reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

MrsMalec serduszko bije juz na pewno pieknie:*

Bobofrucik swietnie Cię rozumiem..Ja cierpie na emetofobię (o ironio lęk przed wymiotowaniem i osobami które wymiotują).Chodzilam na terpie jakies 5 lat temu.Poprawiło się..pozniej zaszlam w ciaze z 1 synem i fobia poszla w "zapomnienie".Nie wiem czemu wczoraj mialam napad lęku po tylu latach.. Chyba się boję tego ze mi te mdlosci jeszcze dlugo nie przejdą..Zle sie codziennie czuje..nie mam na nic ochoty ani energii.Nie wychodze z domu bo w sklepie czy gdzies się stresuje bardziej.Masakra jakas.W 1 ciazy mialam mialam lekkie mdlosci wieczorami i jakos funkcjonowalam normalnie.Wydaje mi sie ze bardziej sie cieszylam z ciazy..:( a teraz tyle sie przeciez staralismy 9 msc w tym 1 poronienie w styczniu.Zle mi psychicznie..mam nadzieje ze szybko się to zmieni..:(Przepraszam za smęty ale musialam się wygadać..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja byłam 2 tyg temu i pani gin widziała pulsujaca kropeczke ale dzidzi mi nie dało rady zmierzyć bo za malutka była . Tetno płodu wpisała mi 140 :) mam nadzieje ze mój robaczek będzie widoczny i uslysze serduszko juz ;) będzie to 8 tydz. A dokładnie 7 tc i 2 dzień. Szkoda tylko że mojego narzeczonego nie ma ale mama zemna pójdzie żebym sama nie była :)

A wy dziewczyny w 8 tyg jak macie usg robione dopochwowo czy juz normalnie?
Mi wczoraj robiła dopochwowo jeszcze usg a jestem 7+5 tyg

Bobofrucik swietnie Cię rozumiem..Ja cierpie na emetofobię (o ironio lęk przed wymiotowaniem i osobami które wymiotują).Chodzilam na terpie jakies 5 lat temu.Poprawiło się..pozniej zaszlam w ciaze z 1 synem i fobia poszla w "zapomnienie".Nie wiem czemu wczoraj mialam napad lęku po tylu latach.. Chyba się boję tego ze mi te mdlosci jeszcze dlugo nie przejdą..Zle sie codziennie czuje..nie mam na nic ochoty ani energii.Nie wychodze z domu bo w sklepie czy gdzies się stresuje bardziej.Masakra jakas.W 1 ciazy mialam mialam lekkie mdlosci wieczorami i jakos funkcjonowalam normalnie.Wydaje mi sie ze bardziej sie cieszylam z ciazy..:( a teraz tyle sie przeciez staralismy 9 msc w tym 1 poronienie w styczniu.Zle mi psychicznie..mam nadzieje ze szybko się to zmieni..:(Przepraszam za smęty ale musialam się wygadać..

Tez mam taką nadzieję że będzie wszystko ok ;) w sumie już 2 razy mi się śniła moja wizyta i gin i ze wszystko było ok dzidzia urosła tak jak powinna i serduszko biło jak szalone ;)

Kochana czasami lepiej się wygadac niż trzymać to w sobie ;) mnie jak tylko zaboli brzuch choć wiem ze to normalne odrazu się przejmuje. Czasami mam gorsze dni ze wyć mi się chce czy wszystko będzie dobrze taka niepewność. Ale w większości mam tą pewność że jest wporządku ;) fakt mdłości to i mnie męczą a szczególnie jak coś jem i wieczorami ale wymiotowalam tylko 2 razy :) zmagam się trochę z plecami bo mnie tu przy biodrach boli ale to jest taki delikatny ból owszem czasami juz leżeć ani siedzieć nie mogę ale jakoś daje rade :)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj umieram . Siedze w szkole i zamiast sie skupic na nauce to skupiam sie na tym zeby na kogos nie zwymiotowac :( do tego jestem mega oslabiona i chyba mnie cos rozklada

