reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ankuś mi ginekolog poscil serduszko bez pytania i sie martwie :(bo to moze zaszkodzic wlasnie..

Witam blazejowamame:)

Piekną betke widzialam:))super przyrost:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
@Millo ja zapomniałam Ci napisać! Zapytałam swojej ginekolog czy można zaszkodzić dziecku, albo ciąży jak sie puści na głos serduszko. Powiedziała, że nie. Dużo ginekologów słucha serduszek we wczesnej ciąży i nie widzi w tym nic złego. A to jest bardzo dobra ginekolog.
"Następnie było kilka doniesień, że podwyższona energia USG dopplera może być niekorzystna – choć badania nie były na ludzkich zarodkach, ze względów oczywistych. Obecnie są zalecenia aby do 8 tygodnia ciąży nie słuchać tętna płodu tylko obrazować je za pomocą tak zwanego Motion- mode (M-Mode). Najogólniej tłumacząc to – patrzymy ile razy serduszko bije.
Nie chce tu negować lekarzy, którzy słuchają tętna we wcześniej ciąży bo wiem, że zdecydowana większość tak robi. Nie uważajcie tego jako błąd. Te doniesienia są naprawdę nowe i niepewne."
Nie martw się tym. Moja bratowa słuchała 2 dzieci na pierwszym usg bez stresu.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, ja byłam w środę na usg, wielkość wskazuje ze to 6 tydzień a z moich wyliczeń to musi byc 5 I niestety nie słychać jeszcze serduszka a gin powiedziała ze przy tej wielkości i wynikach bety powinno juz byc... ale ze nie mam się denerwować bo moze za kilka dni się pojawi... także kolejna wizytę mam w środę Oszaleje do tego czasu

Pojawi sie serduszko, pojawi :)

Wpiszcie się dziewczyny do kalendarza :)

@Millo ja zapomniałam Ci napisać! Zapytałam swojej ginekolog czy można zaszkodzić dziecku, albo ciąży jak sie puści na głos serduszko. Powiedziała, że nie. Dużo ginekologów słucha serduszek we wczesnej ciąży i nie widzi w tym nic złego. A to jest bardzo dobra ginekolog.
"Następnie było kilka doniesień, że podwyższona energia USG dopplera może być niekorzystna – choć badania nie były na ludzkich zarodkach, ze względów oczywistych. Obecnie są zalecenia aby do 8 tygodnia ciąży nie słuchać tętna płodu tylko obrazować je za pomocą tak zwanego Motion- mode (M-Mode). Najogólniej tłumacząc to – patrzymy ile razy serduszko bije.
Nie chce tu negować lekarzy, którzy słuchają tętna we wcześniej ciąży bo wiem, że zdecydowana większość tak robi. Nie uważajcie tego jako błąd. Te doniesienia są naprawdę nowe i niepewne."
Nie martw się tym. Moja bratowa słuchała 2 dzieci na pierwszym usg bez stresu.
Powiem, że nigdy o takim czymś nie słyszałam pierwszy Raz się spotkałam z taką informacją, że nie można słuchać w ciąży serca dziecka ciekawa wiadomość ale nie wiem czy to prawda naprawdę pierwszy raz to słyszę

Powiem, że nigdy o takim czymś nie słyszałam pierwszy Raz się spotkałam z taką informacją, że nie można słuchać w ciąży serca dziecka ciekawa wiadomość ale nie wiem czy to prawda naprawdę pierwszy raz to słyszę
Przyjęło się, że nie słucha się serduszka na początku ciąży.
Ja osobiście bym się tym nie przejmowała. To są jakieś niepotwierdzone teorie.

I jeszcze jedno pytanie.. Używam takiej kulki pod pachy etiaxil. Nie wyobrażam sobie lata bez tego cudownego specyfiku. Czy znacie go? Są jakieś przeciwwskazania?

Mi powiedziała że kąpiele w wannie we wczesnej ciąży są niebezpieczne. Nie powiedziała dlaczego ale mówiła że jak mam możliwość brać prysznic to prysznic.

...........:::::::5tydz i 3dni:::::::::..........

reklama
Do góry