reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Jakie jesz witaminy? Moja siostra jadła femibion i w trzecim trymestrze pani doktor powiedziała jej że ta kapsułkę z kwasem dha ma jeść codziennie ale ta różowa tabletkę z Wit. Co drugi dzień bo dzidza za szybko rosła...i potem jadla co drugi dzień i dzidzia zwolnił troszke ale wszystkie parametry w normie do końca ciąży.
Jem mama dha plus.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam slaby wieczor...

Wlasnie mi hormony odwalily... Poryczalam sie i posprzeczalam z mezem bo kot nie wrocilwczoraj na noc i dzis tez sie jeszcze nie pojawil i maz podsmiewal sie ze mnie ze sie martwie...
No i tak do dupy sie czuje uryczana, martwiaca sie waga dzidzi i niewracajacym kotem...

Wlasnie mi hormony odwalily... Poryczalam sie i posprzeczalam z mezem bo kot nie wrocilwczoraj na noc i dzis tez sie jeszcze nie pojawil i maz podsmiewal sie ze mnie ze sie martwie...
No i tak do dupy sie czuje uryczana, martwiaca sie waga dzidzi i niewracajacym kotem...

Te hormony sa masakryczne ja to ciagle coś i tylko sie powstrzymuje od płaczu,bo jak już zacznę to koniec,nie mogę przestac.Nie martw się waga dzidzi,ważne żeby była zdrowa i silna :) a kotek wróci.

Dziewczyny czym ratować się przed przeziębienie? Herbata z malinami albo cytryna i miodem, mleko z masłem i miodem i coś jeszcze?

Herbata z imbirem świeżym startym, cytryna i miód. Ewentualnie można zrobić taki syrop z tego w szklance i potem rozcieńczyć odrobina wody i wypić. Ja tez jestem przeziębiona i tym się leczę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Magda czemu Ty sie tak ta waga przejmujesz? Lepiej miec duze,silne dziecko niz takie 2 kg na przykład..Ciesz sie ze fajnie rosnie i dobrze sie rozwija:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Magda kot napewno wróci a co do hormonów to normalka. Ja to raz dziennie porycze się albo na jakimś artykule na fb, filmiku, reklamie czy programie. Już nawet narzeczony nie zwraca na to uwagi bo stało się to norma [emoji85][emoji87]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Magda czemu Ty sie tak ta waga przejmujesz? Lepiej miec duze,silne dziecko niz takie 2 kg na przykład..Ciesz sie ze fajnie rosnie i dobrze sie rozwija:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
NIe wiem Millo. Może hormony?? Może dlatego, że chciałam naturalnie rodzić i raczej się nie uda? Może jednak przerosły mnie niektóre rzeczy i skumulowały się a, i waga, i kot, są tylko kropkami nad i i musiałąm się wypłakać. Nie wiem. Jakoś niespokojna jestem od wczorajszego badania. CC oznacza, że poród będzie szybciej, a my się chyba z remontem nie wyrobimy. Takie tam głupoty.

reklama
Dziewczyny czym ratować się przed przeziębienie? Herbata z malinami albo cytryna i miodem, mleko z masłem i miodem i coś jeszcze?

Sok z cytryny, wyciśnięty czosnek, miód. Rozcieńczyć wodą i pić po kilka łyżeczek kilka razy dziennie. Na bolące gardło płukanka z Septosanu. A na katar inhalacje z soli fizjologicznej i do tego po dwie krople olejku eukaliptusowego i sosnowego.
Mnie ten zestaw pomógł.

Do góry