To myślę, że bardzo dobrze zrobisz jak na wizycie delikatnie zapytasz lekarza czy nie trzeba powtórzyć badania. Widocznie gdzieś się zgapił Ja w każdej ciązy miałam po 3 razy. Zresztą tyle masz nawet rubryczek w karcie ciążyja miałam tylko raz jakoś w 10 tyg , siostra mojego męża miała toksoplazmozę w ciąży stwierdzoną na początku dlatego się dopytuje
reklama
Cześć dziewczyny :-)
Dziś miałam pierwsza przespana noc od tygodnia, zdecydowanie lepiej się czuje :-)
Po wypłacie zamówie komode, która już upatrzylam, kupie płyny do prania i zabieram się za porządki z ciuszkami. Coś czuje że zostałam ostatnia nieprzygotowana wgl, wiec zamierzam to powoli zmieniać :-) Tak na marginesie, oprócz np płynu do prania z loveli, płyn do płukania tez jest potrzebny?
Ja wizytę mam dopiero po 16, a zaraz potem szkole rodzenia, wiec pewnie dam znać wieczorem co i jak.
Miłego dnia wszystkim :-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziś miałam pierwsza przespana noc od tygodnia, zdecydowanie lepiej się czuje :-)
Po wypłacie zamówie komode, która już upatrzylam, kupie płyny do prania i zabieram się za porządki z ciuszkami. Coś czuje że zostałam ostatnia nieprzygotowana wgl, wiec zamierzam to powoli zmieniać :-) Tak na marginesie, oprócz np płynu do prania z loveli, płyn do płukania tez jest potrzebny?
Ja wizytę mam dopiero po 16, a zaraz potem szkole rodzenia, wiec pewnie dam znać wieczorem co i jak.
Spoko... to woda się zbiera... Ja tak to sobie tłumacze...@olka_l nawet 3-piętrowy, nowe budownictwo
Stanęłam na wadze, tylko po co! 33tydzień i +11kg od początku ciąży.... eh
Jeśli chodzi o płyn do płukania to wszystko zależy czy Ty czujesz taką potrzebę. Ja nigdy go nie stosowałam. Raczej wyznję zasadę, żeby stosować jak najmniej chemii przy dzieciach. Nawet jak raczkowali to przestawiłam się ze specjalnych płynów do podłóg na szampon do włosów lub płyn do naczyń. Też zdają egzaminy.Cześć dziewczyny :-)
Ja osobiście Loveli używałam tylko przy pierwszym dziecku. Potem ten słodkawy zapach mi nie podchodził i używałam białego jelenia.
tyle mam, ale moja wpisala we dwe rubryki igg i igm i dlatego mnie to tak zmyliło, wizyta za 3 tyg chyba że coś by się działo to wcześcniejTo myślę, że bardzo dobrze zrobisz jak na wizycie delikatnie zapytasz lekarza czy nie trzeba powtórzyć badania. Widocznie gdzieś się zgapił Ja w każdej ciązy miałam po 3 razy. Zresztą tyle masz nawet rubryczek w karcie ciąży
ale masz oba ujemne? jesli tak to powtarzaja. A jesli jedno dodatnie a drugie ujemne to znaczy ze masz przeciwciała, ale nie jesteś obecnie chora. I w takim przypadku nie trzeba powtarzać. Czy jakoś tak...tyle mam, ale moja wpisala we dwe rubryki igg i igm i dlatego mnie to tak zmyliło, wizyta za 3 tyg chyba że coś by się działo to wcześcniej
A mi wczoraj było strasznie głupio....
