reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Widzę, że chodzicie na wizyty, robicie badania, a ja tak zwlekam. Dopiero 10 kwietnia idę do ginekologa na nfz po skierowanie na badania, a 13 prywatnie na usg. To nie jest za późno?

reklama
Widzę, że chodzicie na wizyty, robicie badania, a ja tak zwlekam. Dopiero 10 kwietnia idę do ginekologa na nfz po skierowanie na badania, a 13 prywatnie na usg. To nie jest za późno?

Kurcze. Ja niby byłam wczoraj na wizycie, ale zobaczyć sam pęcherzyk to chyba niewiele daje. Jedyne z czego bardzo się cieszę, że już suplementy mam przypisane od lekarza. Jeśli wszystko przebiega prawidłowo, to spokojnie możesz poczekać do 10 kwietnia. Zobaczysz już dużo więcej.

Pozniej was nadrobie.Ide na 16 do ginekologa prywatnie nieznanego mi.. z tymi wynikami.Mam pietra jak szlag.. ta ciaze co poronilam tez mialam infekcje jakas;( jpierdle..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Pozniej was nadrobie.Ide na 16 do ginekologa prywatnie nieznanego mi.. z tymi wynikami.Mam pietra jak szlag.. ta ciaze co poronilam tez mialam infekcje jakas;( jpierdle..

Spokojnie... nie martw się na zapas. Dobrze, że szybko działasz i już za chwilę skonsultujesz to z lekarze.

Kurcze. Ja niby byłam wczoraj na wizycie, ale zobaczyć sam pęcherzyk to chyba niewiele daje. Jedyne z czego bardzo się cieszę, że już suplementy mam przypisane od lekarza. Jeśli wszystko przebiega prawidłowo, to spokojnie możesz poczekać do 10 kwietnia. Zobaczysz już dużo więcej.
Tylko zastanawiam się czy ten ginekolog z nfz nie będzie robił mi problemu jak mu przedstawię listę badań które chce zrobić. Mam dylemat bo... Mam super ginekologa, który przyjmuje prywatnie, pracuje w szpitalu w którym chce rodzic, więc pewnie może wypisywać skierowania na nfz? prowadził moja poprzednia ciążę, więc zna historie, bo opiekował się mną w szpitalu, ufam mu i lubię go, ale minus jest taki, że nie ma sprzętu do usg przyjmując prywatnie. Kolejnym lekarzem jest Pani ginekolog która jest świetnym lekarzem, ma super sprzęt, ale u niej to wszystko prywatnie, a mnie nie stać na kompleksową opiekę z badaniami. No i kolejny lekarz który jest beznadziejny jest na nfz, ale jak pójdę do Niego po same skierowania to nie wiem czy mnie nie pogoni. Nie wiem co mam robić... Do tego od maja chce iść na zwolnienie, więc pod koniec kwietnia znowu na wizytę.

Nie stresuj się, bo to tylko pogarsza sprawę. Przynajmniej jedziesz do lekarza i będziesz wiedziała na czym stoisz. Trzymam kciuki[emoji5]

reklama
Ja też jestem po poronieniu ciązy biochemicznej 26.02 :(
staraliśmy się od razu... 21.03 (na 5 dni przed planowana data miesiączki) cos mnie sklonilo by zrobić test - pozytywny ;) tego samego dnia beta 68.5 po 24 godz 247.7 ;)
28.03 miałam wizyte u ginekologa wg om powinien być wiek ciąży 4+2 jednak powiedział że ciąża na pewno starsza co najmniej 4+5 bo pęcherzyk miał 5.8 mm ;) umówiliśmy się na 11 kwietnia na zobaczenie serduszka i wtedy powiedział że dokładnie po zmierzeniu zarodka określi wiek ciąży ;)
a owulacja faktycznie mogła być szybciej bo tak tez czułam ;)

gratuluje udanych wizyt ;)
życze wszystkich spokojnych ciąż

A grudniaki to EKSTRA dzieciaki ;)

Do góry