Ja godzinę po skończeniuDziewczynki cukrzycowe a wy ten cukier miezycie godzine po skończeniu posilku czy godzine po rozpoczeciu? Bo ja już zgłupiałam
reklama
Dziewczynki cukrzycowe a wy ten cukier miezycie godzine po skończeniu posilku czy godzine po rozpoczeciu? Bo ja już zgłupiałam
ja mierze i tak i tak. ale powinno się mierzyć od rozpoczęcia
Aha, u mnie mówili odwrotnie więc znów zamieszanieGodzinę od rozpoczęcia posiłku. Mnie na to bardzo uczulala diabetolog.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tez zawsze mówili ze po zakończeniu ale posiłek nie powinien trwać dluzej niż 15 minutAha, u mnie mówili odwrotnie więc znów zamieszanie
walczacamama
Fanka BB :)
@M@gda super, że u małej wszystko w porządku. Myślę że jeszcze zmieni pozycje
Mój Jaś siedzi głową do dołu od wizyty na początku września i mam nadzieję że mu się nie odwidzi. Za to "górę" mam skopana niemiłosiernie A jeszcze ostatnio budzę się codziennie o 4 rano mega głodna. Oczywiście nie jem wtedy śniadania ale chyba mały ustala już sobie grafik karmienia
Dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia jestem bardzo ciekawa tych zajęć.
Z okazji imienin zrobiłam mężowi blok czekoladowy... bez spróbowania i powiem Wam, że gorszych katuszy dawno nie przeżyłam Nie wstawiam zdjęcia żeby nie "drażnić" słodkich mam bo sama ciężko to przeżyłam..
Wszystkim życzę miłego popołudnia.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój Jaś siedzi głową do dołu od wizyty na początku września i mam nadzieję że mu się nie odwidzi. Za to "górę" mam skopana niemiłosiernie A jeszcze ostatnio budzę się codziennie o 4 rano mega głodna. Oczywiście nie jem wtedy śniadania ale chyba mały ustala już sobie grafik karmienia
Dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia jestem bardzo ciekawa tych zajęć.
Z okazji imienin zrobiłam mężowi blok czekoladowy... bez spróbowania i powiem Wam, że gorszych katuszy dawno nie przeżyłam Nie wstawiam zdjęcia żeby nie "drażnić" słodkich mam bo sama ciężko to przeżyłam..
Wszystkim życzę miłego popołudnia.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ok. Moje słodkie Mamusie. Ja dostałam taka tabelkę juz w pierwszej ciąży i do tej pory sie nie zmieniła. Jest fajnie opisane ile danego jedzenia jest na 1Ww.
I teraz na śniadanie jak widzicie mam zjeść 3,5 Ww a pod tabelka napisane długopisem ze w tym 2 kromki chleba. Wiec jem 2 kromki chleba żytniego z sałatą, szynka, pomidorem, do tego wypijam sobie np 1 szklankę soku bez cukru juz mam 3Ww wiec do tego zjadam pół jabłka co daje 3,5 i tak sobie komponuje posiłki. Tabelka jest fajna bo zawiera takie produkty które na ogol sie je. Jest z czego wybierac
I teraz na śniadanie jak widzicie mam zjeść 3,5 Ww a pod tabelka napisane długopisem ze w tym 2 kromki chleba. Wiec jem 2 kromki chleba żytniego z sałatą, szynka, pomidorem, do tego wypijam sobie np 1 szklankę soku bez cukru juz mam 3Ww wiec do tego zjadam pół jabłka co daje 3,5 i tak sobie komponuje posiłki. Tabelka jest fajna bo zawiera takie produkty które na ogol sie je. Jest z czego wybierac
Załączniki
Rozpisz jak to nie problemJeśli ktoś chce to ja mogę rozpisać taka dietę na kilka dni.
reklama
Ja bym chetnie przygarnela bo poki co to ja jak dziecko we mgleJeśli ktoś chce to ja mogę rozpisać taka dietę na kilka dni.