reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Wspaniale wieści i dzidziuś piękny.
Widzę że mamy tą samą przypadłość. Lekarz też mi mówił że wszystko powinno się ułożyć :-)
Oczywiście już poszperałam w necie i wyczytałam, że w pierwszym trymestrze u 30% ciąż jest taka sytuacja, a w ostatnim już tylko 0.1-1%. Trzeba być dobrej myśli :)

reklama
Dziewczyny jak z Waszym odżywianiem? U mnie fatalnie. Śniadanie mi nie wchodzi, później na obiad najem się jak prosie, a ostatnio mam ochotę wciąż na Carbonare, więc nie za zdrowo. Na kolacje różnie. Czasem zjem jakiś owoc, woda do picia. Słabo się odżywiam :hmm:

Oczywiście już poszperałam w necie i wyczytałam, że w pierwszym trymestrze u 30% ciąż jest taka sytuacja, a w ostatnim już tylko 0.1-1%. Trzeba być dobrej myśli :)
Pewnie! Ja niestety plamilam ze względu na odklejajaca się kosmowka i muszę leżeć aż do momentu kiedy wykształci się łożysko.. :(

1494431780-aaaaaa.jpeg

Już jestem po :) Z dzidziusiem wszystko w porządku, przyrasta podobno co do dnia i ma już 3.28 cm. Pływa sobie i macha rączkami :D tylko zmartwiła mnie jedna rzecz - trofoblast zachodzi mi na szyjkę i lekarz kazał nam się wstrzymać od współżycia. Są duże szanse, że ułoży się prawidłowo i łożysko nie będzie przodujące, bo macica będzie się jeszcze dużo powiększać, ale i tak się martwię.
Będzie dobrze.Musi być ;)Cudna fasolka ;)

Dziewczyny jak z Waszym odżywianiem? U mnie fatalnie. Śniadanie mi nie wchodzi, później na obiad najem się jak prosie, a ostatnio mam ochotę wciąż na Carbonare, więc nie za zdrowo. Na kolacje różnie. Czasem zjem jakiś owoc, woda do picia. Słabo się odżywiam :hmm:
Ja jem tyle ile potrzebuje i na co mam ochotę :) nie pcham w siebie na sile . Jak nie jestem głodna poprostu nie jem pół dnia . Pije dużo wody

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam to samo. Takie dziwne zachcianki.
Do tego nie chce mi się za dużo pić bo mnie wkurza latanie do toalety ci 5 min.... Myślę że jak mina pierwsze dolegliwości będziemy jadly wszystko że smakiem :tak:

Ja jem tyle ile potrzebuje i na co mam ochotę :) nie pcham w siebie na sile . Jak nie jestem głodna poprostu nie jem pół dnia . Pije dużo wody

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
To może nie powinnam tak sobie wyrzucać.. Ale od razu myślę, że dziecku szkodze. Staram się też pić dużo wody. Muszynianka mi smakuje.

Ja też jem mało.Nie pije żadnych soków bo nie wchodzą mi w ogóle. Wieczorem to bym zjadła konia z kopytami,ale jak otwieram lodówkę to oczywiście nie ma co zjeść.

reklama
Ja mam to samo. Takie dziwne zachcianki.
Do tego nie chce mi się za dużo pić bo mnie wkurza latanie do toalety ci 5 min.... Myślę że jak mina pierwsze dolegliwości będziemy jadly wszystko że smakiem :tak:
Haha mam to samo z tym sikaniem. Wmuszam w siebie wodę, bo trzeba, ale to chodzenie do łazienki jest męczące.

Do góry