reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam 37tc. Termin porodu mam na 19.12, ale z racji skracającej się szyjki dzidziuś może pojawić się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża, zupełnie nie wiem co mnie czeka na porodówce. Chciałam zapytać czy któraś z Was słyszała o oleju z wisiołka i jego wpływie na szyjkę?? Ostatnio słyszałam, że kobiety które stosowały to przed porodem miały lepiej przygotowaną szyjkę.Czy któraś z Was stosuje?? Jesli tak to w jakiej dawce. Czy jest tu jakaś przyszła mama, która będzie rodziła na Żwirki i Wigury w Warszawie??

Ja olej z wiesiołka piłam przed zajściem w ciąże to podobno ułatwia zajście. Nam się udało ale czy to się do tego przyczyniło to nie wiem i jaki ten olej ma dalszy wpływ tez nie wiem. Podczas ciąży nie jest wskazane jego picie. Za to długo piłam olej lniany.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak zle bylo z twoja szyjka? Kiedy sie zdejmuje taki pessar?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Założyli mi go w 32 tc przy szyjce 23mm, w 28 tc miałam 28mm. Jutro wizytuję ( 36+3) i dowiem się kiedy ściągamy pessar. Na poprzedniej wizycie lekarz wspominał, że w 38 tc, a później to już loteria. Może być i tak, że zacznę rodzić z krążkiem.

Założyli mi go w 32 tc przy szyjce 23mm, w 28 tc miałam 28mm. Jutro wizytuję ( 36+3) i dowiem się kiedy ściągamy pessar. Na poprzedniej wizycie lekarz wspominał, że w 38 tc, a później to już loteria. Może być i tak, że zacznę rodzić z krążkiem.
Odstawiłas już luteine?

Ja olej z wiesiołka piłam przed zajściem w ciąże to podobno ułatwia zajście. Nam się udało ale czy to się do tego przyczyniło to nie wiem i jaki ten olej ma dalszy wpływ tez nie wiem. Podczas ciąży nie jest wskazane jego picie. Za to długo piłam olej lniany.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O tym ze olej z wiesiolka pomaga zajsc to wiem (pol watku invitrowek pije taki olej i jeszcze lampke czerwonego wina dziennie bo buduje endometrium ;) ). Ale nie jestem w stanie powiedziec jaki ma wplyw na szyjke i czy to mize byc olej jadalny - moze warto spytac w aptece?

reklama
Hmm ja miewalam 27mm i kazal mi sie oszczędzać. Kazal tez lezec z poduszka pod pupa bo odciaza sie macice wtedy, ale nie wspominal o krazku. Ostatnio (2 tyg temu) mialam dluzsza szyjke, ale zmiekla troche i biore smieszna (dowcipna) luteine.

Do góry