reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Gratuluje!!! Mamy dwa dni roznicy miedzy dniem porodu, a moje szczęście o polowe mniejsze od Twojego
O to też blisko mojego terminu! [emoji3] lekarz mi wyliczył poród na 28.11, ale dziwna sprawa, bo w dostępnych kalkulatorach w necie wychodzi mi 1-2.12 i mam wrażenie, że się pomylił.

Dziewczyny ja ostatnio mało się odzywam, bo wróciłam po zwolnieniu lek (przeziębienie) do pracy i strasznie zaganiona jestem...

Dodam tylko, że też mnie mdłości męczą i nie mogę być głodna, więc ciągle coś podjadam - najchętniej słone lub kwaśne [emoji6]
No i brzuszek już coraz większy, jeszcze trochę i będę musiała w pracy mówić, że mnie wzdęło, bo jeszcze nie wiedzą. Zamierzałam powiedzieć szefowej pod koniec maja, ale zaczynam się wahać czy nie wcześniej...

7v8rflw1jd7z9oat.png

@AniaKomis witaj i gratulacje
@tusiaczzek1988 super ze do nas dołączyłas zawsze razem to raźniej. Będę czekać każdego dnia na wieści jak się czujecie ;)!! Powodzenia i gratulacje śliczne dziesiątka .

Odczuwam mdłości od kilku dni ale takie chwilowe że mi przechodzi po godzinie czy dwóch. [emoji44] albo mam na coś ochotę kupię to albo zrobię, a za chwilę stwierdze że jednak nie bo mi mdło.

Oglądałam super film na TVN, a kończył się o 1;30, doczytalam was po filmie i kładę się spać dopiero.

......:::::::::7tydz i 4dni::::::::.........

zazwyczaj odpisuję na bieżąco czytając zaległości ;) ale dziś przy 22 stronach w plecy nie mogłam się skupić ;). Jest środek nocy, ja niby się czuję wyspana, ale tak bardzo nie mam na nic siły, że tylko czytałam ;)

Gratuluję udanych wizyt ;)! Fantastycznie, że dzieciaczki zdrowo rosną ;).

Co ile macie wizyty? Ja na razie mam co 2 tygodnie (9.05 będzie moja 3 wizyta) i tak się zastanawiam czy to nie za często ;) (miałabym rzadziej to pewnie też bym się w tym doszukiwała problemu :laugh2:). Zaraz po niej się umówię na kolejną wizytę pewnie w przeciągu 2 tygodni, na usg genetyczne. Z jednej strony fantastycznie jest podejrzeć maleństwo, ale z drugiej, usg niby nie jest szkodliwe, ale czy tak częste zaglądanie jest ok?

@Angella210 gratuluję udanej wizyty! 3cm? przypadkiem się nie stresuj, ale czy lekarz dobrze odczytał pomiar wielkości? nasze maleństwo 4 dni temu miało 21 mm, a termin wg wielkości wychodzi na 29.11 ;) to był 8t6d wg usg. w pierwszej chwili pomyślałam, że może mój lekarz się pomylił w odczycie albo coś źle zapamiętałam, ale na zdjęciu jak byk mam napisane 21mm ;) i widzę, że @DigitalGirl w 9t5d ma prawie 3 cm szczęście :). żebyś się tylko nie denerwowała ;)!

@Rossiczka zasyp nas proszę zdjęciami jakiejś pięknej plaży i przyślij trochę słońca :D i korzystaj z odpoczynku w cieplejszej atmosferze :D

Witam nowe dziewczyny ;) Wam też życzę miłych, spokojnych i bezproblemowych ciąż ;)

Hej dziewczyny ;-) ;)
Przychodzę do Was z forum o in vitro,
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Naturalnie nam się nie udawało przeszłam trzy naturalne ciążę pierwsza puste jajo płodowe, druga ciąża pozamaciczna i trzecią poronienie samoistne, po tych przeżyciach staraliśmy się naturalnie ale już wogole nie miałam owulacji i spróbowaliśmy in vitro zaskoczyło dopiero za trzecim razem, po drodze spore problemy immunologiczne ale przeszliśmy przez to wszystko i się udało, według tego jak liczy pani doktor to jest 6t3d dziś miałam wizytę i zobaczyłam już swoje dwie Kruszynki i ich serduszka:tak:
Termin gdzieś na połowę grudnia tak myślę ale przy dwojaczkach to może być roznie :blink:
Niestety nie jest u mnie zbyt kolorowo gdyż tydzień temu jak byłam na pierwszej wizycie poszłam z krwawieniem, okazało się że mam dość sporego krwiaka i od tego czasu leżę, dziś na USG już go za bardzo nie było widać ale plamienie nadal jest, więc dalej leżymy i odpoczywamy :tak: Problem u mnie polega na tym że niestety mam dość często i dość mocne skurcze które powodują plamienia a nawet troszkę większe krwawienie...
Ale jestem obstawiona lekami i mam nadzieję a to jest najważniejsze.
Witam Was Wszystkie i każdej kibicuje żeby te miesiące ciąży były dla Was mega nudne i bezproblemowe:tak:
Hej Tusiaczku. Coraz nas tu więcej z tamtego forum. Ale fajnie...[emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji8]

O jesteś kochana super :-*, że dołączyłas do nas. Mi też się wydaje, że będę rodzic jakoś w listopadzie jestem drobna dzieci nie będą miały miejsca, a u Ciebie jak to wygląda przepraszam, że i to pytam ale jedziemy na tym samym wózku mi lekarz każe wytrzymać do 37 tygodnia

Mi narazie lekarka mówi żeby przejść przez to krwawienie/plamienie bo u mnie to jest wielką nie wiadomo skąd się to teraz wogole bierze i te skurcze codziennie... Ja do drobnych raczej nie należę mam 170cm wzrostu i 70kg ważę, chciałabym dotrwać jak najdłużej ale przy ciążach mnogich jest to raczej ciężko...

Mi narazie lekarka mówi żeby przejść przez to krwawienie/plamienie bo u mnie to jest wielką nie wiadomo skąd się to teraz wogole bierze i te skurcze codziennie... Ja do drobnych raczej nie należę mam 170cm wzrostu i 70kg ważę, chciałabym dotrwać jak najdłużej ale przy ciążach mnogich jest to raczej ciężko...
Ja przy 163 cm ważę 49 kg. Lekarz powiedział, że jeśli dotrwam do 36 tyg to będzie dobrze. Ale już od 30 kazał mi być gotową. Trochę mnie zmartwił... Moja siostra urodziła teraz bliźniaki o 8 tyg za wcześnie i niby nic poważnego się z nimi nie dzieje, ale jednak wcześniak to wcześniak. Ja mam termin na 6 grudnia, ale cesarke będę miała umawianą na ok 20 listopada.

Też macie jakąś awarsję do listopada? To chyba najbardziej nielubiany przeze mnie miesiąc. Zawsze marzyło mi się urodzić w pięknym maju...

reklama
Cześć nowe mamusie. Fajnie, że dołączyłyście. Tusuaczku, wiem że każdy przypadek jest inny, ale ja od 6 tyg mam krwiaka z którym z dzieciątkiem walczymy, krwawiłam cały czas, a dzięki Bogu dziś zaczynam 9 tydzień.

@Zink ja termin mam na 2 grudnia i tak jak widzę po Twoim suwaczku, obydwie kończymy dziś 9 t. Chyba, że coś u Ciebie pomyliłam z wiekiem ciąży to przepraszam.

Do góry