reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Mi powiedziała że kąpiele w wannie we wczesnej ciąży są niebezpieczne. Nie powiedziała dlaczego ale mówiła że jak mam możliwość brać prysznic to prysznic.

...........:::::::5tydz i 3dni:::::::::..........
Kurcze, mnie w klinice ivf nic takiego nie mówił. Mówili o gorących tylko.

Ja już 5 dni po transferze zrobiłam sobie długą kąpiel, żeby się rozluźnić, posiedzieć, poczytać książkę, tylko w wodzie niewiele cieplejszej niż letnia.

reklama
I jeszcze jedno pytanie.. Używam takiej kulki pod pachy etiaxil. Nie wyobrażam sobie lata bez tego cudownego specyfiku. Czy znacie go? Są jakieś przeciwwskazania?
Heheh też o to pytałam ginekologa jak byłam w środę bo też uważam i mówił lepiej nie bo w ciąży kobieta jest bardziej delikatna i np może być uczulenie itp

Heheh też o to pytałam ginekologa jak byłam w środę bo też uważam i mówił lepiej nie bo w ciąży kobieta jest bardziej delikatna i np może być uczulenie itp
To użyłam dzisiaj, żeby nie pocić się w święta. Nienawidzę tego uczucia i cały czas o tym myślę. Chodzę co chwile do łazienki i się wycieram jakaś obsesja. Dopiero etiaxil mi pomógł i czuje się mega komfortowo. Jeżeli to grozi tylko uczuleniem to nie będę sobie odmawiać Co do kąpieli to napuszczam sobie wody do wanny, ale w takim razie będę myła się prysznicem. Właśnie gdzieś czytałam o tej wannie stąd moje pytanie.

Kąpieli gorącej podobno nie można, a mi się taka marzy..... Z pianką.... W ciszy.... Teraz na urlopie jestem, z synkiem siedze, ferie ma. Od wtorku przedszkole znów otwarte ;) mi też już dobrze zrobi pójście do pracy.

Ja nie wiem czy tylko ja tak mam ale już się gruba robię. Z synkiem od 8 tyg widać było brzuch, teraz mam gdzieś 6ty a na liczniku już 2 kg więcej :(. I już spodnie ciężej dopiąć a się nie objadam :(((

Kąpieli gorącej podobno nie można, a mi się taka marzy..... Z pianką.... W ciszy.... Teraz na urlopie jestem, z synkiem siedze, ferie ma. Od wtorku przedszkole znów otwarte ;) mi też już dobrze zrobi pójście do pracy.

Ja nie wiem czy tylko ja tak mam ale już się gruba robię. Z synkiem od 8 tyg widać było brzuch, teraz mam gdzieś 6ty a na liczniku już 2 kg więcej :(. I już spodnie ciężej dopiąć a się nie objadam :(((

Ja dziś siedziała w pracy w spodniach i marzyłam tylko, żeby rozpiąć guzik, bo mnie wszędzie cisnęło.

Powiem, że nigdy o takim czymś nie słyszałam pierwszy Raz się spotkałam z taką informacją, że nie można słuchać w ciąży serca dziecka ciekawa wiadomość ale nie wiem czy to prawda naprawdę pierwszy raz to słyszę
Ostatnio Mamaginekolog mówiła o tym, że według najnowszych zaleceń się tego nie robi, ale większość lekarzy nadal "podsłuchuje" i nie robią tym krzywdy:)

Ja też się taka gruba czuje. I jak coś jem to od razu czuje się strasznie pełna... chyba trochę też wody nabrałam, ale jak tak dalej pójdzie to będzie płacz [emoji14]

reklama
Do góry