reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@CarlaR super, że z dzieciątkiem wszystko ok [emoji16].

@Orchidea1312 witaj [emoji6]

Powodzenia dzisiaj na wizytach [emoji6]! Czekamy na dobre wieści i piękne zdjęcia dzieciaczków [emoji16].

A ja siedzę w laboratorium i czekam.. Tylko dziś mogłam wziąć samochód więc robię już morfologie na wizytę w przyszłym tygodniu [emoji6]. I tak się zastanawiam co jeszcze sobie zbadać [emoji23] chciałam poziom witaminy D, ale jeszcze nie wiem czy cena będzie do zaakceptowania [emoji12]. Jeszcze tylko 20 osób przede mną i z głowy [emoji6]

Miłego dnia [emoji16]!

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka, no i znów cicho siedzę ale dalej mam komplet dolegliwości (a niby to końcówka 13tc i miało pomału przechodzić :/ ). Wczoraj miałam siłę jedynie Was podczytywać, parę razy chciałam odpisać ale nie dałam rady. Witam wczorajsze nowe mamusie, fajnie że nas nadal przybywa. :D Gratulacje wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dziś wizytujące :)

@reniuszek tak jak dziewczyny piszą, nie przesadzaj z tym roztyciem :p właśnie nie mogę znaleźć tam żadnej roztytej kobiety ;)

@panda88 mam nadzieję że niedługo te mdłości i bieganie na spotkanie z kibelkiem przez cały dzień zarówno u Ciebie jak i u mnie miną :) trzymam kciuki za wszystkie które nadal się z tym borykają ;)

@Eraja Niestety, u mnie dziś też wyjątkowo ciężka noc za mną, tyle że u mnie bardziej ona była obolała, coś mnie strasznie w kościach w nogach kręciło, do tego ból brzucha, który budził co jakieś pół godziny ale to chyba przez to, że kolejny termin okresu mi nadszedł i organizm świruje, przynajmniej mam nadzieję, że nie jest to nic poważniejszego, teraz jak od 4 już na nogach, to jest lepiej ;)

@gie_er Napisz, jak tam dziś się czujesz i jak tam Twoje ciśnienie. Oby wszystko wróciło szybciutko do normy :)

Miłego dnia wszystkim, dziś może uda się częściej tu zaglądać i coś pisać, choć znów mam pracowity dzionek i ciekawe ile mi sił starczy :)

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-31 Eraja wizyta u ginekologa + USG kontrolne
2017-05-31 Manique wizyta w poradni genetycznej
2017-05-31 reniuszek Badanie kontrolne
2017-05-31 Rossiczka usg genetyczne i wizyta

2017-06-01 Mikado93 USG genetyczne + Pappa (12t6d)
2017-06-01 misianka Badania prenetalne
2017-06-02 misianka wizyta kontrolna
2017-06-02 Kasia12345 Badanie genetyczne
2017-06-02 Eraja USG genetyczne
2017-06-02 Bea25ta wizyta kontrolna i usg (gin I)
2017-06-02 M@gda prenatalne prywatne
2017-06-03 blair_90 wizyta kontrolna i usg
2017-06-05 Manique wizyta u gin z USG
2017-06-05 basiulka9 wizyta kontrolna
2017-06-05 maja1987 USG genetyczne 12t6d
2017-06-05 bebebe wizyta kontrolna i usg
2017-06-05 Bea25ta wizyta kontrolna i usg (gin II)
2017-06-06 Karolcia90 wizyta
2017-06-07 JaneHeart Wizyta kontrolna 14t1d
2017-06-07 Katie223 badanie prenatalne
2017-06-07 Mikado93 Wizyta kontrolna
2017-06-08 tusiaczzek1988 badanie prenatalne+test PAPPA
2017-06-08 ente badanie genetyczne
2017-06-09 mrsMalec badanie kontrolne
2017-06-09 allime badanie prenatalne+test PAPPA
2017-06-09 Angella210 wizyta kontrolna
2017-06-12 Kasia12345 wizyta kontrolna i usg
2017-06-12 Kosa1212 Badanie prenatalne
2017-06-12 M@gda wizyta kontrolna i usg
2017-06-13 Eklerkaa USG genetyczne, równy 14t
2017-06-13 Izabela90 wizyta kontrolna i usg
2017-06-13 gie_er usg genetyczne
2017-06-13 DigitalGirl wizyta kontrolna 16t2d
2017-06-14 Karolcia1992 wizyta kontrolna i usg
2017-06-14 blair_90 badanie prenatalne+test PAPPA
2017-06-14 doublemummy wizyta kontrolna i usg
2017-06-16 bebebe badanie genetyczne
2017-06-16 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna i usg
2017-06-19 daruuunia3 wizyta kontrolna i usg
2017-06-19 maggie91 wizyta kontrolna i usg
2017-06-20 Millo wizyta kontrolna i usg
2017-06-21 Małgoś86 wizyta u gin prowadzącego ciążę i usg
2017-06-22 allime wizyta kontrolna i usg
2017-06-27 gie_er wizyta kontrolna
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg 18 tyg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Cześć Dziewczyny :)
Rany, jaką miałam ciężką noc. Zaczynam co raz gorzej sypiać... Dziś pół nocy się dusiłam. Najnormalniej w świecie nie mogłam oddychać :( Do tego jakieś głupie sny. Wstawanie do toalety... Czuję się wykończona. Teraz już wiem skąd mam takie podkrążone i sine oczy :/ Echś...
Mam nadzieję, że Wy lepiej spałyście. Miłego dnia dla Was!
Mnie też się coś dziś sniło, a dawno mi sie nic nie śniło, przynajmniej nie pamiętam. Ale to nie było nic niepokojącego.

