reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej. Jestem po wizycie. Miesiaczka 5mqrzec. Lekarx wyliczyl ze 6+4 i serca brak jest zarys cialka zotego . kurde juz swoje odplakalam.
Hej będzie dobrze u mnie to samo :) okres 7 marzec wizyta wczoraj była. Ale gin powiedział ze być może owulacja była później :)

Dobre... muszę to pokazać mojemu mężowi... żeby tylko nie było 4 dziecka będzie mnie wyręczał w obowiązkach żebym była zrelaksowana i wypoczęta :D

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie, kilka dni temu zobaczyłam również dwie kreseczki :D wygląda na to ze jestem w 5t4d :) mam do Was bardzo ważne pytanie a mianowicie: czy pierwsza wizyta u gin w 8tyg to nie będzie za pozno? Nie mam szana się dostać wcześniej do mojej gin bo są takie terminy najbliższy 10 maja ale boję się ze to późno. moze umowic sie do kogoś innego wcześniejszej? Dodam jeszcze ze pierwsza ciaze poronilam w 6tyg i jak coś by teraz miało być nie tak to chyba lepiej iść wcześniej...
Hej i witaj ;) wydaje mi się że 8 tydzień jest idealny na wizytę. Odrazu zobaczysz i zarodka i serduszko. Poczekaj. A w tym czasie rób sobie badania, bete, Morfologie, mocz, glukoza miej komplet dokumentów już na wizytę ;)

...........:::::::6tydz i 1dni:::::::::..........

Hej i witaj ;) wydaje mi się że 8 tydzień jest idealny na wizytę. Odrazu zobaczysz i zarodka i serduszko. Poczekaj. A w tym czasie rób sobie badania, bete, Morfologie, mocz, glukoza miej komplet dokumentów już na wizytę ;)

Dodam że ja tak właśnie dostałam się do byle kogo (najszybszy termin miała) i nie byłam zadowolona. Jednak swój gin to swój.

Witajcie, kilka dni temu zobaczyłam również dwie kreseczki :D wygląda na to ze jestem w 5t4d :) mam do Was bardzo ważne pytanie a mianowicie: czy pierwsza wizyta u gin w 8tyg to nie będzie za pozno? Nie mam szana się dostać wcześniej do mojej gin bo są takie terminy najbliższy 10 maja ale boję się ze to późno. moze umowic sie do kogoś innego wcześniejszej? Dodam jeszcze ze pierwsza ciaze poronilam w 6tyg i jak coś by teraz miało być nie tak to chyba lepiej iść wcześniej...
Również uważam, że to idealny termin. Ja tez jestem po poronieniu i teraz na pierwszą wizytę poszłam w 8 tygodniu. Jeżeli nic się złego nie dzieje to lepiej poczekać. Na wizyte zrób sobie wszystkie badania z krwi i moczu. Czy robiłaś już betę hcg? Ja z betą zrobiłam na samym początku progesteron, żeby być spokojna, że nie mam za niskiego.

Ostatnia edycja:
Jak byłam na wizycie u ginekologa i zobaczyła mój progesteron i wysoką betę mówi mi, że może są bliźniaki. Położyłam się na łóżku, wsadziła mi to urządzenie od usg i mówi "Poczekajcie policze dzieci" haha. W tamtym momencie byłam przerażona, ale jak powiedziała, że jest jedno to przez chwilę pożałowałam, że nie bliźniaki :)

Jeszcze pytanie, czy wiesz co było przyczyną poronienia pierwszej ciąży?

1492637207-aaaaaa.jpeg

reklama
Hej dziewczyny :) w tej ciazy wrzucam na luz bo pierwsze dwie ciaze to byl koszmar (w pierwszej problem od pocztku I skonczyla sie martwym porodem w 25tc, a druga to byla od poczatku panika, zeby sie wszystko udalo I klapa w 7tc). Od ostatniej ciazy minelo 5 lat. Mam troche inne podejscie teraz tym bardziej, ze wiem jak wyglada opieka nad ciezarna w UK. Tym razem ciesze sie kazda chwila, nie mysle o najgorszym I co ma byc to bedzie. Bede cierpliwie czekac na wszystkie badania, zaakceptowalam to, ze wszystko sie moze zdarzyc. Nie stresuje sie tym juz I nie panikuje. Ciesze sie ze jestem w grudniowkach :D widze ze same fajne dziewczyny w tej grupie :) aaaaa zapomnialabym moze uda mi sie namowic na to forum moja mlodsza siostre ktorej termin om wypada na 1.12 :D haha

Do góry