reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam 37tc. Termin porodu mam na 19.12, ale z racji skracającej się szyjki dzidziuś może pojawić się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża, zupełnie nie wiem co mnie czeka na porodówce. Chciałam zapytać czy któraś z Was słyszała o oleju z wisiołka i jego wpływie na szyjkę?? Ostatnio słyszałam, że kobiety które stosowały to przed porodem miały lepiej przygotowaną szyjkę.Czy któraś z Was stosuje?? Jesli tak to w jakiej dawce. Czy jest tu jakaś przyszła mama, która będzie rodziła na Żwirki i Wigury w Warszawie??

Ja olej z wiesiołka piłam przed zajściem w ciąże to podobno ułatwia zajście. Nam się udało ale czy to się do tego przyczyniło to nie wiem i jaki ten olej ma dalszy wpływ tez nie wiem. Podczas ciąży nie jest wskazane jego picie. Za to długo piłam olej lniany.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak zle bylo z twoja szyjka? Kiedy sie zdejmuje taki pessar?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Założyli mi go w 32 tc przy szyjce 23mm, w 28 tc miałam 28mm. Jutro wizytuję ( 36+3) i dowiem się kiedy ściągamy pessar. Na poprzedniej wizycie lekarz wspominał, że w 38 tc, a później to już loteria. Może być i tak, że zacznę rodzić z krążkiem.

Założyli mi go w 32 tc przy szyjce 23mm, w 28 tc miałam 28mm. Jutro wizytuję ( 36+3) i dowiem się kiedy ściągamy pessar. Na poprzedniej wizycie lekarz wspominał, że w 38 tc, a później to już loteria. Może być i tak, że zacznę rodzić z krążkiem.
Odstawiłas już luteine?

Ja olej z wiesiołka piłam przed zajściem w ciąże to podobno ułatwia zajście. Nam się udało ale czy to się do tego przyczyniło to nie wiem i jaki ten olej ma dalszy wpływ tez nie wiem. Podczas ciąży nie jest wskazane jego picie. Za to długo piłam olej lniany.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O tym ze olej z wiesiolka pomaga zajsc to wiem (pol watku invitrowek pije taki olej i jeszcze lampke czerwonego wina dziennie bo buduje endometrium ;) ). Ale nie jestem w stanie powiedziec jaki ma wplyw na szyjke i czy to mize byc olej jadalny - moze warto spytac w aptece?

reklama
Hmm ja miewalam 27mm i kazal mi sie oszczędzać. Kazal tez lezec z poduszka pod pupa bo odciaza sie macice wtedy, ale nie wspominal o krazku. Ostatnio (2 tyg temu) mialam dluzsza szyjke, ale zmiekla troche i biore smieszna (dowcipna) luteine.

Do góry