reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Ilona - oska jak się czegoś dowiem to Ci napiszę ;) Powiem Wam ,że dzięki naszej grupie pierwszy raz widze zdjęcia usg bliźniaków ale magia.
Tak myślę skąd moje imię, a przecież jest na usg [emoji1] Tak, jestem Ilona. Miło mi[emoji8] [emoji8] [emoji7]

Jejku piękne Maleństwa
U mnie w rodzinie jest mnóstwo bliźniaków, szkoda że nam się nie udało.

U mnie dzisiaj apogeum mdłości.
Wszystko, nawet poruszanie powiekami sprawia ogromną mdłośc.....zamykam to to samo... Dosłownie jak jelitowka ale bez wymiotow.....
Imbir nie pomaga....
Tez was aż tak męczy??

dziewczyny potrzebuje pomocy, moja szefowa zamyka działalność, czy będę miała jakiś zasiłek z zusu lub skąd kolwiek ?

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Do porodu jak będziesz ciągnęła zwolnienie bez żadnego dnia przerwy, to będziesz miała normalnie kasę jak do tej pory. Po urodzeniu jedyne wyjście to kosikowe 1000 zł. Ja mam umowę do października, wiec zostanę bez macierzyńskiego, wiec liczę na ten 1000 zł. A dowiedziałaś się czegoś od księgowej?

Gratulacje dziewczyny udanych wizyt.

Ja mam jakiś gorszy humor. Do usg daleko i mam złe myśli. Do tego dzisiaj zaczęliśmy wykańczanie naszego mieszkania i bez przerwy coś. Już mam dosyć.

Hejka. U mnie już po komuni. Goście się powoli rozjezdzaja. Lekarz przełożył mi wizytę ż 10 na 16. 05. Także jeszcze tydzień czasu będę w stresie. Jak narazie czuje się dobrze może smaki mi się pozmienialy. No i już wszyscy wiedzą o ciazy.

Do porodu jak będziesz ciągnęła zwolnienie bez żadnego dnia przerwy, to będziesz miała normalnie kasę jak do tej pory. Po urodzeniu jedyne wyjście to kosikowe 1000 zł. Ja mam umowę do października, wiec zostanę bez macierzyńskiego, wiec liczę na ten 1000 zł. A dowiedziałaś się czegoś od księgowej?

Gratulacje dziewczyny udanych wizyt.

Ja mam jakiś gorszy humor. Do usg daleko i mam złe myśli. Do tego dzisiaj zaczęliśmy wykańczanie naszego mieszkania i bez przerwy coś. Już mam dosyć.
@Ankuś Jeżeli masz umowę o pracę to w październiku muszą Ci przedłużyć do dnia porodu. A potem ZUS płaci macierzyński w takiej wysokości jak miałaś wynagrodzenie. Wiem bo jestem w podobnej sytuacji.

m3sx3e3k3kg0z09h.png

reklama
Ja jem baaardzo dużo. Czasami aż do przesady[emoji12]
Gadalam z moją mamą, która jest anestezjologiem. Zapytała się o glukoze w moczu, A także stwierdziła że powinnaś dostać skierowanie na krzywą cukrową. Bo cukier dobry na czczo o niczym nie świadczy.

Do góry