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny [emoji4] chyba wracam do żywych [emoji23] wyspalam się przez weekend na zas [emoji23] dzisiaj od rana mam power więc piore, sprzątam i gotuje a to dobry znak [emoji4]

Mlodsza córcia mi się trochę rozchorowala, gile ma po pas i od tego kaszel :( biedna spać nie może i co chwile się budzi :(

Gratuluję pięknych fasolek [emoji7] ciekawe jak mój robaczek będzie wyglądał za 2 tyg :D nie mogę się doczekać [emoji38]

Bobofrucik być może ten poród będzie całkiem "przyjemny " w porównaniu z pierwszym i nie zaostrzy Ci objawów choroby. Trzymam kciuki za Ciebie :*

MrsMalec ja też się wpisać do kalendarza nie mogę. Ściągnelam już apke a i tak nie idzie :/

Co do usg to ja pierwsze w 6 tyg miałam dowcipnie a drugie przez brzuch. Ogólnie powinno się przez brzuch robić dopiero po 16 tyg ale mój lekarz jakiś dziwny jest..

Idę ściągać katar mojemu małemu misiowi :(

Nikki to jest straszne, też na to cierpię, tylko o ile moje wymioty jakoś zniosę to jak ktoś wymiotuje jest dla mnie horror. Jak ostatnio mąż był chory zamiast spać w nocy to całą noc siedziałam w słuchawkach, żeby w razie czego muzykę na ful włączyć... Myślę, że po poronieniu bardziej wysłuchujesz się w swoje ciało, bardziej Cię ta ciąża stresuje i może część mdłości bierze się stąd.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, robi się dopochwowo. Przez brzuch jeszcze dużo za wcześnie. Chociaż usg prenatalne robi się już przez brzuch, ale to z jakimś specjalnym płynem.

Jeszcze jedna mam prośbę dziewczyny ;) w czerwcu z moim wężem bierzemy ślub cywilny ;) i potrzebuje porady odnośnie sukienki ;) będę szkła bo szukałam juz pod sklepach i wszystko jest dopasowane na brzuchu a w czerwcu juz będzie brzuszek dość u mnie podejrzewam skoro już widać teraz ;) i znalazłam taka oczywiście krawcowa musi mi zrobić odcinana pod biustem . Jak myślicie mogła by być taka
1493802354-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie. Krwiaka brak! Ale nikt zbytnio się nad tym nie skupiał, bo zobaczyłam tego oto małego czlowieczka. Machał do mnie rączką! Serce jak dzwon. Wielkość dzidziusia 3,25. I znowu z usg wychodzi mi termin jak z Om, choć ostatnio wyliczył, że dziś byłby 9t4d. Na usg zobaczyłam dziś 10 t0d. Ale wiadomo dwa dni w tą czy w tamtą nie mają znaczenia.
Bardzo się dziś wzruszyłam. Dzidziuś pokonał krwiaka.. A ja zaliczyłam pierwsze usg przez brzuch! Wow
20170503_110802-2064x1161.jpg

Załączniki

• 20170503_110802-2064x1161.jpg
    20170503_110802-2064x1161.jpg
    290,9 KB · Wyświetleń: 311
reklama
Gie_er nie jestem Nikki [emoji1][emoji8]Bardzo mozliwe ze wlasnie po poronieniu podswiadomie jestem wyczulona na wszystko to sie dzieje w moim organizmie.Niezle spotkac kogos na forum z ta sama przypadloscią!:*

MrsMalec piekna sukienka:) jak Ci sie brzuszek zmiesci w nią albo krawcowa jakos pokombinuje to bierz:)

Magmag cudowne wiesci!!!Dzidzia pokonoła krwiaka!Teraz juz ze wszystkim sobie poradzi przez cale swoje zycie[emoji7]

Do góry