Już wolę żeby mi się nic nie śniło, niz tak jak kiedyś często mi się śniło, że leżę twarzą w poduszkę i się duszę a nie mogę się ruszyć, lub, że leżę twarzą w wodę i też nie mogę się ruszyć - koszmar, ile ja się namęczyłam. Po kilku takich już wiedziałam, że to sen i chciałam się obudzić, ale nie szło/zajmowało to długo. Zawsze umordowana byłam niesamowicie.

Powodzenia dziś na wizytach dziewczynki :) a reszcie miłego i bezmdlącego dnia ;) Ja dziś jeszcze w łóżku. Zrobiłam Bartkowi wolne od przedszkola i śpi w najlepsze. Ja leżę zachwycona bo mnie obudził brzuszkowy lokator:) Dziś już mogę śmiało stwierdzić, że poczułam w 14 tyg poerwsze ruchy. Pamiętam z poprzednich ciąż że maluszki ustalaly sobie rytm dnia, np córeczka dlugo spała, wiercila się dopiero po moim śniadaniu, za to wieczorami nie dawała mi zasnąć. Ciekawe jak będzie z tym szkrabem. Jak okaże się takim rannym ptakiem to będzie ciekawie bo ja uwielbiam spać. Chyba upodobania się do taty, też najlepiej wstalby z samego rana i wszystko robił. Tak się cieszę, że czuję dzidziusia bo teraz już będę mogła być spokojniejsza wiedząc że się rusza, a nie czekanie od usg do usg. Jupi jupi jupi:)

Hejka, no i znów cicho siedzę ale dalej mam komplet dolegliwości (a niby to końcówka 13tc i miało pomału przechodzić :/ ). Wczoraj miałam siłę jedynie Was podczytywać, parę razy chciałam odpisać ale nie dałam rady. Witam wczorajsze nowe mamusie, fajnie że nas nadal przybywa. :D Gratulacje wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dziś wizytujące :)

@reniuszek tak jak dziewczyny piszą, nie przesadzaj z tym roztyciem [emoji14] właśnie nie mogę znaleźć tam żadnej roztytej kobiety ;)

@panda88 mam nadzieję że niedługo te mdłości i bieganie na spotkanie z kibelkiem przez cały dzień zarówno u Ciebie jak i u mnie miną :) trzymam kciuki za wszystkie które nadal się z tym borykają ;)

@Eraja Niestety, u mnie dziś też wyjątkowo ciężka noc za mną, tyle że u mnie bardziej ona była obolała, coś mnie strasznie w kościach w nogach kręciło, do tego ból brzucha, który budził co jakieś pół godziny ale to chyba przez to, że kolejny termin okresu mi nadszedł i organizm świruje, przynajmniej mam nadzieję, że nie jest to nic poważniejszego, teraz jak od 4 już na nogach, to jest lepiej ;)

@gie_er Napisz, jak tam dziś się czujesz i jak tam Twoje ciśnienie. Oby wszystko wróciło szybciutko do normy :)

Miłego dnia wszystkim, dziś może uda się częściej tu zaglądać i coś pisać, choć znów mam pracowity dzionek i ciekawe ile mi sił starczy :)

Mikado93, przykro mi że podzieliłaś ze mną złą noc. Powiedz mi, bierzesz jakiś dodatkowy progesteron w ciąży, np. Duphaston? Ja biorę w tej ciąży od kiedy tylko się dowiedziałam i bóle okresowe ani razu mnie nie dotknęły. Może wartoby było wspomnieć lekarzowi o tego typu dolegliwościach?

Powodzenia dziś na wizytach dziewczynki :) a reszcie miłego i bezmdlącego dnia ;) Ja dziś jeszcze w łóżku. Zrobiłam Bartkowi wolne od przedszkola i śpi w najlepsze. Ja leżę zachwycona bo mnie obudził brzuszkowy lokator:) Dziś już mogę śmiało stwierdzić, że poczułam w 14 tyg poerwsze ruchy. Pamiętam z poprzednich ciąż że maluszki ustalaly sobie rytm dnia, np córeczka dlugo spała, wiercila się dopiero po moim śniadaniu, za to wieczorami nie dawała mi zasnąć. Ciekawe jak będzie z tym szkrabem. Jak okaże się takim rannym ptakiem to będzie ciekawie bo ja uwielbiam spać. Chyba upodobania się do taty, też najlepiej wstalby z samego rana i wszystko robił. Tak się cieszę, że czuję dzidziusia bo teraz już będę mogła być spokojniejsza wiedząc że się rusza, a nie czekanie od usg do usg. Jupi jupi jupi:)
CarlaR, no gratulacje wielkie! Tak się cieszę jak to czytam :) Dużo miłości przesyłam dla maluszka a dla Ciebie uściski pełne radości ;)

reklama
Do góry