reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Gie_er nie jestem Nikki [emoji1][emoji8]Bardzo mozliwe ze wlasnie po poronieniu podswiadomie jestem wyczulona na wszystko to sie dzieje w moim organizmie.Niezle spotkac kogos na forum z ta sama przypadloscią!:*

MrsMalec piekna sukienka:) jak Ci sie brzuszek zmiesci w nią albo krawcowa jakos pokombinuje to bierz:)

Magmag cudowne wiesci!!!Dzidzia pokonoła krwiaka!Teraz juz ze wszystkim sobie poradzi przez cale swoje zycie[emoji7]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Przepraszam [emoji23] GUPIE t9 !!!! A pffff

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkie Panie! Wiem, że nikt nie lubi takich postów. Możliwe, że mało kto je w ogóle czyta. Jednak zwracam się do Was z ogromną prośbą. Jestem studentką III-roku dietetyki i właśnie jestem na etapie pisania pracy licencjackiej, której tematem jest sprawdzenie wiedzy dotyczącej wpływu jodu na organizm człowieka oraz znajomości produktów obecnych na rynku polskim suplementowanych w jod. Chciałabym, żebyście pomogły mi, wypełniając ankietę skierowaną do Pań w ciąży. Wiem, że grupa została utworzona w innych celach, ale liczę na wyrozumiałość i chęć pomocy. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego przyszłym mamom ! Link do: Charakterystyka spożycia obecnych na rynku polskim produktów suplementowanych w jod.

Gie_er nie jestem Nikki [emoji1][emoji8]Bardzo mozliwe ze wlasnie po poronieniu podswiadomie jestem wyczulona na wszystko to sie dzieje w moim organizmie.Niezle spotkac kogos na forum z ta sama przypadloscią!:*

MrsMalec piekna sukienka:) jak Ci sie brzuszek zmiesci w nią albo krawcowa jakos pokombinuje to bierz:)

Magmag cudowne wiesci!!!Dzidzia pokonoła krwiaka!Teraz juz ze wszystkim sobie poradzi przez cale swoje zycie[emoji7]

Myślę że krawcowa by coś wymyśliła żeby brzuszek się zmieścił ;) patrzyłam i na ciążowe ale wszystkie u nas w sklepach to wyglądem jak na starsze babcie ^^

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

MrsMalec serduszko bije juz na pewno pieknie:*

Bobofrucik swietnie Cię rozumiem..Ja cierpie na emetofobię (o ironio lęk przed wymiotowaniem i osobami które wymiotują).Chodzilam na terpie jakies 5 lat temu.Poprawiło się..pozniej zaszlam w ciaze z 1 synem i fobia poszla w "zapomnienie".Nie wiem czemu wczoraj mialam napad lęku po tylu latach.. Chyba się boję tego ze mi te mdlosci jeszcze dlugo nie przejdą..Zle sie codziennie czuje..nie mam na nic ochoty ani energii.Nie wychodze z domu bo w sklepie czy gdzies się stresuje bardziej.Masakra jakas.W 1 ciazy mialam mialam lekkie mdlosci wieczorami i jakos funkcjonowalam normalnie.Wydaje mi sie ze bardziej sie cieszylam z ciazy..:( a teraz tyle sie przeciez staralismy 9 msc w tym 1 poronienie w styczniu.Zle mi psychicznie..mam nadzieje ze szybko się to zmieni..:(Przepraszam za smęty ale musialam się wygadać..

Nie smęty, tylko normalny problem. Każda z nas się czegoiś boi, jedne silniej, drugie mniej.
Jesteśmy tu też żeby się na wzajem wysłuchać.

Zapytałam lekarza dziś od czego zależy czy już usg można zrobić przez brzuch. Okazuje się, że wszystko zależy od zagięcia macicy. Przy dużym tyłozgięciu czasem nawet w 12 tyg można nic nie zobaczyć.
Dziękuję za słowa wsparcia :*

Ja już po wizycie. Krwiaka brak! Ale nikt zbytnio się nad tym nie skupiał, bo zobaczyłam tego oto małego czlowieczka. Machał do mnie rączką! Serce jak dzwon. Wielkość dzidziusia 3,25. I znowu z usg wychodzi mi termin jak z Om, choć ostatnio wyliczył, że dziś byłby 9t4d. Na usg zobaczyłam dziś 10 t0d. Ale wiadomo dwa dni w tą czy w tamtą nie mają znaczenia.
Bardzo się dziś wzruszyłam. Dzidziuś pokonał krwiaka.. A ja zaliczyłam pierwsze usg przez brzuch! Wow Zobacz załącznik 804883
Fantastyczna wiadomość i sliczny jegomość!

Dziewczyny ja dzis przychodzę z mam nadzieję dobrymi wiadomościami, już drugi dzień ani po nocy nie ma krwi na podpasce ani w ciągu dnia nie ma plamienia, brzuch też jakby coraz mniej boli coraz rzadziej miewam skurcze które wcześniej przy tych krwawieniach/plamieniach występowały dość często albo trwały bardzo długo...mam nadzieję że to koniec krwiaka i moje Kruszynki w brzuszku teraz czują się bardziej komfortowo :tak:

Ja już po wizycie. Krwiaka brak! Ale nikt zbytnio się nad tym nie skupiał, bo zobaczyłam tego oto małego czlowieczka. Machał do mnie rączką! Serce jak dzwon. Wielkość dzidziusia 3,25. I znowu z usg wychodzi mi termin jak z Om, choć ostatnio wyliczył, że dziś byłby 9t4d. Na usg zobaczyłam dziś 10 t0d. Ale wiadomo dwa dni w tą czy w tamtą nie mają znaczenia.
Bardzo się dziś wzruszyłam. Dzidziuś pokonał krwiaka.. A ja zaliczyłam pierwsze usg przez brzuch! Wow Zobacz załącznik 804883
Cudowna wiadomość!!!:)

reklama
Do góry