reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
U nas podobnie z upalami :( nawet leżąc w cieniu nie było czym oddychać. Mam nadzieję , ze dzisiaj bedzje lżej.
Ja jestem przekonana ze wcześniej urodze. Liczę na to żeby to było po 36 tygodniu.
I tak szczerze to nie wiem jak taka prawdziwa końcówka ciąży wygląda :p jak r odzilam maksa to byłam nawet chuda 59kg brzuch niewielki :D zaraz po porodzie w ygladalam jakbym nie rodziła.
Teraz troszkę czuję że może być z tym inaczej :D
Ja juz pomalu dobijam do 59 ;) startowalam z 51/52 wiec bosko :D ale do wyniku z Antonio - 75kg jeszcze mi zostalo troche, to jedyne pocieszenie hahah :D

@doublemummy xD Dobry miałaś sen :D Ja też miałam coś ciekawego ale już zapomniałam o_O Jakoś tak przejęłam się badaniami że nie zapisałam sobie w głowie snu ;)

@Oska305 biduleczko :( Mnie też się zatyka nos. To jest masakra jakaś. Czasem to aż się budzę na bezdechu o_O U mnie Ł się dziwił co ja tak narzekam na ten drugi trymestr. Że ponoć 2 jest magiczny i nic nie boli xD Hahaha. Ja Mu na to że boli ale chyba najmniej ze wszystkich 3 ;) Marudź sobie ile potrzebujesz. :* Ja też ciągle płaczę że mi źle :D ;)

@iwilleatyou no to zaraz czeka Cię błoga cisza ;) Będziesz miała chwilę dla siebie i brzuszka. :)

U nas wszystko cudownie. Zdrowy kawał chłopa. Olo schował pysia i widać było tylko nosek i ustka ;) Ale za to widziałam jaką ma cudną stópkę i łydeczkę, hihihihi :) No i żeberka takie maleńkie <3 Młody waży 400g. Terminowo jesteśmy bez zmian 11-12.12 :) Dziś znów był pozwijany ale nie tak jak w ubiegły wtorek. Także dało się Go pomierzyć :) No i serduszko na 141 :) Tak słodko stukało awwww <3 Teraz mnie tylko trochę lewa strona macicy boli. Musiał mi głowicę mocniej wcisnąć czy cos... Ale ból do zniesienia. Idę się dalej rozpływać z drożdżówką i smoothie ;) A potem coś wygrzebię dla Was ze zdjęć.

Ależ czuję teraz błogi spokój. Mój kochany zdrowy chłopiec <3
No to wspaniale. Pogłaskaj brzuszek od nas[emoji7]

Do mojej wizyty jeszcze ponad tydzień i powoli zaczynam świrować z niecierpliwości. Najważniejsze, że moje Maluchy ciągle dają o sobie znać, więc wiem, że wszystko chyba w porządku. Chociaż z ta ciągłą czkawką mogłyby sobie już odpuścić...

Ja też miewam porąbane sny ostatnio. Np że stwierdziliśmy że chcemy zobaczyć Ludzika więc sobie go wyciągnęliśmy [emoji12] nie wiem w jaki sposób, ale położyłam dziecko na poduszkę i zaczęło płakać więc mówię do męża że musimy go z powrotem Schować[emoji23]
To chyba te hormony takie sny nam fundują.

Eraja super ze udały się pomiary i czekamy na fotki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też wolę chłodek ale dzieci nie poczuly lata w tym roku. Basem postawiony na dwa dni bo później deszcz i tylko 20stopni. Co to za lato. Dawaj zamieniamy się dzisiaj ostatnie 3 dni wakacji.
Chetnie bo ja bym juz na jakis dluzszy spacet poszla i z frankiem pilke pokopac a tak to sie nie da :) mlody w polsce u babci sie w basenie wypluskal na szczescie ale tutaj tez trzeba bedzie isc zeby sie ochlodzic :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Dzieczyny, zasnelam o 3,30 w nocy, a wstałam o 7. Nie walczyłam już wlaczylam sobie tv i puściłam coś co nagrywalam dzień wcześniej ale już nawet nie pamiętam co.

@Eraja @gie_er cudnych wieści życzę!!! Będę czekać na wieści ;*

@Eraja e upał raczej nie bo czy upał czy jest normalnie, chłodno deszcz, burza, ciepło to mam to samo ;(

@Endywia ja w pierwszej dosłownie żadnych dolegliwości ciążowych nie miałam, w drugiej ten zespół odczułam po raz pierwszy ale to też było sporadycznie raz miałam raz nie i żaden magnes też wtedy mi nie pomagał, ale w tej ciąży to już przesada... Idę dziś do apteki po magnes ale który? I w jakiej dawce go brać? Czy zadzwonić do lekarza rączej o dawkowanie?

