reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Linczem? Nie wiem.Oska w jakim srodowisku sie obracasz, ale przydałoby sie w nim troche empatii.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O tym wszystkim wie tylko najbliższa rodzina. Mieszkam w małej wsi i mówiliśmy, że poroniłam. Ludzie są różni niestety...

reklama
Spokojnie, wątpię żeby był tu ktoś, kto by Cię w ten zły sposób skomentował. Wiadomo, łatwo nie jest ale trzeba wierzyć, że teraz będzie tylko dobrze. U mnie na szczęście takich przygód nie było ale też troszkę się boję tych prenatalnych, to chyba normalne. Z tym że mam inne wskazanie do nich bo sama mam zespół wad rozwojowych (genetycznych) i najgorszemu wrogowi nie życzyłabym tego co musiałam przez to znieść, a teraz od samego początku ciąży drżę o to by maleństwo tego po mnie nie odziedziczyło. Też się swego czasu nasłuchałam "dobrych rad", jaka to jestem nieodpowiedzialna chcąc dziecka mając chory kręgosłup itp itd mimo że ortopeda powiedział że mi ciąża nie powinna zagrozić, o ile będę dbać o siebie a dziedziczenie tego typu wad w linii prostej jest stosunkowo małe.

Co do zmiany lekarza, to powiem Wam że na razie nie wiem co myśleć bo na prawdę się naszukałam żeby tego znaleźć i po wcześniejszej wizycie miałam o nim bardzo dobre zdanie. Chyba jeszcze się wstrzymam, jako że udało mi się w końcu ostatecznie ogarnąć te prenatalne z jego pomocą ale ma już u mnie "żółtą kartkę" i jak się taka sytuacja powtórzy, to zacznę się rozglądać za kimś innym... Chyba że w między czasie znajdę jakiegoś super lekarza :)
Nikogo nie słuchaj. Twoje ciało i Twoje życie. Tylko Ty decydujesz, czy chcesz mieć dziecko. Na pewno wszystko będzie w porządku.[emoji4] Jak mnie wkurza wścibianie nosa w nie swoje sprawy! Niech ludzie zajmą się swoimi problemami, a nie doradzaniem kto powinien mieć dzieci, a kto nie.

Reniuszek powodzenia

Ja przełożyłam wizytę na 18 bo mąż na zarządzie utknął. Niestety coś w cytologii jest nie tak. Tak cholernie się boję. A nawet nie mam jak poplakac bo mój syn się denerwuje.....

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie dobrze. Nie ma innej opcji[emoji9]

Jeśli za bardzo na ten temat marudzę to przepraszam. Nie chce za dużo zawracać Wam głowy.
W tamtym roku przeszłam terminację. Nasz Synek miał zespół Downa i poważne wady serca. Na prenatalnych okazało się, że nt wynosi 6,3 i serce w takim stanie nie będzie utrzymać naszego Skarba żywego do porodu. 17 lipca jest dniem narodzin i odejścia naszego Natana.
Współczuję przeżyć ;(
Dla Natanka [*]

......:::::::::10tydz i 1dni::::::::.........

Wyszłam Kobietki.
Za tydz kolejna wizyta coś nie tak z przeziernoscia karkowa :sad: albo się nałożyła otoczka z owodni na kark...... Daj Boże.
Poza tym jest ok wiek z usg 11tc1d.
Mam zdjęcie 3d. Za tydz lub dwa genetyczne. Zobacz załącznik 806905
Może pójdź gdzieś jutro na dodatkowe usg, bo inaczej będziesz się strasznie się denerwować. Pamiętaj, że norma w Polsce to chyba nt do 2,5 a w Anglii to az 3,5. Trzymam kciuki.

Wiecie co dziś byłam w Tesco i widziałam przy kasie w lodówkach pomarańczowa warke 2 % nie mogę przestać o niej myśleć. Ja alkoholu w ogóle nie pije, no kiedyś nieraz drinka z mamą albo właśnie jakieś owocowe z koleżanką. Tak mam na nie ochotę........ Chyba po porodzie i po karmieniu kupię sobie 4 pak hehe chyba że przejdzie mi już ochota.

......:::::::::10tydz i 1dni::::::::.........

reklama
Do góry