reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja już po wizycie.
I tym razem jestem bardzo zadowolona. Pani doktor super miła i konkretna. Zrobiła cytologia i potwierdziła ciążę. 11.05 zapisała na usg. Dokładnie wysyłała o poprzednia ciążę i poród. Dała skierowanie na badania krwii i na glukoze obciążeniowa. Ogólnie jestem zadowolona. I będę u niej prowadzić ciążę:)

eikt3e3kkyu0ab38.png

reklama
Wcześniej dużo się opisalam a teraz zapomniałam co. ;(
ZMIENIŁAM EMOTNIK

Cały dzień miałam dzisiaj coś i nie miałam jak się odzywać.

CO do jedzenia mnie odrzucilo od MIESA przez tą całe akcje z toxoplazma, do KFC już chyba nigdy nie pójdę, raz byłyśmy z rodzinką mężowi trafiło się różowe mięso w środku. Fuj. A do MCa czasem dzieci mnie namówia na re zestawy z zabawka. Ja uwielbiam zapiekanki takie z hali. A wczoraj byliśmy na pizzy typowo francuskiej pycha była.... ! e ogóle uwielbiam fast fudy ale teraz to tylko te bez mięsa.

@bea25ta serduszko będzie biło jak dzwon <3 jeszcze ma czas spokojnie.!!!

Blair ale wredna baba nie miała prawa tak ci tak powiedzieć też bym to zgłosiła gdzieś i niech ma za swoje..

Ja wesele mam na następnych wakacjach u siostry. będę pół roku po porodzie jak będzie jej wesele. Ma być 250 gości I będę musiała ostro potrenowac by zgubić to co zyskałam. ;)

@Asiula24 bardzo dobrze że się odezwałaś!!! Też myślałam o Tobie już od kilku dni.

...........:::::::6tydz i 1dni:::::::::..........

Ja po usg wszystko Oki teraz czekam na poniedziałk na serduszka , pytanie do dziewczyn które są w kolejnej ciąży do kiedy miałyście mdłości mnie męczą od 5 tygodnia przez 24h nie jestem w stanie funkcjonować już
Ja w pierwszej ciąży nie miałam mdłości, w 2 tylko podczas brania luteiny doustnej a teraz to tylko w 6 tyg trochę mnie męczyło a teraz nic. Ale mam koleżankę która do 4 miesiąca wymiotowala non stop i schudła przez ten czas prawie 7 kg.
Już po wizycie. Kropki mają po 12 mm i słyszałam serduszka[emoji7][emoji7] Dziś mam 7tydz 2dni[emoji4]
Super ! Gratulacje :)
Ja już po wizycie.
I tym razem jestem bardzo zadowolona. Pani doktor super miła i konkretna. Zrobiła cytologia i potwierdziła ciążę. 11.05 zapisała na usg. Dokładnie wysyłała o poprzednia ciążę i poród. Dała skierowanie na badania krwii i na glukoze obciążeniowa. Ogólnie jestem zadowolona. I będę u niej prowadzić ciążę:)

eikt3e3kkyu0ab38.png
Super! Jestem ciekawa jak mój lekarz mnie potraktuje w poniedziałek bo na zeszłej wizycie był mało miły :/
Wcześniej dużo się opisalam a teraz zapomniałam co. ;(
ZMIENIŁAM EMOTNIK

Cały dzień miałam dzisiaj coś i nie miałam jak się odzywać.

CO do jedzenia mnie odrzucilo od MIESA przez tą całe akcje z toxoplazma, do KFC już chyba nigdy nie pójdę, raz byłyśmy z rodzinką mężowi trafiło się różowe mięso w środku. Fuj. A do MCa czasem dzieci mnie namówia na re zestawy z zabawka. Ja uwielbiam zapiekanki takie z hali. A wczoraj byliśmy na pizzy typowo francuskiej pycha była.... ! e ogóle uwielbiam fast fudy ale teraz to tylko te bez mięsa.

@bea25ta serduszko będzie biło jak dzwon <3 jeszcze ma czas spokojnie.!!!

Blair ale wredna baba nie miała prawa tak ci tak powiedzieć też bym to zgłosiła gdzieś i niech ma za swoje..

Ja wesele mam na następnych wakacjach u siostry. będę pół roku po porodzie jak będzie jej wesele. Ma być 250 gości I będę musiała ostro potrenowac by zgubić to co zyskałam. ;)

@Asiula24 bardzo dobrze że się odezwałaś!!! Też myślałam o Tobie już od kilku dni.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg a 2 tyg po porodzie ważyłam 13 kg mniej.
W 2 ciąży przytyłam 4 kg a zaraz po porodzie wazylam 10 kg mniej.
Jeśli teraz nie przywale z waga to pewnie też szybko zgubie [emoji1]

Ja w pierwszej 7 kg przytyłam a w drugiej 25 a jadłam i robiłam to samo. Nie wiem od czego to zależy ale też momentalnie wracałam do swojej figury. No ciekawe jak będzie tym razem. ;)

Ja w 1 ciazy mdlosci mialam wieczorami tylko to szlam spac od 8 do 16 tyg.Teraz mam od 6 ..praktycznie 24h.Okropnosc..Szczerze to podziwiam te kobiety co rzygaja tyle msc dzien w dzien.Ja po czyms takim znajac siebie nie zdecydowalabym sie na kolejne dziecko..taki slabeusz ze mnie:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po usg wszystko Oki teraz czekam na poniedziałk na serduszka , pytanie do dziewczyn które są w kolejnej ciąży do kiedy miałyście mdłości mnie męczą od 5 tygodnia przez 24h nie jestem w stanie funkcjonować już
W pierwszej ciąży wtmiotowalam 5 razy dziennie, schudłam 5 kg. W 27 tygodniu wylądowała na izbie przyjęć bo wymiotowalsm krwią. Okazało sie ze mam tak Przemyk wyzarty od kwasów. W drugiej bylo lepiej. Tez mnie mdlilo i wymiotowalam ale cukierki imbirowe dawały rade. Teraz odpukac nawet mnie nie mdli

To ja w pierwszej mdłości nie e miałam ale często zapachy różne mi przeszkadzały i wtedy trochę nie dobrze bylo za to teraz mdłości mam prawie cały dzień a to dopiero poczatek

Witajcie, kilka dni temu zobaczyłam również dwie kreseczki :D wygląda na to ze jestem w 5t4d :) mam do Was bardzo ważne pytanie a mianowicie: czy pierwsza wizyta u gin w 8tyg to nie będzie za pozno? Nie mam szana się dostać wcześniej do mojej gin bo są takie terminy najbliższy 10 maja ale boję się ze to późno. moze umowic sie do kogoś innego wcześniejszej? Dodam jeszcze ze pierwsza ciaze poronilam w 6tyg i jak coś by teraz miało być nie tak to chyba lepiej iść wcześniej...

reklama
Do góry