@reniuszek no dokładnie dobrze ze juz bliżej niż dalej, dziękuję ;*

@oska ooo przypomniałas Mi o jeszcze kolejnych dolegliwościach ciągle migreny i zamykany nos!!! Jezu jak.ja cie rozumiem!! Damy radę musimy, bo jak nie my to kto. ? mój mąż ma ciągle bana na sex bo ciągle się źle czuje albo jestem nie wyspana albo znowu zrypana taka że zasne szybko, a w środku nocy się obudze i tak cały czas. Śpię po 2,5 - Góra 4 godziny.

@gie_er tak i nic. Dziś kupuje na zgage jeszcze co innego, zobaczymy.

......:::::::::20t. i 6d::::::::.........

@gie_er Milego podgladania Malenstwa :*
@Eraja Cudowne wiesci! Bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku! Bedziesz spokojniejsza. Oby tylko Cie ten Twoj Krolewicz mniej molestowal i, zeby nie bolalo :*

@eklerkaa Mialam ten sam problem z nogami w piewszej ciazy :( Pomagalo faktycznie regularne i dosc wysokie suplementowanie magenzu i spanie z nogami w gorze. Ale doskonale rozumiem jak Ci ciezko :*

@reniuszek Mam nadzieje, ze dzieki temu odpoczynkowi czujesz sie chociaz troche lepiej. Zbieraj sily - moga sie nam przydac do opieki nad dwojka :)

Ja dzis ostatni dzien w pracy.. ale mega dziwnie.. ja jestem pracocholik i ciezko bedzie sie przestawic... ale z drugiej strony czuje, ze teraz potrzeba mi odpoczynku i czasu na poukladanie innych niz firmowe spraw. Takze od jutra nie musze wstawac o 6 do pracy!!!

Kochane moje, szalenstwo - Maz namowil mnie na wczasy w Bulgarii, wylot w piatek! Lekarz dal zielone swiatlo wiec jade odpoczac. Ale pytanie do Was - czy ja sie moge w ciazy opalac? Weikszy filtr, wiadomo i nie ciagle smazenie na lezanku, ale czy w ogole moge sie opalac?
No i nie wiem co zabiore na te wczasy - bo ja w malo co sie mieszcze teraz.. o stroju nie mowiac :( ale moj czterolatek tak sie cieszy na ten wyjazd, ze nie mam serca mowic nie... :(

O wow! Przemyc mnie na te wczasy :)))))))
Myślę że opalanie jako przebywanie na słońcu w umiarkowanych ilościach jest naturalne. Krem z wysokim filtrem jakiś kapelusz , trochę słońca trochę cienia dużo wody i dasz radę :)))
Mam nadzieje, ze odpoczniesz :))) nalezy Ci się !
U mnie już spokojnie 58 kg :D także ten :D Ale co zabawne mieszcze się dalej w ubrania xs :D prócz spodni z regularnym stanem, w których brakuje mi 2 cm w pasie :D

A i wytłumaczę się z czegoś, wczoraj tak brzydko napisałam że "mam dosyć tej ciąży" ehh to było chyba już po desperacku napisane. Wcale tak nie myślę.. Każdy ruch malutkiego Mi wszytko wynagradza i dla niego zniose wszytko ;*

......:::::::::20t. i 6d::::::::.........

reklama
Miłego podglądania ;)
@pieszczoszka1988 Dużo zdrówka dla Ciebie.Mam nadzieje,że Ci przejdzie to cholerstwo.
@eklerkaa Wszystkim nam jest ciężko,ale damy rade.Powtarzam to sobie każdego dnia.Już jest bliżej niż dalej.Mam nadzieje,że choć trochę dolegliwości Ci odpuszczą.Jesteśmy z Tobą ;*
@Oska305 Marudź ile chcesz;)Od tego jest to forum żeby się wygadać itp.
@Eraja Cudowne wieści ;)Super ;)I od razu dzień wygląda inaczej jak człowiek zobaczy swoje maleństwo ;)
@Endywia Odpoczniesz sobie na wolnym i zobaczysz jak szybko się przyzwyczajasz do tego wolnego,a tak na prawdę stale jest coś do zrobienia ;)Co do opalania to czytałam artykuł od mamy ginekolog i ona pisała,ze można się opalać tylko nie długo i że wcale brzuszka nie trzeba zasłaniać.Jak znajdę link do podeślę ;)Fajny taki wyjazd ;)

U nas jest już 27 stopni.Rolety opuszczone,okna pozamykane i nie mam zamiaru dzisiaj wychodzić gdzieś dalej.Ogarnę dom a potem może jakiś film obejrzę w końcu ;)

Do góry