reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Mam 1,810 uU/ml wcześniej też miałam w tym samym laboratorium robione (podlega pod laboratorium invicta) i mówiono mi że wynik powyżej 1 w ciąży jest już nieprawidłowy, u mnie kwestia też tego że jestem od ok 5/6tc na euthyroxie więc też są troszkę inne normy niż bez leków. Przed ciążą jak moje TSH zawsze oscylowało wokół 1,6-1,9 i to też nie wzbudzało żadnych podejrzeń. Moim pierwszym objawem ciąży (jeszcze nieświadomym) był skok TSH nagle do 3,8. Po takim wyniku dostałam skierowanie na USG tarczycy, które nie wykazało nic poza tym że moja tarczyca jest bardzo malusieńka, 3 dni po USG i 5 dni po tym skoku były już 2 paski. :D To daje mi nadzieję, że po ciąży już wrócę znów do normy. Na razie moje wyniki w ciąży to: 3,80 -> 0,97 -> 2,83 -> 0,17 -> 0,62 -> 1,81. W tym tylko przy pierwszych 3 strzałkach było wprowadzenie odpowiednio 100/50/75 dawki leku, jak widać na dawce 75 przepisanej przy 0,17 wzrosło do 1,81.
U mnie w labo takie mają normy TSH.

1504709173-aaaaaa.png

Uważam że masz dobrą tarczycę. Ja biegałam z niecałą 3 przez pół roku bo nie mogłyśmy z endo jej zbić. Oboje jesteśmy zdrowi.

reklama
Super wiesci Kochane:*Dzieci rosna jak na drozdzach♡
Oska 10 tyg!matko!!!

A ja mam mega dola dzis.Leoś poszedl 1 raz na 6h.Od szatni buziak i sam z woźną(nie moglam Go odprowadzic).lezakowanie zniósł,powiedzial ze spał(nie mialam mozliwosci pogadania nawet z jego pania dzis).Byl dzielny az do momentu przychodzenia rodzicow po dzieci.Plakal ponoc w sali i chcial wyjsc do mamy i się mnie pytal czemu Pani mu nie pozwolila wyjsc?Tlumaczylam dzis caly dzien.. przy kolacji dowiedzialam sie ze po lezakowaniu schodza na dol i tam siedza na dywanie,nie stac ani sie bawic autkami ani niczym.. i ze nudzil sie i plakal i chcial do mamy i ze czemu tak musza siedziec?Mowil to placzac a mi serce sie kraje na sama mysl o jutrze.. ;(Mam mega stres.Musze jutro z kims pogadac i dowiedziec sie o co chodzi:/Jestem wsciekla i zdołowana.Najchetniej nigdy bym Go juz do przedszkola nie posłała:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
to koniecznie trzeba z kimś pogadać o tym :(
Ani Ty ani Leoś nie możecie się tak stresować!!

Ja dzisiaj byłam na badaniach rano bo w piątek wizyta. z zalecenia dr miałam zrobić mocz tylko ale jeszcze zrobiłam tsh glukozę i morfologia jutro zobaczymy wyniki :)

Zaczynam etap1 przeglądania ciuszków :) życzcie mi powodzenia hehe

Dziewczyny mnie od kilku dni boli jakby kość łonowa czy cokolwiek to jest plus mam zakwasy na udach i w pachwinach, czy to kwestia że "tam na dole" wszystko się rozciąga?!
Czuję się jak po maratonie seksu calonocnego conajmniej haha
Edit: poczytałam trochę w necie i podobno te bóle spojenia lonowego są normalne w 3 trymestrze. Macie też tak?
Ja od tygodnia mam dokladnie to samo. Czasem mnie tak rwie, ze ciezko mi sie wyprostowac.

IMG_3790.JPG
Ja dziś leżakuje,wstałam tylko trochę naczynia ogarnąć i zrobiłam sałatkę z kurczakiem i zajadam ja w łóżku :D
Ja robiłam morfologię w tamtym tyg i miał lekarz zadzwonić w piątek a tu środa i nic,Eh masakra z nimi :oo2:muszę zadzwonić,bo nie chce mi się tam iść.
@basiulka9 sliczne ubranka :yes:
Miłego:biggrin2:

Załączniki

• IMG_3790.JPG
    IMG_3790.JPG
    67,9 KB · Wyświetleń: 349
reklama
Do góry