reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

A własnie tak jeszcze zanim znów przepadnę w sen letni ^^ No bo nie pisałam co wczoraj mi się przydarzyło, przez ten mój zanik przytomności. Może najpierw z tych tematów ciążowych.
Wczoraj gin zrobił mi pierwsze USG przez brzuch. Byłam dumna jak paw xD Pierwsze co pojawiło się na ekranie to malutka twarzyczka <3 Nie uwierzyłam w to co zobaczyłam, aż tu nagle Maluszek do nas pomachał lewą rączką (tak jakby mówi no hej Mamo to naprawdę ja - uwierz w to co widzisz) a potem stópkami zrobił szybki rowerek i obrócił się na bok. No mój mąż to myślałam że zjedzie po framudze z tego uczucia xD W ogóle moje dziecko co USG to siedzi twarzą do dołu. Lubi leżeć na brzuchu jak ja ^^
No a druga to już o moim króliku który ma teraz hormonalne jazdy (za miesiąc mamy umówioną kastrację z wetem).
Mąż siedzi przy kompie i gra w grę... A Muffin podkicuje i zaczyna lizać Mu łydki xD Robił to tak długo i do tego stopnia że były całe mokre. W międzyczasie delikatnie podgryzał Mu skarpetki i bzykał stopy xD Myślałam że padnę ze śmiechu. Mój biedny niewyżyty króliczek <3 Przynajmniej wreszcie mnie tego nie robi tylko na męża się przerzucił ^^

reklama
Znam to. Też mam z tym problemy, na szczęście nie łapie mnie na razie w ciąży. Za to złapało mojego męża. Ja brałam rano Sinulan Forte i potem Ibuprom zatoki, ale na pewno nie można tego w ciąży. :(

Dziś na obiad szczawiowa i podejście drugie do szarlotki. Chyba zrobię dziś jakiś prezent fasolowi w brzuchu, tylko z uwagi na nieznajomość płci, musi być to coś unisex :D

Dziewczyny, podpowiedzcie z jakich treningow korzystacie teraz w 2 trymestrze? Chciałabym sobie wrócić do jakichś lekkich ćwiczeń fitnessowych. Widziałam, że czyjeś nazwisko się przewijalo na forum. Podpowiedzcie kogoś, kto ma swoje programy treningowe dostępne w Internecie - np. na YouTube. :)
Fit mom - Ania Dziedzic :-)

Ja od dzisiaj ruszam z ćwiczeniami koniec wymówek

A własnie tak jeszcze zanim znów przepadnę w sen letni ^^ No bo nie pisałam co wczoraj mi się przydarzyło, przez ten mój zanik przytomności. Może najpierw z tych tematów ciążowych.
Wczoraj gin zrobił mi pierwsze USG przez brzuch. Byłam dumna jak paw xD Pierwsze co pojawiło się na ekranie to malutka twarzyczka <3 Nie uwierzyłam w to co zobaczyłam, aż tu nagle Maluszek do nas pomachał lewą rączką (tak jakby mówi no hej Mamo to naprawdę ja - uwierz w to co widzisz) a potem stópkami zrobił szybki rowerek i obrócił się na bok. No mój mąż to myślałam że zjedzie po framudze z tego uczucia xD W ogóle moje dziecko co USG to siedzi twarzą do dołu. Lubi leżeć na brzuchu jak ja ^^
No a druga to już o moim króliku który ma teraz hormonalne jazdy (za miesiąc mamy umówioną kastrację z wetem).
Mąż siedzi przy kompie i gra w grę... A Muffin podkicuje i zaczyna lizać Mu łydki xD Robił to tak długo i do tego stopnia że były całe mokre. W międzyczasie delikatnie podgryzał Mu skarpetki i bzykał stopy xD Myślałam że padnę ze śmiechu. Mój biedny niewyżyty króliczek <3 Przynajmniej wreszcie mnie tego nie robi tylko na męża się przerzucił ^^
Jak wzięlismy 2 pierwsze koty ze schroniska były jeszcze przed sterylką bo były małe. ale były też bardzo chodze i nie mogliśmy ich od razu sterylizować. Jedna przeszła sterylkę przed pierwszą rujką, druga rujkę zaliczyła. i tak kochała mojego męża, że go osikała, tak jak koty znaczą swój teren :D:D