Przedwczoraj wymiotowałam cały dzień, do tego skoczył mi cukier i Młody w ogóle się nie ruszał. Wzięłam prysznic, poszturchłam go, zjadłam słodkie, zmieniałam bok a on nic.... Starałam się o chociaż małego kopniaczka od 21 do 24... Rano jakieś coś lekkie było ale mówie do męża, że nie wiem tak naprawdę czy to jelita pracują czy Młody się poruszył. Zawsze kopie z całych sił. Jeszcze nie panikowałam bo stwierdziłam że może on tak twardo śpi jak moja córka, że na śpiocha można ją było umyć, ubrać i wynieść/wnieść do domu. ALe diabetolog jak usłyszała o tych cukrach i wymiotach to mnie pyta czy czuje ruchy. Ja na to, że właściwie to od wczoraj nic. Dała mi skierowanie na izbę przyjęć na ktg. Tam najpierw sprawdziły Panie czy jest tętno, a potem kazały czekać na korytarzu bo ktg było zajęte. i w tym czasie Młody zaczał kopać mocno jak zwykle. Weszłam na badanie i mówie, że w zasadzie to on się już rusza, ale lekarka stwierdziła, że jak jest skierowanie to ona już musi zrobić badanie. Jak się położyłam to Młody już w ogóle dał popis fikołków. Nie chciał przestać. Położna patrzyła na mnie jakbym chciała wymusić badnie i rzuciła hasło, że to nie możliwe, żebym wcześniej nic nie czuła a teraz on cały czas się rusza i że mam bardziej słuchać swojego brzuszka.... Głupio mi było jak nie wiem....
Nie przejmuj się tym co Ci powiedziała, nie czułaś ruchów miałaś skierowanie a ona niech sobie myśli co chce, najważniejsze ze wszystko jest OK
ale masz oba ujemne? jesli tak to powtarzaja. A jesli jedno dodatnie a drugie ujemne to znaczy ze masz przeciwciała, ale nie jesteś obecnie chora. I w takim przypadku nie trzeba powtarzać. Czy jakoś tak...
oba ujemne
bardzo dobrze że pojechałaś żadnych wyrzutów sumienia nie powinnaś miećA mi wczoraj było strasznie głupio....
Przedwczoraj wymiotowałam cały dzień, do tego skoczył mi cukier i Młody w ogóle się nie ruszał. Wzięłam prysznic, poszturchłam go, zjadłam słodkie, zmieniałam bok a on nic.... Starałam się o chociaż małego kopniaczka od 21 do 24... Rano jakieś coś lekkie było ale mówie do męża, że nie wiem tak naprawdę czy to jelita pracują czy Młody się poruszył. Zawsze kopie z całych sił. Jeszcze nie panikowałam bo stwierdziłam że może on tak twardo śpi jak moja córka, że na śpiocha można ją było umyć, ubrać i wynieść/wnieść do domu. ALe diabetolog jak usłyszała o tych cukrach i wymiotach to mnie pyta czy czuje ruchy. Ja na to, że właściwie to od wczoraj nic. Dała mi skierowanie na izbę przyjęć na ktg. Tam najpierw sprawdziły Panie czy jest tętno, a potem kazały czekać na korytarzu bo ktg było zajęte. i w tym czasie Młody zaczał kopać mocno jak zwykle. Weszłam na badanie i mówie, że w zasadzie to on się już rusza, ale lekarka stwierdziła, że jak jest skierowanie to ona już musi zrobić badanie. Jak się położyłam to Młody już w ogóle dał popis fikołków. Nie chciał przestać. Położna patrzyła na mnie jakbym chciała wymusić badnie i rzuciła hasło, że to nie możliwe, żebym wcześniej nic nie czuła a teraz on cały czas się rusza i że mam bardziej słuchać swojego brzuszka.... Głupio mi było jak nie wiem....
reklama
Tak staram się myśleć. Dodatkowo na logikę to chyba jej powinno być głupio bo w taki sposób zniechęca kobiety, żeby reagowały jak coś się dzieje, żeby się czasami nie wygłupić. A później już może być za późno...Nie przejmuj się tym co Ci powiedziała, nie czułaś ruchów miałaś skierowanie a ona niech sobie myśli co chce, najważniejsze ze wszystko jest OK