mi wyjść, bo to jednak statystyka.

@Ankuś ja mam zalecenie od lekarza pić 3l dziennie..a mam tak samo jak Ty :/ myślę że do 2l dobijam ale nie dam rady więcej:(
To i tak jesteś dobra, ja może litr w siebie wleje na siłę, masakra. Ja też mam 19 maja usg prenatalne u jakiegoś bardzo dobrego lekarza z międzynarodowym certyfikatem i innymi bajerami. Zobaczymy. I moj lekarz też powiedział, że jak będzie ok na usg, to zostawiamy temat. A ile masz lat, że test pappa może średnio wyjść? Na czym to polega, co ma wiek do tego?

Już sprawdziłam 33, ja mam 32.. Ale wytłumacz jak możesz.

U mnie lekarz nic nie wspominał o badaniach prenatalnych i nie wiem czy będę miała je robione czy nie przy dwóch poprzednich ciążach nie miałam i teraz nie wiem :/

@Ankuś przy teście pappa bieze się pod uwagę kilka parametrów m.in wiek, waga itp ale przede wszystkim biochemie ze krwi i wyniki z usg i na tej podst wylicza się ryzyko wystapienia wad.

Hmm ryzyko wystąpienia wad? Nie wiem czy jest sens. Jak wyliczą mi np. że mam 60% ryzyka i weź tu później bądź spokojną do porodu. Chyba takie grzebanie bez sensu. To usg prenatalne zrobię, bo uważam że warto dla spokojności, ale ten test pappa chyba bez sensu. Sama nie wiem.

Witam. Podczytuje wasze forum od jakiegos czasu, a teraz odwazylam sie dolaczyc. Mam 36 lat, jestem z Krk, mam 9 letnia corke, ktora wlasnie jutro idzie do komunii i jestem mniej wiecej w 8 tygodniu ciazy (rozbieznosc miedzy OM i USG to ok 2 tyg). Za 2 tygodnie ide do lekarza wiec moze dowiem sie konkretniej. Na razie, czytajac was pocieszam sie, ze mdlosci czy 6 jedzeniowstret nie dotycza tylko mnie, podobnie jak dodatkowe kg. W pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze schudlam z 49kg na 45 i mialam teraz nadzieje na powtorke, no ale niestety tym razem idzie to w przeciwnym kierunku.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam. Podczytuje wasze forum od jakiegos czasu, a teraz odwazylam sie dolaczyc. Mam 36 lat, jestem z Krk, mam 9 letnia corke, ktora wlasnie jutro idzie do komunii i jestem mniej wiecej w 8 tygodniu ciazy (rozbieznosc miedzy OM i USG to ok 2 tyg). Za 2 tygodnie ide do lekarza wiec moze dowiem sie konkretniej. Na razie, czytajac was pocieszam sie, ze mdlosci czy 6 jedzeniowstret nie dotycza tylko mnie, podobnie jak dodatkowe kg. W pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze schudlam z 49kg na 45 i mialam teraz nadzieje na powtorke, no ale niestety tym razem idzie to w przeciwnym kierunku.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Witamy. Dołączaj do nas :) chudziutka jesteś, więc jak trochę przytyjesz zapewne w brzuszku to będziesz pięknie wyglądała. Czym Ty się przyjmujesz. Nie jedna Ci pozazdrości takiego problemu :) za dwa tygodnie idziesz pierwszy raz do lekarza?

Do góry