Dziewczyny, a może z kimś zaufanym pogadacie, żebyscie nie miały później depresji poporodowej nie miały?? Moja koleżanka miała przy drugim, takie 100% wyparcie , że dziecko urodziła. Dopiero po jakimś czasie zaczęła się w ogóle dzieckiem zajmować. Żadnej z was tego nie życzę.
Moja siostra miała depresję poporodową, ale to chyba przez cesarkę dodatkowo siostrzeniec był trudnym noworodkiem. Przydałoby się na pewno, najchętniej bym poszła na terapię, ale to duży wydatek i się szczypie, bo jak już się zacznie trzeba kilka miesięcy kontynuować żeby był efekt.

yuudhqvkh0cpri5e.png

Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujace :-)

Ale się dzisiaj wyspalam, Tobiasz wciąż śpi , takie dni to ja uwielbiam :-)

Dzisiaj robię na obiad domową pizzę, to oba moje dzieciaki będą szczęśliwe .

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, podpowiedzcie z jakich treningow korzystacie teraz w 2 trymestrze? Chciałabym sobie wrócić do jakichś lekkich ćwiczeń fitnessowych. Widziałam, że czyjeś nazwisko się przewijalo na forum. Podpowiedzcie kogoś, kto ma swoje programy treningowe dostępne w Internecie - np. na YouTube. :)
ja właśnie skończyłam 40-minutowy trening dl kobiet w ciąży prowadzony przez Anię Dziedzic Fit Mom- super ma treningi, polecam ;)
Eraja dużo zdrówka!!!

Kuci za dzisiejsze wizyty!
Ja już po treningu, lecę pod prysznic, jadę do biblioteki, pozniej wybrać parapety do domu, do kumpeli na kawę a dalej nie wiem co ;-)
Miłego dnia!

Jak wzięlismy 2 pierwsze koty ze schroniska były jeszcze przed sterylką bo były małe. ale były też bardzo chodze i nie mogliśmy ich od razu sterylizować. Jedna przeszła sterylkę przed pierwszą rujką, druga rujkę zaliczyła. i tak kochała mojego męża, że go osikała, tak jak koty znaczą swój teren :D:D
Ahahahaha! No pięknie, zwierzaki <3 Uwielbiam je. Dobra. Wyłączam Internety w telefonie, wyłączam lapka i teraz naprawdę idę w kimę. Literki mi się rozjeżdżają - ledwo widzę. Do potem Kochane! :)

ja właśnie skończyłam 40-minutowy trening dl kobiet w ciąży prowadzony przez Anię Dziedzic Fit Mom- super ma treningi, polecam ;)
Eraja dużo zdrówka!!!

Kuci za dzisiejsze wizyty!
Ja już po treningu, lecę pod prysznic, jadę do biblioteki, pozniej wybrać parapety do domu, do kumpeli na kawę a dalej nie wiem co ;-)
Miłego dnia!
Kobieta torpeda :-)
Ja to dopiero przekrecam się z boku na bok na łóżku [emoji23]

reklama
Ale miałam dziś podróż do pracy [emoji52].. W tramwaju było tak strasznie duszno, a w dodatku stanął obok mnie taki śmierdzący fajkami facet [emoji40] idiotycznie się do mnie zacieszał (jeszcze nie miał kilku zębów co potęgowało okropność całej sytuacji [emoji40]), a ja musiałam się mocno powstrzymywać żeby tylko nie obrzygać mu butów. W końcu po przejechaniu całego jednego przystanku wysiadłam z tego tramwaju, bo z tego smrodu i duszności aż mi się ciemno przed oczami robiło.. Przeczekałam 3 kolejne aż podjechał taki, w którym było na tyle mało ludzi, że mogłam sobie spokojnie usiąść w oddaleniu od jakiegokolwiek innego pasażera.. Masakra.. Teraz się rozłożyłam w fotelu za biurkiem i czekam na jakiś przypływ mocy.. A dziś muszę przynajmniej do 15 wysiedzieć w pracy..

Wczoraj moja 13 letnia siostra stwierdziła, że sprezentuje mojemu dziecku na dzień dziecka płytę Ani Lewandowskiej dla kobiet w ciąży abym się za siebie wzięła bo moje dziecko na pewno nie chciałoby mieć grubej mamy... Za strzeliła mnie. Nie wiedziałam jak to szybko skomentować, zresztą do tej pory nie wiem co ta moja siostra ma w głowie...

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry