reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
@Karolcia90 śledzę instagram mamyginekolog i mówiła że na brzuchu można spać tak długo jak jest Tobie wygodnie. Dopóki Tobie jest wygodnie to i dziecku tez. Ja nie potrafię zasnąć w innej pozycji niż tylko w takiej, w pierwszej ciąży spalam praktycznie do końca tak tylko lekko brzuch ukladalam boczkiem ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy ona to mówiła na jakimś insta live? Może właśnie u niej to słyszałam, bo udało mi się na jeden czy dwa trafić [emoji6] a tą część o tyłozgięciu pewnie sobie dodałam sama [emoji16]
Później chyba kupię sobie tego rogala do spania [emoji6] nie będę już wtedy podwijać kołdry [emoji6]

@Skuwka gratulacje [emoji6]! Jak już jest kreska nie cień to beta też powinna być już ładna [emoji6].

@MagMag moja owu chyba też była w okolicy 9.03 [emoji6] ciekawe jak bardzo będą nam się różnić terminy określone wg usg [emoji6]

Co do bólu piersi to ja nadal ubolewam, że muszę przybrać jakieś 50 pozycji zanim znajdę wygodną do spania na brzuchu. Tylko w dzień na drzemkę nie mam z tym większego problemu [emoji6] dziś przysnęłam na kanapie na siedząco [emoji23].
A właśnie, orientujecie się może czy już powinnam przestać spać na brzuchu? Czy mam jeszcze trochę czasu by się przestawić? Jakoś dziwnie mi się kojarzy, że czytałam, że gdy ma się tyłozgięcie to można dłużej spać w tej pozycji [emoji6]

@Ankuś ja na bóle brzucha nie narzekam, może ze 2 razy dziennie coś mnie delikatnie zakłuje [emoji6]. Za to dziś rano jak wstałam to poczułam smród popsutych ogórków, które wczoraj otworzyliśmy, od razu zostały zakręcone i odstawione do kosza. Nie mogłam wyjść z sypialni dopóki mąż ich nie wyniósł. Już myślałam, że czeka mnie sesja z wielkim białym uchem [emoji52].. Czy to nie za wcześnie na takie objawy?

@M@gda ja cały czas trzymam kciuki [emoji6] jak chcesz mogę coś odtańczyć Twoim kropeczkom za Ciebie [emoji16]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Jesli mozesz :)
Ale cos.spokojnego, ty tez masz swoja o ktora musisz dbac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie cycki to już od tygodnia bolą... do tego kłucie w podbrzuszu i ból jajników - wszystko to samo jak przy pierwszej ciąży, mam tylko nadzieję, że rzygać tak nie będę bo do tej pory to źle wspominam...

Dziewczyny czy wy też się tak stresujecie? Niby wiem że nie powinnam ale jakiś taki ciągły niepokój we mnie jest i każdy nagły dźwięk mnie przyprawia o szybsze bicie serca. Jakaś mega nerwowa jestem :/

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Skuwka gratulacje
emoji6.png
! Jak już jest kreska nie cień to beta też powinna być już ładna
emoji6.png
.

@MagMag moja owu chyba też była w okolicy 9.03
emoji6.png
ciekawe jak bardzo będą nam się różnić terminy określone wg usg
emoji6.png

Co do bólu piersi to ja nadal ubolewam, że muszę przybrać jakieś 50 pozycji zanim znajdę wygodną do spania na brzuchu. Tylko w dzień na drzemkę nie mam z tym większego problemu
emoji6.png
dziś przysnęłam na kanapie na siedząco
emoji23.png
.
A właśnie, orientujecie się może czy już powinnam przestać spać na brzuchu? Czy mam jeszcze trochę czasu by się przestawić? Jakoś dziwnie mi się kojarzy, że czytałam, że gdy ma się tyłozgięcie to można dłużej spać w tej pozycji
emoji6.png

@Ankuś ja na bóle brzucha nie narzekam, może ze 2 razy dziennie coś mnie delikatnie zakłuje
emoji6.png
. Za to dziś rano jak wstałam to poczułam smród popsutych ogórków, które wczoraj otworzyliśmy, od razu zostały zakręcone i odstawione do kosza. Nie mogłam wyjść z sypialni dopóki mąż ich nie wyniósł. Już myślałam, że czeka mnie sesja z wielkim białym uchem
emoji52.png
.. Czy to nie za wcześnie na takie objawy?

@M@gda ja cały czas trzymam kciuki
emoji6.png
jak chcesz mogę coś odtańczyć Twoim kropeczkom za Ciebie
emoji16.png

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Za wcześnie nie jest. Każda kobieta objawy przechodzi indywidualnie. Nie ma co sie nakręcać ani w jedną ani druga stronę. Mnie parę razy mdliło, ale nie wiem na ile to rzeczywistość, a na ile moja psychika.
Hmm dostalam zalecenie 11 kwietnia wiec za pelne 2 tyg. Obym wytzymala i nie poleciala wczesniej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Beta dopiero za dwa tygodnie? Późno. Ja zrobiłam test w niedzielę, a w poniedziałek poszłam na betę. Miesiączkę planowo miałam mieć w środę. W życiu bym tyle nie wytrzymała ;)
Czy ona to mówiła na jakimś insta live? Może właśnie u niej to słyszałam, bo udało mi się na jeden czy dwa trafić
emoji6.png
a tą część o tyłozgięciu pewnie sobie dodałam sama
emoji16.png

Później chyba kupię sobie tego rogala do spania
emoji6.png
nie będę już wtedy podwijać kołdry
emoji6.png
Widziałam te rogale na allegro, chyba zażycze sobie od męża na urodziny mam 9 maja. Ja ogólnie śpię z czterema poduszkami. Dwie pod głową, jedna między nogami, jedna do przytulania, żeby cycki sobie ułożyć, bo mam duże. Także ten rogal jest piękny :D
Dziewczyny czy wy też się tak stresujecie? Niby wiem że nie powinnam ale jakiś taki ciągły niepokój we mnie jest i każdy nagły dźwięk mnie przyprawia o szybsze bicie serca. Jakaś mega nerwowa jestem :/

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom
Ja niestety też czuję ciągłe napięcie. Stresuje sie każdym pójściem do łazienki. Liczę każdy dzień. Wszystko mnie irytuje.
Ale jak myślę, że fasolinka jest w brzuchu to mam ochotę skakać z radości ;)

Do góry