reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
@M@gda to dla Ciebie, mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłam.

@maggie91
@Ankus
@DigitalGirl
@doublemummy
@pieszczoszka1988
@Karkub
@zielona26
@CarlaR
@Karolcia1992
@Millo
@iwilleatyou
@Rossiczka
@Oska305
@Splendida
@Angella210
@Asiula24
@Mikado93
@JaneHeart
@reniuszek
@Mandy33
@Izabela90
@M@gda
@eklerkaa
@Manique
@Roksii89
@gie_er
@daruuunia3
@Katie223
@Karolcia90
@misianka
@blair_90
@allime
@kingutek
@kossa1212
@Piotrusiowa
@Ali84
@Ka@sos
@mikini26 - Dopisz swoje dane do listy
@Agnes.M - ty również do listy
@Lady_Waiting - dane do listy, proszę
@Eraja - dane do listy, proszę
@kasia12345 - dane do listy, proszę
@basiulka9 - dane do listy, proszę
@maja1987 - dane do listy, proszę
@ente - dane do listy, proszę

Kogo jeszcze nie ma bardzo proszę o dopisanie się.

Te osoby które prosiłam by dopisały się do listy proszę o informację prv;

IMIĘ:
TERMIN OM :
TERMIN USG :
MOJE PRZECZUCIE CHŁOPIEC / DZIEWCZYNKA (zobaczymy potem komu się sprawdzi) :)
W OCZEKIWANIU NA (które już dziecko) pierwsze, trzecie ..itd

WSZYSTKIE DANE BĘDĘ WPISYWAĆ TUTAJ Link do: Termin Porodu (bez komentarzy) WG KOLEJNOŚCI DAT .

......:::::::::11tydz i 2dni::::::::.........
@M@gda to dla Ciebie, mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłam.

@maggie91
@Ankus
@DigitalGirl
@doublemummy
@pieszczoszka1988
@Karkub
@zielona26
@CarlaR
@Karolcia1992
@Millo
@iwilleatyou
@Rossiczka
@Oska305
@Splendida
@Angella210
@Asiula24
@Mikado93
@JaneHeart
@reniuszek
@Mandy33
@Izabela90
@M@gda
@eklerkaa
@Manique
@Roksii89
@gie_er
@daruuunia3
@Katie223
@Karolcia90
@misianka
@blair_90
@allime
@kingutek
@kossa1212
@Piotrusiowa
@Ali84
@Ka@sos
@mikini26 - Dopisz swoje dane do listy
@Agnes.M - ty również do listy
@Lady_Waiting - dane do listy, proszę
@Eraja - dane do listy, proszę
@kasia12345 - dane do listy, proszę
@basiulka9 - dane do listy, proszę
@maja1987 - dane do listy, proszę
@ente - dane do listy, proszę

Kogo jeszcze nie ma bardzo proszę o dopisanie się.

Te osoby które prosiłam by dopisały się do listy proszę o informację prv;

IMIĘ:
TERMIN OM :
TERMIN USG :
MOJE PRZECZUCIE CHŁOPIEC / DZIEWCZYNKA (zobaczymy potem komu się sprawdzi) :)
W OCZEKIWANIU NA (które już dziecko) pierwsze, trzecie ..itd

WSZYSTKIE DANE BĘDĘ WPISYWAĆ TUTAJ Link do: Termin Porodu (bez komentarzy) WG KOLEJNOŚCI DAT .

......:::::::::11tydz i 2dni::::::::.........[/QUbasia
Basia
Andrychów
29lat
Termin 21.12.2017
Pierwsze dziecko

Mnie ciagle brakuje informacji ktora juz ma jakies dziecko:)Fajnie by bylo serio wiedzic jakie imie jaka plec i kto teraz sie bedzie rodzic:)zrobic to tak fajnie imienne ponazywac juz nasze dzieci jak bedziemy wiedziec imiona

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie ciagle brakuje informacji ktora juz ma jakies dziecko:)Fajnie by bylo serio wiedzic jakie imie jaka plec i kto teraz sie bedzie rodzic:)zrobic to tak fajnie imienne ponazywac juz nasze dzieci jak bedziemy wiedziec imiona

Millo - Floor is yours

Właśnie myślałam Dopiac w tym terminalu.
*Płeć, wtedy to Przeczucie co jest teraz będę zamieniać na "płeć" wiem że nie które mamh już pisały ale już nie pamiętam co i która.
*A drugie to Imiona dzieci i rocznik które już się ma

Chyba że trzeba w tym kalendarzu jakoś to rozprawić by każdy mógł sam się wpisać

......:::::::::11tydz i 2dni::::::::.........

