reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ciśnienie utrzymuje mi się na poziomie 105/80. Właśnie też na SOR dziwili się że przy takim ciśnieniu mam aż taką opuchliznę bo podobno to domena wyższego ciśnienia. Mocz jak robiłam na wizytę u diabetologa, to był w normie tydzień temu, jedynie na lekkie zakwaszenie jeszcze dostałam wskazanie do jedzenia żurawiny bo było na granicy.

reklama
Swędzą Cipodeszwy stóp czy góra? Bo jak strona podeszwowa stóp to może gdzieś jakiegoś grzyba złpałaś? Np przymierzając buty, na basenie, u lekarza?

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Swędziało mnie od spodu, wczoraj wzięłam mam taki bardzo tłusty krem z Nivea i wczoraj wieczorem posmarowalam nim stopy dzisiaj już nie swędzi...także chyba to od suchej skóry.

Hej dziewczyny, dziś was trochę zaniedbałam.

Byłam rano u zębologa ;) zapomniałam o tej wizycie całkowicie, ale na szczęście się wyrobiłam. Ostatnio jak ugryzłam coś słodkiego to mnie coś zaćmiło w jednym miejscu - na szczęście tylko lekko odsłoniła mi się szyjka i posmarował jakąś specjalną pastą. Oprócz tego klawiatura w porządku i tylko poczyścił.

Potem pojechaliśmy z mężem na targi wykończenia wnętrz. Ciekawe rzeczy widzieliśmy, ale mało w naszym guście, bo prawie wszystkie było bardzo nowoczesne.
Za to kupiliśmy dzidziuni (kurczaczki, ależ słowo dzidziunia mi się spodobało :D:D ) lampkę (wkleję w następnym poście, bo mam zdjęcie na telefonie).
Nachodziłam się i usnęłam po powrocie. Dopiero teraz nadrobię :)

@padiq dobrze pamiętam?? To dziś?? Wszystkiego naj, aby po ślubie było przynajmniej tak dobrze jak do tej pory :)

1507394594-aaaaaa.jpeg

Lampka dla Żywki :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,
Ja mam chwile dla siebie, pisze z wanny:).
Co do mojej cukrzycy, to poki co jem normalnie, tylko wieczorem sie pilnuje i cukry sa ok, oprocz tych na czczo, bo czesto mam powyzej 90.
Dzisiaj udalo mi sie wyjsc na spacer z synem, tydzien siedzenia z dzieckiem w domu to wariactwo, w niego to juz diabel wstapil. Cale szczescie juz lepiej z nim, tylko kaszel zostal, ale to moze potrwac nawet 3 tyg.
Ja te wszystkie badania watrobowe robie pod koniec pazdziernika, bo niby nic mnie nie swedzi, ale w pierwszej ciazy tez nie bylo objawów.
Nie wiem co jeszcze moze powodowac swedzenie, jesli chodzi tylko o stopy, moze jakis krem zaczal Cie uczulac tusiaczzek.
Dzisiaj taki sweterek za 3zl kupilam:Zobacz załącznik 824901z ciuszkow chce jeszcze kuoic cieplejsze spodenki, rajstopki i z takich mniej potrzebnych rzeczy to z dwie opaski na glowe, zeby Hania miala do sukienek:).
W poniedzialek po wyplacie ogarniam do konca gemini i zakup torby do szpitala i bede juz gotowa na przyjscie mlodej. No jeszcze podest do wozka i chuste, ale to nawet w grudniu moge kupic. Na poczatku spacery i tak beda krotkie wiec Franek da rade na nogach, a chuste moze jakis Mikolaj przyniesie:).
Miłego wieczoru dziewczyny:)
Piękny sweterek, bardzo podoba mi się kolor i chyba ręcznie robiony.
Apropo chust, orientowałam się w warsztatach chustowania, ale nie w Warszawie, bo tu dość drogo, a w moim rodzinnym mieście jest połowę taniej albo lepiej. Planuję się umówić na taki warsztat jak tylko będę wiedziała, kiedy mąż będzie mógł do mnie przyjechać, bo chciałabym żebyśmy byli oboje. :)

Miłego dnia dziewczyny.

Ja się dzisiaj zważyłam i niespodzianka 1,5 kg na minusie. Zgodnie z aplikacją ciążową moja waga teraz mieści się w normie. Od początku ciąży 7 kg na plusie. Wychodzi na to ,że dieta cukrzycowa i przede wszystkim regularne posiłki mi służą.
Ja mam cały czas cukier w normie ,cokolwiek bym nie zjadła. Tylko dwa razy miałam wynik w granicach 130.
Padiq, może po prostu sie troche strasujesz ślubem, nawet podświadomie?? Waga może ciut spaść w stresie.

Witajcie Kobietki :)ja też ostatnio nie mam czasu nawet na przeczytanie co u Was:(miałam 2 tygodnie takie w których czułam się słabo a teraz wystąpiła we mnie moc:biggrin2:więc sprzątam ukladam...porządkuje. 21.10 idziemy na wesele do kuzyna i nie mam pojęcia w co się ubrać..obwód brzucha to już 105 cm !może macie jakieś fajne stronki z kieckami nie koniecznie typowo ciążowe np.oversize żeby później też można było ponosić ;)No nic to lecę dalej. Samych przyjemności Mamuski:laugh2:
Ja tez 21 ide na slub. ale sie zmieszcze w jakas moja oversizowa sukienke. nie bede nic kupowac na raz:)

reklama
Do góry