reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry wszystkim a w zasadzie dobry wieczór :) Dzisiaj się nie odzywałam bo miałam dzień pełen zajęć - rano spotkanie z Panem od remontu, potem szkoła rodzenia, potem myjnia samochodowa - po roku umyłam samochód - wstyd... :) Jutro z kolei jedziemy z moim H na Łódź design festiwal - polecam, ja tam jeżdżę co roku. I bardzo lubię Łódź więc się cieszę.

Panda z tego co piszesz mam termin porodu jak Ty i nie wyobrażam sobie jeszcze teraz chodzić do pracy. Wyluzuj, zostaw więcej obowiązków tej Pani, a jak ma z tym problem to jest jeszcze Twój szef, niech on się martwi, Ty już powinnaś sobie dać spokój.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak pan od remontu?? To będzie TA ekipa??

reklama
witam się bardzo wieczorową porą,

u mnie przeziębienie dalej, więc przybijam piąteczkę wszystkim pociągającym mamuśkom. Do tego dokładnie to co pisała @Mikado i oli-oli. Ból pod łopatką , właściwie taka podkowa od żebra z przodu po łopatkę. Coś jak kolka. Jeszcze ta pogoda taka, że chętnie bym przespała pół dnia, ale roboty przy dwóch chłopakach i całym zwierzyńcu jest tyle, że czasem usiąść ciężko.
Ja czekam na przesyłkę z apteki, pozamawiałam parę drobiazgów do szpitala i dla malucha. ruszam z zakupami, bo widzę, że siły są coraz słabsze.
miłego jutra babeczki.
W przyszłym tygodniu i ja muszę już zacząć torby pakować. tzn kupić je, i zacząć rozglądać się za akcesoriami :)

Hej wszystkim, dziś Piotrek spokoju mi nie dał w nocy. Calutka noc jak nie pęcherz to mdłości i tak co 15-20 minut bieganie do łazienki. Jak już zasnęłam na dłużej bo ok pół godziny, to mąż do pracy i znów pobudka. :p

Kciuki mocno zaciśnięte za wizytujące. Ja dziś też wizytuję o 18:15 ale u neurologa (w celu rozstrzygnięcia czy będę mogła rodzić sn) więc nie wiedziałam czy się wpisywać w kalendarzu.

@zapmarta ojoj współczuję tego kłucia, ja przy okazji dzisiejszej wizyty mam zamiar o to podpytać, to jak się czegoś ciekawego dowiem, to dam znać.

Wszystkim mamusiom miłego dnia życzę ;)
Wpisywać, wszystkie wizyty możecie wpisać :)
Będziemy o tobie mysleć i czekamy na info czy cc czy jednak sn:)

Dzień dobry wszystkim! Udanych wizyt dla wizytujących i miłego dnia dla wszystkich :)
Dzisiaj nie spałam najlepiej, jakoś albo brzuch mnie ciągnął na boku, albo mi było za ciężko, do tego śniło mi się że wpadłam w odwiedziny do pracy, a skończyło się że mnie zaprzęgli do roboty na ponad 8h - chyba to przez to że jutro właśnie mam zamiar wpaść do pracy na ploty. Nie widzieli mnie 2 miesiące a ja ich i przeżywam :)

Ploty w pracy są fajne, szczegolnie jeśli chodzisz tam tylko po to. ja ich odwiedzam regularnie co 3 tyg :) u mnie widzą jak rośniemy, ale u ciebie to będzie spora niespodzienka :)

Mam wrodzoną wadę budowy kręgosłupa (włącznie ze zmianami w budowie rdzenia) w odcinku lędźwiowym i piersiowym. Na szczęście jak przed ciążą nieraz mi to doskwierało, tak teraz jest dobrze jak nigdy, a i mały nie odziedziczył choroby ale sprawdzić muszę.
Moja ginekolog kazała przynieść stertę papierów i będziemy tego 18-tego na wizycie podejmować ostateczną decyzję czy będę mogła spróbować sn.

Stąd dziś neurolog, jutro ortopeda, za tydzień jeszcze 10-tego pulmonolog ze względu na astmę i 11-tego kolejny raz u diabetologa. Jeszcze 2 razy w labie mnie czekają i wizyta u rodzinnej, więc fajnie ("uwielbiam" wizyty u lekarzy:D).
Mikado, sama nam kalendarz uzupełnisz, bo wizytujesz jak za 3 :) Powodzenia :)

Tyle dobrze że to już 30tydzien. Możliwe że tak może być. Moja siostra miała podobna sytuację tylko że ona była w 36tyg jak stwierdzili lekarze że dziecko nie rośnie i łożysko źle pracuję i wywolali jej porod. Wolałabym aby to była pomyłka i mały spokojnie do grudnia siedział sobie w brzuszku. Pewnie na nastepnej wizycie jak mało urośnie to będę wiecej coś wiedziec.
A jeśli będzie za molo rósł to będę musiała poszukać mniejszych ubranek bo kupowałam od 56cm.
Ubranka to najmniejszy problem. Nawet mąż kupi co trzeba, kilka bodzików, spodenek, czapeczek czy sweterków. O to się nie martw.

W przyszłym tygodniu i ja muszę już zacząć torby pakować. tzn kupić je, i zacząć rozglądać się za akcesoriami :)
A właśnie, a do szpitala pakujecie się w torbę czy w walizkę? Ja mam taką nie zadużą walizkę na kółkach i zastanawiam się czy będzie ok... Czy lepsza torba? Ale torby z reguły nie mają kółek, no i nie mam takiej...

Ubranka to najmniejszy problem. Nawet mąż kupi co trzeba, kilka bodzików, spodenek, czapeczek czy sweterków. O to się nie martw.
Mój mąż nie ogarnia takich rzeczy :D mamy już dzieci ale on nie wie z czym co się je. Hehe ale to najmniejszy problem. Ja się martwię jak on sam w domu zostanie jak pójdę rodzić,jak córka będzie uczesana i ubrana o_O.

reklama
A właśnie, a do szpitala pakujecie się w torbę czy w walizkę? Ja mam taką nie zadużą walizkę na kółkach i zastanawiam się czy będzie ok... Czy lepsza torba? Ale torby z reguły nie mają kółek, no i nie mam takiej...

Ja też mam same walizki więc pewnie walizka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry