reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Jestem dobrej myśli ale z powodu złych doświadczeń boje się cieszyć. Miałam być mamą listopada 2016 ale...

Teraz nie mam niepokojących objawów więc jestem pełna nadziei.
Większość z nas ma swoją historię niepowodzeń ciążowych.
Ja np starałam się 5 lat. Dopiero dzięki in vitro zaszłam w ciąże. To moja pierwsza ciąża i cieszę się, ale cały czas się trochę boję...

reklama
Większość z nas ma swoją historię niepowodzeń ciążowych.
Ja np starałam się 5 lat. Dopiero dzięki in vitro zaszłam w ciąże. To moja pierwsza ciąża i cieszę się, ale cały czas się trochę boję...
Zdaje sobie sprawę, że nie jestem jedyna ale strach pozostaje. Chodź z tyłu głowy już uśmiecham się do maleństwa ;)

Witam nowe mamusie :)

Co do nauki języka obcego, ja gdy wyjechałam do Grecji, uczyłam się języka od zera. Nie znałam ani jednego słówka :D Udało mi się jednak skończyć szkołę języka greckiego. Mieszkałam tam prawie 8 lat. Mówię, czytam i piszę płynnie. Tylko co mi z tego.. los wrócił mnie do Polski. Więc pozostaje jedynie satysfakcja hehe

@kasia1234512345
@basiulka9
Witajcie pewnie ze możecie!!

@Magda u nas na Majowkach 2013 była jedną dzieczynka która też długo się starała potem pierwsza próba in vitro UDALO SIE dzieczynka ma teraz 4 latka za niedługo ;)) a wiesz co było dalej? Po urodzeniu tej pierwszej zaszła jakimś cudem naturalnie w drugą ciążę dzieczynka ma niecałe dwa latka teraz;) i teraz starają się o trzecie

...........:::::::7tydz i 2dni:::::::::..........

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty <3!!! Dawać znać koniecznie!
Ja się mojej wizyty nie mogę doczekać. ;) jeszcze równy tydzień ;)

CHODŹCIE Z PARTNERAMI DO GINEKOLOGA ??????

ja mam wizytę 15.05. Jeszcze tyle czasu.... Jak na razie to mój mąż czekał przed gabinetem. Ale w przyszłości na pewno będzie wchodził ze mną.

Ja na pierwszej wizycie byłam z mężem, na drugiej nie bo nie miał nam kto zostać z dziecmi ale stwierdził że jeszcze mało będzie i tak widać. I teraz na trzecią idziemy na pewno by zobaczyć to nasze wspólne 3cie serduszko bijące <3

@kasia1234512345
@basiulka9
Witajcie pewnie ze możecie!!

@Magda u nas na Majowkach 2013 była jedną dzieczynka która też długo się starała potem pierwsza próba in vitro UDALO SIE dzieczynka ma teraz 4 latka za niedługo ;)) a wiesz co było dalej? Po urodzeniu tej pierwszej zaszła jakimś cudem naturalnie w drugą ciążę dzieczynka ma niecałe dwa latka teraz;) i teraz starają się o trzecie

Bardzo i ja bym sobie tego życzyła. Może mężowi poprawi sie jakość nasienia a ja zacznę regularne owulacje.... Ale wiesz, słabe małoruchliwe nasienie + naturalna owu raz na kilka miesięcy nie sprzyjają naturalnemu zajsciu...

A i jeszcze jedno pytanie. BIERZE KTORAS Z WAS WITAMINE "D" w tabletkach?
I jeszcze jedno te dziewczyny które pisały że mimo witamin dla ciężarnych gdzie w składzie są foliany odpowiednią dawka 400, biorą dodatkowy czysty kwas foliowy też 400. W jakim odstępie te dwie tabletki zażywacie. Można te dwie naraz?

reklama

Do tej pory chodziłam do kliniki, do lekarza, który przyjmował w godzinach pracy. Dopóki mąż nie był niezbędny to nie szedł. teraz pójde już do tego lekarza prywatnie (bo na ostatniej wizycie mi powiedział, że skoro jestem już w ciąży to problem niepłodności, przynajmniej teraz, mnie nie dotyczy) i umówiłam się na taką godzinę, żebyśmy mogli pójść razem. Mąż też chciałby posłuchać serduszka.

Do góry