Ciśnienie utrzymuje mi się na poziomie 105/80. Właśnie też na SOR dziwili się że przy takim ciśnieniu mam aż taką opuchliznę bo podobno to domena wyższego ciśnienia. Mocz jak robiłam na wizytę u diabetologa, to był w normie tydzień temu, jedynie na lekkie zakwaszenie jeszcze dostałam wskazanie do jedzenia żurawiny bo było na granicy.
reklama
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Swędzą Cipodeszwy stóp czy góra? Bo jak strona podeszwowa stóp to może gdzieś jakiegoś grzyba złpałaś? Np przymierzając buty, na basenie, u lekarza?
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Swędziało mnie od spodu, wczoraj wzięłam mam taki bardzo tłusty krem z Nivea i wczoraj wieczorem posmarowalam nim stopy dzisiaj już nie swędzi...także chyba to od suchej skóry.
M@gda
Moderatorka
Hej dziewczyny, dziś was trochę zaniedbałam.
Byłam rano u zębologa zapomniałam o tej wizycie całkowicie, ale na szczęście się wyrobiłam. Ostatnio jak ugryzłam coś słodkiego to mnie coś zaćmiło w jednym miejscu - na szczęście tylko lekko odsłoniła mi się szyjka i posmarował jakąś specjalną pastą. Oprócz tego klawiatura w porządku i tylko poczyścił.
Potem pojechaliśmy z mężem na targi wykończenia wnętrz. Ciekawe rzeczy widzieliśmy, ale mało w naszym guście, bo prawie wszystkie było bardzo nowoczesne.
Za to kupiliśmy dzidziuni (kurczaczki, ależ słowo dzidziunia mi się spodobało ) lampkę (wkleję w następnym poście, bo mam zdjęcie na telefonie).
Nachodziłam się i usnęłam po powrocie. Dopiero teraz nadrobię
@padiq dobrze pamiętam?? To dziś?? Wszystkiego naj, aby po ślubie było przynajmniej tak dobrze jak do tej pory
Byłam rano u zębologa zapomniałam o tej wizycie całkowicie, ale na szczęście się wyrobiłam. Ostatnio jak ugryzłam coś słodkiego to mnie coś zaćmiło w jednym miejscu - na szczęście tylko lekko odsłoniła mi się szyjka i posmarował jakąś specjalną pastą. Oprócz tego klawiatura w porządku i tylko poczyścił.
Potem pojechaliśmy z mężem na targi wykończenia wnętrz. Ciekawe rzeczy widzieliśmy, ale mało w naszym guście, bo prawie wszystkie było bardzo nowoczesne.
Za to kupiliśmy dzidziuni (kurczaczki, ależ słowo dzidziunia mi się spodobało ) lampkę (wkleję w następnym poście, bo mam zdjęcie na telefonie).
Nachodziłam się i usnęłam po powrocie. Dopiero teraz nadrobię
@padiq dobrze pamiętam?? To dziś?? Wszystkiego naj, aby po ślubie było przynajmniej tak dobrze jak do tej pory
M@gda
Moderatorka
Piękny sweterek, bardzo podoba mi się kolor i chyba ręcznie robiony.Hejka,
Ja mam chwile dla siebie, pisze z wanny.
Co do mojej cukrzycy, to poki co jem normalnie, tylko wieczorem sie pilnuje i cukry sa ok, oprocz tych na czczo, bo czesto mam powyzej 90.
Dzisiaj udalo mi sie wyjsc na spacer z synem, tydzien siedzenia z dzieckiem w domu to wariactwo, w niego to juz diabel wstapil. Cale szczescie juz lepiej z nim, tylko kaszel zostal, ale to moze potrwac nawet 3 tyg.
Ja te wszystkie badania watrobowe robie pod koniec pazdziernika, bo niby nic mnie nie swedzi, ale w pierwszej ciazy tez nie bylo objawów.
Nie wiem co jeszcze moze powodowac swedzenie, jesli chodzi tylko o stopy, moze jakis krem zaczal Cie uczulac tusiaczzek.
Dzisiaj taki sweterek za 3zl kupilam:Zobacz załącznik 824901z ciuszkow chce jeszcze kuoic cieplejsze spodenki, rajstopki i z takich mniej potrzebnych rzeczy to z dwie opaski na glowe, zeby Hania miala do sukienek.
W poniedzialek po wyplacie ogarniam do konca gemini i zakup torby do szpitala i bede juz gotowa na przyjscie mlodej. No jeszcze podest do wozka i chuste, ale to nawet w grudniu moge kupic. Na poczatku spacery i tak beda krotkie wiec Franek da rade na nogach, a chuste moze jakis Mikolaj przyniesie.
Miłego wieczoru dziewczyny
Apropo chust, orientowałam się w warsztatach chustowania, ale nie w Warszawie, bo tu dość drogo, a w moim rodzinnym mieście jest połowę taniej albo lepiej. Planuję się umówić na taki warsztat jak tylko będę wiedziała, kiedy mąż będzie mógł do mnie przyjechać, bo chciałabym żebyśmy byli oboje.
M@gda
Moderatorka
Padiq, może po prostu sie troche strasujesz ślubem, nawet podświadomie?? Waga może ciut spaść w stresie.Miłego dnia dziewczyny.
Ja się dzisiaj zważyłam i niespodzianka 1,5 kg na minusie. Zgodnie z aplikacją ciążową moja waga teraz mieści się w normie. Od początku ciąży 7 kg na plusie. Wychodzi na to ,że dieta cukrzycowa i przede wszystkim regularne posiłki mi służą.
Ja mam cały czas cukier w normie ,cokolwiek bym nie zjadła. Tylko dwa razy miałam wynik w granicach 130.
M@gda
Moderatorka
Ja tez 21 ide na slub. ale sie zmieszcze w jakas moja oversizowa sukienke. nie bede nic kupowac na razWitajcie Kobietki ja też ostatnio nie mam czasu nawet na przeczytanie co u Wasmiałam 2 tygodnie takie w których czułam się słabo a teraz wystąpiła we mnie mocwięc sprzątam ukladam...porządkuje. 21.10 idziemy na wesele do kuzyna i nie mam pojęcia w co się ubrać..obwód brzucha to już 105 cm !może macie jakieś fajne stronki z kieckami nie koniecznie typowo ciążowe np.oversize żeby później też można było ponosić No nic to lecę dalej. Samych przyjemności Mamuski
M@gda
Moderatorka
Swietna wiadomosc!!Hejka. Od wczoraj jestem w pl. Dzisiaj byłam prywatnie u mojego giną co moje dwie ciążę prowadzil. Wszystkie przepływy wporzadku,łożysko tez. Mały rozwija się prawidłowo i waży gdzieś 1710g. Ta nowa lekarka źle go zmierzyl. I odrazu lżej mi. Teraz mogę spać spokojnie.
reklama