Maja dzieci tak mają ,może ma jakieś gorsze dni i zaraz mu przejdzietak jeśli wrócisz teraz na l4 to ponownie wg mnie pracodawca a potem ZUS.
W żadnych urzędach nie mają wglądu do informacji czy jesteś na l4
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Maja dzieci tak mają ,może ma jakieś gorsze dni i zaraz mu przejdzietak jeśli wrócisz teraz na l4 to ponownie wg mnie pracodawca a potem ZUS.
Szczerze to nie wiem gdzie takie kolejki do ginekologa. Poza tym zawsze można zadzwonić i poprosić o szybszą wizytęhej Dziewczynki ja codziennie budze sie o 6 .Ogólnie mam prace 3/4 etatu wiec 6h dziennie ,chodząco -stojące heh za bardzo nie ma jak siadac ,chyba ze z kims zmiana to mozna se przycupnąć.nie wiem jak mi rozłożą obowiązki jak wróce bo nie bylo mnie 3 miesiące łącznie z urlopem.z tego co wiem to chyba 6 h moge tylko po 3 musi byc 30 minut czy ile przerwy i nie moge byc ciagle w jednej pozycji.zmiana lekarza taka łatwa nie jest zeby dostac sie prywatnie nawet do lepszego to 3-4 tyg sie czeka a do byle jakiego tez sie nie przeniose.
Chyba ma to jednak wpływ bo gdy my braliśmy kredyt na mieszkanie to moje zarobki jako ze byłam na l4 sie nie liczyły do zdolności kredytowejtak jeśli wrócisz teraz na l4 to ponownie wg mnie pracodawca a potem ZUS.
właśnie doczytałam sens, nie wiem jaki wpływ ma załatwianie dokumentów w trakcie zwolnienia, ale właściwie nie ma innego czasu kiedy możesz to załatwić będąc na zwolnieniu.a propos tych zwolnien mam jeszcze pytanka ,moze ktoraś z was się orjentuje byłam 2,5m na l4 potem 14 dni urlopu i jesli bym wróciła na l4 to przez 30 dni pierwsze znowu placi mi pracodawca a potem dopiero znowu zus tak? a drugie to takie jak ma sie l4 do załatwiania spraw w banku czy urzędach np.kredyt czy wymiana dowodu z powodu zmiany miejsca zamieszkania i meldunku.czy moga sie czepiac o to ze w trakcie zwolnienia takie cos bedzie zalatwiane?
Liczą się zarobki z dwóch ostatnich lat. Brak zarobku ogranicza zdolność kredytowąChyba ma to jednak wpływ bo gdy my braliśmy kredyt na mieszkanie to moje zarobki jako ze byłam na l4 sie nie liczyły do zdolności kredytowej
Dokumenty może, leżące nie ma nic do tego. Przecież nie może mieć niewaznego dowodu. Można teraz dokumenty przez Internet załatwiać jak ma się profil zaufanywłaśnie doczytałam sens, nie wiem jaki wpływ ma załatwianie dokumentów w trakcie zwolnienia, ale właściwie nie ma innego czasu kiedy możesz to załatwić będąc na zwolnieniu.
na pewno nie możesz tego robić jak masz leżące
Mi właśnie o to chodzi aby siedziała w domu na dupie i tylko do sklepu chodziłaMisianka, ale co z tego że się nie zgodzi? U mnie też się nie zgadzali i tak mi zatruwali życie, że musiałam iść na L4, a co za tym idzie powinnam siedzieć na dupie w domu i wychodzić co najwyżej do sklepu.