3,4 jest w normie, ale nie dla osób starających się o dziecko lub ciężarnych, a ja własnie podobny poziom tsh miałam jak zaczynałam się leczyć. Biotę pół tabletki euthyrox 75 i jest na poziomie 1,7 ostatnio, więc ok.

A jaki lekarz? Ja u Kaczyńskiego się leczyłam. Zamierzasz chodzić do szkoły rodzenia? ja sie zastanawiam, czy sie nie wybrać tam, chociaż daleko. ale przynajmniej poznałabym położne i może zdecydowałabym się dopłacić trochę za poród z osobną położną...

Mój doktor nazywa się Czempiński, chodzę do niego od wielu lat i chciałabym aby prowadził moją ciążę. Nad szkołą rodzenia muszę się jeszcze zastanowić, podpytam doktora na wizycie co poleca.

Mój doktor nazywa się Czempiński, chodzę do niego od wielu lat i chciałabym aby prowadził moją ciążę. Nad szkołą rodzenia muszę się jeszcze zastanowić, podpytam doktora na wizycie co poleca.
podpytaj, ja musze się zacząć zastanawiać powoli. a jakbym sie zdecydowała w 100% na szpital to chciałabym też położną...

Właśnie może w kalendarzu udałoby się zrobić taką tabelkę [emoji6] i może odświeżana raz na jakiś czas byłaby wklejona w pierwszym poście w nowym, zamkniętym wątku? [emoji6] byłoby łatwo do tego wrócić i sobie przypomnieć [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć wszystkim,

Tempo na forum ogromne, podczytuję gdy tylko mam chwilę i akurat nie śpię.

Wczoraj miałam wizytę z usg, niestety wieści po niej częściowo dobre a częściowo nie. Jedno serduszko przestało nam bić, ale na szczęście drugi bąbelek rozwija się prawidłowo. Mimo iż wizyta była smutna to byłam dumna z mojego bąbelka, który skakał i nie dał się uchwycić. Chyba nie lubi zdjęć i ma to po mamusi.
Dostałam też zwolnienie i raczej mam odpoczywać. Miałyście rację co do TSH dostałam lek nazywa się coś tam na E. Na szczęście FT4 jeszcze się nie ruszyło więc mojemu bąbelkowi nic nie grozi.

A o to i on.
usg 24052017.jpg

09.06.2017 mam badania prenatalne, namawiają mnie też na test PAPPA głównie ze względu na tego bąbelka który znikł.
22.06.2017 idę już na wizytę do swojego lekarza.

Załączniki

• usg 24052017.jpg
    usg 24052017.jpg
    78,4 KB · Wyświetleń: 401
reklama
jest dodatkowa zakładka w kalendarzu z terminami porodu, oczywiście można dodać więcej informacji, warunkiem jest, że każdy się wpisze, bo narazie tylko kilka osób tam jest wpisanych:

termin porodu z miesiaczki/ transferu termin z usg kto?
2017-11-20 2017-11-29 Karolcia90
2017-11-25 2017-12-01 pieszczoszka1988
2017-11-26 2017-12-06 maggie91
2017-12-08 2017-12-07 Mikado93
2017-12-12 2017-12-12 Ali84
2017-12-13 2017-12-13 M@gda
2017-12-13 Eraja
2017-12-15 2017-12-13 Manique
2017-12-16 Kasia12345
2017-12-16 2017-12-18 gieer
2017-12-18 daruuunia3
2017-12-21 basiulka9