@reniuszek o rany! Koniecznie daj znać za tydzień jak tam i co tam. :* Leż koniecznie i odpoczywaj. <tuli> Całe swoje myśli kieruję w stronę Twojego cudnego brzuszka :*
reklama
@reniuszek przykro mi, ale słuchaj lekarza i będzie dobrze. Teraz liczy się tylko Maluszek.
A u nas i dobrze i tak sobie. Tobinek ma 716 gramów, a Sara 566. Spora różnica, ale są w dwóch owodniach i mam się tym nie przejmować. Na moją anemię nic się nie poradzi ze względu na ciążę blizniaczą. Mam brać to co brałam i jeść mięso i buraki. A teraz najlepsze. Ja, która zawsze miałam niedowagę mam dietę! Zero ziemniaków, makaronów, słodyczy i białego pieczywa. To zę względu na wynik glukozy po 2 godzinach który wynosi 133 i za szybko tyję - 3 tyg 3 kg[emoji38][emoji4]. Szyjka długa i twarda 4,6 cm. A kopię mnie bez przerwy Sara. Oj chyba będzie agentka[emoji7].
Gratuluję wszystkich super wieści dzisiaj[emoji7][emoji7]
A u nas i dobrze i tak sobie. Tobinek ma 716 gramów, a Sara 566. Spora różnica, ale są w dwóch owodniach i mam się tym nie przejmować. Na moją anemię nic się nie poradzi ze względu na ciążę blizniaczą. Mam brać to co brałam i jeść mięso i buraki. A teraz najlepsze. Ja, która zawsze miałam niedowagę mam dietę! Zero ziemniaków, makaronów, słodyczy i białego pieczywa. To zę względu na wynik glukozy po 2 godzinach który wynosi 133 i za szybko tyję - 3 tyg 3 kg[emoji38][emoji4]. Szyjka długa i twarda 4,6 cm. A kopię mnie bez przerwy Sara. Oj chyba będzie agentka[emoji7].
Gratuluję wszystkich super wieści dzisiaj[emoji7][emoji7]
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
dziewczyny umie ktos odczytac wyniki z tej glukozy czy sa ok czy nie ?
Gratulacje dla tych, które miały dobre wieści
@reniuszek Biedna, odpoczywaj dużo, trzymamy mocno kciuki aby za tydzień na wizycie było już więcej dobrych wieści.
@reniuszek Biedna, odpoczywaj dużo, trzymamy mocno kciuki aby za tydzień na wizycie było już więcej dobrych wieści.
Karolcia90
Fanka BB :)
@Oska305 ja po dwóch godzinach miałam 144 i wg lekarza jest to prawidłowy wynik (powyżej 150 wskazuje na cukrzycę ciążową). Na czczo mam 82 (norma do 90).
U mnie w miesiąc tylko 1kg przybyło..
@pieszczoszka1988 jakie miałaś wyniki?
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Wynik na czczo mam 100.9@Oska305 ja po dwóch godzinach miałam 144 i wg lekarza jest to prawidłowy wynik (powyżej 150 wskazuje na cukrzycę ciążową). Na czczo mam 82 (norma do 90).
po jednej godzinie mam 217.4
po 2 godzinach 142.1
gie_er
Myślę że czeka Cię diabetolog, chyba wszystkie masz bardzo wysokie a po godzinie zwłaszcza.Wynik na czczo mam 100.9
po jednej godzinie mam 217.4
po 2 godzinach 142.1
Karolcia90
@pieszczoszka1988 wydaje mi się że wynik na czczo jest za wysoki. Po dwóch godzinach wg mojego lekarza jest w normie (ja nie miałam badania po godzinie więc nie wiem co lekarz uznałby za normę - w internecie wszędzie piszą co innego..).
Ale cukrzycę ciążową stwierdza się jeśli choć jeden wynik przekracza normę..
Ale cukrzycę ciążową stwierdza się jeśli choć jeden wynik przekracza normę..
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
no to zajebiście :/
reklama
gie_er
Obecnie normy są jeszcze zaostrzone z tego co kojarzę, tylko nie mogę znaleźć aktuanych.
@pieszczoszka1988 tu z tego roku ale tylko 2 pomiary znalazłam
Link do: Cukrzyca ciążowa