reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Basiulka mozemy sie zamienic jak chcesz polezec oddam ci swoj bolacy brzych a pozycze twoj na sprzatanie i ci wyprasuje. U mnie pasuje dom ogarnac ale brzuch i to paskudne pieczenie jakby mi ktos kwasem czy siarke z zapalki rozzazona przykladal nie pozwala na ruch 10min cos zrobie i leze
Oj to wspólczuje też mnie tak piekło ostatnio tyle ze w nocy. Podziekuje za propozycje odrazu sie zmobilizowałam. Moj synek jak zaczynam cos robpodna stojaco to mi odrazu wklada nozke pod żebro i co chwile siadam i tak sie bawi ze mna usiade spoko wstane zachwilke nóżka siup☺

reklama
Cześć wszystkim ja po wizycie kontrolnej Antos waży 2200g i mam skierowanie na szpital rozwarcie wewnętrzne 1 cm jestem przerażona to 34 tydzień jeszcze niech te 4 tygodnie wytrzyma. Muszę ogarnąć opiekę nad Zosia bo pewnie z 3 dni polezymy ale się okropnie boję żeby było wszystko dobrze.
Bedzie dobrze trzymam kciuki żeby mały jeszcze posiedział w brzuszku.

Cześć wszystkim ja po wizycie kontrolnej Antos waży 2200g i mam skierowanie na szpital rozwarcie wewnętrzne 1 cm jestem przerażona to 34 tydzień jeszcze niech te 4 tygodnie wytrzyma. Muszę ogarnąć opiekę nad Zosia bo pewnie z 3 dni polezymy ale się okropnie boję żeby było wszystko dobrze.

Ściskam kciuki żeby synuś siedział w brzuszku jak najdłużej. Wszystko będzie dobrze.

Witam wszystkie przyszle mamusie baaardzo dawno mnie tu nie bylo staram sie podczytywac ale ciezko z czasem bo niestety jeszcze do pracy trzeba chodzic. Moge powiedziec ze 8miesiecy ciay przelecialo bardzo szybko i wspaniale zero jakichkolwiek problemow czy zlego samopoczucia dzisiaj mamy 34tydz i 3dzien wiec nie duzo zostalo.. termin na 27listopada chociaz bylam pewna ze bedzie to grudzien dlatego od poczatku bylam z wami. Moglybyscie mi powiedziec ile mniej wiecej waza wasze malenstwa? Ja bylam prywatnie u Pani ginekolog i powiedziala ze bedzie duuuzy chlopak w 30tyg wazyl 1.700 wiec domyslam sie ze taraz pewnie wazy okolo 2.500 ale czy to naprawde tak duzo?? Bede bardzo wdzieczna za wasze opinie i pozdrawiam wszystkie mamuski

Witam wszystkie Mamusie :)
Nie bylo mnie kilka dni, niestety walcze z okropnym przeziebieniem I ledwo zylam w weekend :(
Coraz kupuje cos z listy wyprawkowej, a nadal mam wrazenie ze jestem w ciemnyn lesie heh
Maly wyjatkowo uposobal sobie byc I wyginac sie z prawej strony brzucha ;)
Zauwazylam, ze brzuch zaczal sie obnizac. Plus bol plecow I szybko sie mecze. Jestem juz blizej niz dalej ;)

Hej, ja już po wizycie. Z małym wszystko dobrze tylko gigant mały mi rośnie, jak zaczął nadrabiać to wystrzelił jak z procy. ;)

Wyobraźcie sobie mój szok jak dziś będąc w 32t5d wg OM, z usg 5-8dni więcej, podczas mierzenia małego lekarka wyskakuje z tekstem "36tydzień tak?" jak zobaczyła mój szok i komentarz że chyba jeszcze nie tak daleko, to zmierzyła jeszcze raz i... "No teraz to mi wgl 37 tydzień wyskakuje". Szok...

Ogólnie z serduszkiem ok, główka w dole, szyjka zamknięta i repremenda na te moje bóle że mam zwolnić, odpoczywać, leżeć i nospe brać. Jakby się coś pogorszyło to wtedy szpital. No i tekst jak schodziłam z fotela że w sumie jakby mały się teraz urodził to nic by się nie stało bo duży jest ale starać się wytrzymać jeszcze te 2 tygodnie chociaż. Na 17.11 jeśli się nie pojawi Piotrek, to mam iść do tej lekarki do invicty na dokładne usg lepszym sprzętem i wtedy prawdopodobnie już skierowanie do szpitala dostanę.

Witam wszystkie Mamusie :)
Nie bylo mnie kilka dni, niestety walcze z okropnym przeziebieniem I ledwo zylam w weekend :(
Coraz kupuje cos z listy wyprawkowej, a nadal mam wrazenie ze jestem w ciemnyn lesie heh
Maly wyjatkowo uposobal sobie byc I wyginac sie z prawej strony brzucha ;)
Zauwazylam, ze brzuch zaczal sie obnizac. Plus bol plecow I szybko sie mecze. Jestem juz blizej niz dalej ;)

Dużo zdrówka!

reklama
@KiKi88 moja Lenka w 33tyg ważyła ok 2,2kg. Też się trochę zestresowalam. Lekarka powiedziała że trochę ponad normę. Przy porodzie wg wyliczeń powinna mieć ok 3600-3700. Ale co ma być to będzie! :-) pamiętaj, że USG może przeklamywac nawet do 0,5kg :*

Do góry