reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Mikado93 strasznie Ci współczuję przeżyć ;( tym bardziej że w ciąży jestes i za niedługo ślub. Nie fajna sytuacja i raczej akcja jak z jakiegoś filmu.
A i super ze z małym wszytko ok i że chłopak ;)

@Izabela90 gratulacje wizyty! I małej akrobatki. Piękne zdjęcia <3

@Maglik gratulacje wizyty!!

@Oska305 ;******************
Ogromnie się cieszę

@misianka jakie super zakupy
Dzięki. Ale to będzie mały akrobata . Synek

reklama
Dzięki dziewczyny za kciuki, ja już wracam. Z małym wszystko ok, ze mną też (jedyne 1,2kg na plusie przez 5tyg więc nie ma tragedii), Piotrek rośnie jak na drożdżach ale się mega wiercił i zarówno położna jak chciała tętna posłuchać jak i pani dr na usg nie mogły go złapać. :D ostatecznie serduszko bije jak trzeba, po raz kolejny nowy lekarz potwierdził płeć (już 5 lekarz i 6 potwierdzenie więc chyba córki tym razem nie będzie). Ma już około 1150g z granicą błędu ok 50g przez te wiercenie. Zdjęcie mam jedynie główki i trochę rozmazane więc nie wiem czy jest sens wstawiać.

Ogólnie tak jak @Karolcia90 mówiła chyba będę starała się zostać u tej pani dr nawet jak będę musiała jeździć przez cały Gdańsk bo to anioł nie lekarz, do tego od września przyjmuje zarówno na nfz jak i prywatnie więc mimo że zapisałam się prywatnie to podpięła mnie na nfz ;) Opowiedziałam o swoich przygodach to też się przejęła. Do tego sama z siebie sprawdziła szyjkę i usg bez proszenia się jak to miałam u tego poprzedniego doktorka. Skierowanie na morfologię, cały pakiet tarczycowy i mocz też dostałam i jeszcze oberwało się za to że poprzedni lekarz miał na te badania wylane. Jedyne co mnie zdziwiło to to że wg tej pani dr mój wynik z poniedziałku tsh 1,81 (poprzednio miałam już ładne 0,7) jest w normie bo u niej norma w ciąży do 2 ale i tak mam pakiet zrobić na następną wizytę.

PS przepraszam za chaos ale piszę z autobusu. ;)

W jakich jednostkach masz ten wynik tsh? Według mnie on jest jak najbardziej w normie.

W jakich jednostkach masz ten wynik tsh? Według mnie on jest jak najbardziej w normie.
Mam 1,810 uU/ml wcześniej też miałam w tym samym laboratorium robione (podlega pod laboratorium invicta) i mówiono mi że wynik powyżej 1 w ciąży jest już nieprawidłowy, u mnie kwestia też tego że jestem od ok 5/6tc na euthyroxie więc też są troszkę inne normy niż bez leków. Przed ciążą jak moje TSH zawsze oscylowało wokół 1,6-1,9 i to też nie wzbudzało żadnych podejrzeń. Moim pierwszym objawem ciąży (jeszcze nieświadomym) był skok TSH nagle do 3,8. Po takim wyniku dostałam skierowanie na USG tarczycy, które nie wykazało nic poza tym że moja tarczyca jest bardzo malusieńka, 3 dni po USG i 5 dni po tym skoku były już 2 paski. :D To daje mi nadzieję, że po ciąży już wrócę znów do normy. Na razie moje wyniki w ciąży to: 3,80 -> 0,97 -> 2,83 -> 0,17 -> 0,62 -> 1,81. W tym tylko przy pierwszych 3 strzałkach było wprowadzenie odpowiednio 100/50/75 dawki leku, jak widać na dawce 75 przepisanej przy 0,17 wzrosło do 1,81.

Ostatnia edycja:
Wyniki mam w porządku , poza tą glukozą. Martwiłam się tymi bakteriami w moczu ale niepotrzebnie. W piątek odbieram skierowanie do specjalnej przychodni diabetologicznej dla ciężarówek.
Szyjka w porządku . Serce dzidziusia bije jak dzwon.
Dieta i będzie dobrze ;)
I najważniejsze że z maleństwem wszystko dobrze i z szyjka :)

1504693353-aaaaaa.jpeg

1504693540-aaaaaa.jpeg

Takie co nie co przyszło jeszcze dwie paczki Maja do mnie dotrzeć

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Piękne te rzeczy!! Super. I widze pieluszki flanelowe.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mnie od kilku dni boli jakby kość łonowa czy cokolwiek to jest plus mam zakwasy na udach i w pachwinach, czy to kwestia że "tam na dole" wszystko się rozciąga?!
Czuję się jak po maratonie seksu calonocnego conajmniej haha
Edit: poczytałam trochę w necie i podobno te bóle spojenia lonowego są normalne w 3 trymestrze. Macie też tak?
Ja nie mam takich boli, ale wolalabym nie mowic hop, bo jeszcze sie moga pojawic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry