reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Skończą się samotne wojaze po sklepach :p 24h miałam kroplowki, magnez, luteina, żelazo. Dochodzę do siebie, na całe szczęście. USG w porzadku :-) jutro mam nadzieję że będę w domu. Pozdrowienia dla Was kochane dziewczyny, uważajcie na siebie i odpoczywajcie

Mam nadzieję, że nie urażę nikogo tym co teraz napiszę, a jeśli tak to z góry przepraszam. Ale jak czasami słyszę w jakie głupoty myślący ludzie wierzą to aż mnie to przeraża i nie mówię tu tylko o przesądach dotyczących ciąży. Jestem zdania, że jeśli ma coś się stać to i tak się stanie.
Święta racja . Babki latają do kościoła czytają biblię i takie pierdoly mówią. Np . Moja teściowa wierząca a też mówi że na cmentarze pogrzeby kobieta w ciąży chodzić nie może bo ż dzieckiem się coś stanie . Ale że tak powiem no kur.a czy w bibli tak pisze a może tak księża uczą? To już jest paranoja z tymi przesądami. Najlepiej kobieta w ciąży powinna zamknięta siedzieć z różańcem w ręku wtedy te co w wierzą w przesądy by były zadowolone . I żeby chodziła tylko do lekarza i to nie za często bo to też źle.. tak samo że do porodu nie wolno nic kupić dziecku tylko po .. To już jest mój ulubiony przesąd. Ciekawe czy wtedy ktoś np. Mąż czy inna osoba wiedziała by co kupić i jakie są potrzebne rzeczy w tym czasie czy jak by poszła kobieta co rodziła 30 lat temu i zakupiła by rzeczy co się kiedyś używalo.. wkurza mnie takie gadanie nawet niewiecie jak bardzo .. A jeszcze jedno ostatnio mąż dodał zdjęcie z usg małej a moja teściowa że ludzie uroki na nią rzuca żeby to zdjęcie usunął ... No na padłam.. rozłożyla mnie tym na łopatki

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

@Zinc udanego wypoczynku :* I pięknej pogody ;)

@reniuszek cud nie dziecko <3 Kochany jest :)

@eklerkaa mniam! Dobrze że przed chwilą jadłam bo bym wstała po coś do lodówki ;)

@maggie91! Matko jedyna. Uważaj na siebie! <tuli>

@mrsMalec ale masz teściową xD Mi moja mama brzdąka nad głową o chińskich żywiołach i znakach zodiaku a taka jest z Niej zagorzała chrześcijanka ;) Ciągle mi wmawia że z dzieckiem sobie nie poradzę. Że dziecko z ognia ja z metalu o_O Tak samo było z naszym ślubem, że zaraz to wszystko się rozpadnie bo jestem z Mężem w destrukcyjnej konstelacji Drewno-Metal -.- No gosh!!! Serio?! ^^ Hihihi [emoji14]

@CarlaR Madzi tato jest w hospicjum.

Ja właśnie wróciłam z festiwalu pierogów [emoji7] Meksykańskie były dobre i czekoladowe z bananem <3 Mniom :D Idę się obijać :)

Ja odebralam Franka zaplakanego z krwotokiem z nosa w przedszkolu... piotrek mi go przyniosl do domu i narazie przeszlo.... chyba musze sie umowic do lekarza i zrobic mu badania z krwi a moze to przez ta pogode ... zestresowalam sie :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam leczo w lodówce. Odgrzeję, do tego ryz i obiad gotowy[emoji4]. Jutro jadę na zakupy takie bardziej dla siebie. Torby do szpitala, koszule i zobaczymy co tam jeszcze znajdę. Trzeba powoli kompletowac wyprawkę i dla siebie.

eklerkaa omom ale cuda wcisnelabym z chęcią.
maggie współczuję Ci kochana. Zdrowiej szybciutko :* upały są straszne w naszym stanie :(

Ja dostałam kilka książek od siostry aż miło będę miała czytania na kilka dni.
20170815_144347.jpg

Załączniki

• 20170815_144347.jpg
    20170815_144347.jpg
    306,7 KB · Wyświetleń: 433
reklama
Do góry