reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry Kochane :)
Ja od 6:00 na nogach, trochę ogarnęłam, wstawiłam dwa prania i zamówiłam na allegro zestaw minky i ochraniacz na materac do łóżeczka.
Zjadłam już śniadanie i pół paczki ciastek, nie mogłam się opanować :D
Dziś idziemy na obiad do mojego szwagra i jego nowej dziewczyny, jestem mega ciekawa jak to będzie :)
Zazdroszczę prądu [emoji12] u mnie po tej wichurze nadal nie ma prądu. W domu zimno, woda juz pewnie tez zimna. Wczoraj jeszcze wykąpalismy sie w letniej. 16 lat mieszkam tu gdzie teraz i jeszcze nigdy nie było tak długiej przerwy w dostawie prądu. Masakra. Dlatego leżę w łóżku i odpoczywam. Telefon niedługo padnie [emoji17]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miłego dnia dziewczyny.

Ja się dzisiaj zważyłam i niespodzianka 1,5 kg na minusie. Zgodnie z aplikacją ciążową moja waga teraz mieści się w normie. Od początku ciąży 7 kg na plusie. Wychodzi na to ,że dieta cukrzycowa i przede wszystkim regularne posiłki mi służą.
Ja mam cały czas cukier w normie ,cokolwiek bym nie zjadła. Tylko dwa razy miałam wynik w granicach 130.

Miłego dnia dziewczyny.

Ja się dzisiaj zważyłam i niespodzianka 1,5 kg na minusie. Zgodnie z aplikacją ciążową moja waga teraz mieści się w normie. Od początku ciąży 7 kg na plusie. Wychodzi na to ,że dieta cukrzycowa i przede wszystkim regularne posiłki mi służą.
Ja mam cały czas cukier w normie ,cokolwiek bym nie zjadła. Tylko dwa razy miałam wynik w granicach 130.
A mi czasami cukier wyskoczy ponad normę. Nawet z powodu stresu.
Dzień dobry wszystkim.
Ja mało ostatnio się udzielam bo zabrałam się za robienie porządków. Musimy sporo przeorganizować w mieszkaniu. Jestem tak niegotowa z rzeczami dla dziecka i z miejscem że szok :( do tego mojego ukochanego okropnie połamało i od wczoraj nie może się ruszać... Przyjechał kolega masażysta i go porządnie wymasował, ale nadal go okropnie boli... :(

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Kobietki :)ja też ostatnio nie mam czasu nawet na przeczytanie co u Was:(miałam 2 tygodnie takie w których czułam się słabo a teraz wystąpiła we mnie moc:biggrin2:więc sprzątam ukladam...porządkuje. 21.10 idziemy na wesele do kuzyna i nie mam pojęcia w co się ubrać..obwód brzucha to już 105 cm !może macie jakieś fajne stronki z kieckami nie koniecznie typowo ciążowe np.oversize żeby później też można było ponosić ;)No nic to lecę dalej. Samych przyjemności Mamuski:laugh2:

My wczoraj pojechaliśmy na targi dziecięce do jednego z większych sklepow dziecięcych z nadzieją rabatu na wozek. Cena którą oferowali była 20 zł droższa niż ten sam wózek na stronie internetowej sklepu. Więc promocje nie zawsze są promocjami.
Tyle że wybraliśmy materac do łóżeczka

Hej wszystkim, miłego weekendu życzę przede wszystkim ;)

Mnie nadal rozkłada ból łydek/kostek i nie wiele pomaga cokolwiek, a teraz idę z wynikami krwi dopiero w środę rano. Tutaj mam wyniki ale nie potrafię ich interpretować więc może któraś z Was cokolwiek na to powie.
Screenshot_2017-10-07-10-35-31-1.png Screenshot_2017-10-07-10-36-32-1.png

@Małgoś86 c&a ma fajnie leżące kiecki ciążowe w nie koniecznie bardzo ciążowych cenach. Ja mam taką:
Link do: Sukienka ciążowa | C&A
rozmiar L, odrobinę pokombinowałam z nią i dodatkami do niej i była na mój cywilny 2 tyg. temu jak znalazł... i właśnie fajnie na zdjęciach nie widać brzucha prawie wcale, a obwód miałam podobny ;)

Załączniki

• Screenshot_2017-10-07-10-35-31-1.png
    Screenshot_2017-10-07-10-35-31-1.png
    85,2 KB · Wyświetleń: 110
  • Screenshot_2017-10-07-10-36-32-1.png
    Screenshot_2017-10-07-10-36-32-1.png
    20,9 KB · Wyświetleń: 124

Mnie nadal rozkłada ból łydek/kostek i nie wiele pomaga cokolwiek, a teraz idę z wynikami krwi dopiero w środę rano. Tutaj mam wyniki ale nie potrafię ich interpretować więc może któraś z Was cokolwiek na to powie.
Zobacz załącznik 824931 Zobacz załącznik 824932

@Małgoś86 c&a ma fajnie leżące kiecki ciążowe w nie koniecznie bardzo ciążowych cenach. Ja mam taką:
rozmiar L, odrobinę pokombinowałam z nią i dodatkami do niej i była na mój cywilny 2 tyg. temu jak znalazł... i właśnie fajnie na zdjęciach nie widać brzucha prawie wcale, a obwód miałam podobny ;)
Bardzo ładna ta sukienka :) lubię takie proste fasony. Co do wyników badań to wydaje mi się że wszystko ok :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Kobietki :)ja też ostatnio nie mam czasu nawet na przeczytanie co u Was:(miałam 2 tygodnie takie w których czułam się słabo a teraz wystąpiła we mnie moc:biggrin2:więc sprzątam ukladam...porządkuje. 21.10 idziemy na wesele do kuzyna i nie mam pojęcia w co się ubrać..obwód brzucha to już 105 cm !może macie jakieś fajne stronki z kieckami nie koniecznie typowo ciążowe np.oversize żeby później też można było ponosić ;)No nic to lecę dalej. Samych przyjemności Mamuski:laugh2:

Możesz też zobaczyć Asos Maternity. Ja na swój ślub mam taką.
IMG_20171007_122223.png

Załączniki

• IMG_20171007_122223.png
    IMG_20171007_122223.png
    305,3 KB · Wyświetleń: 579

Zobacz załącznik 824931 Zobacz załącznik 824932

Obniżona ilość krwinek czerwonych i hemoglobina pewnie przez to za niska. To chyba najważniejsze za co musisz się wziąc, choć to częsta przypadłość ciężarnych. Leukocyty podwyższone też niby mogą być w ciąży. Przy ostatnich badaniach też tak miałam.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry