reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny, nadrabianie Was graniczy z cudem! Dużo ostatnio przebywam poza domem, podczytuję Was od czasu do czasu, ale jak chce odpisać, to potem zapominam komu i co!
Bardzo się cieszę że u Reniuszka wszystko jest pomyślnie! :*
Ja planuje do naszej sypialni na razie wstawić łóżeczko małej, a w jej pokoiku stanie komoda i słupek Hemnes (jeszcze do zlozenia), no i fotel do karmienia. Taki dość zwykły, z Ikei. Pewnie jest to lekko niepraktyczne - oddzielenie łóżeczka i mebli dziecięcych, ale nie mam pomysłów jak zrobić to inaczej.
Jestem dziś po trzecim spotkaniu w szkole rodzenia, położna, która będzie ze mną przy porodzie jest super pozytywna :) nastawiona na poród rodzinny, szpital nie kręci nosem na znieczulenia, są jak najbardziej za pozycjami wertykalnymi, no i robią wszystko, aby nie nacinac krocza. Co najważniejsze, po każdym porodzie naturalnym, dwie pierwsze godziny bobas spędza na gołym brzuchu mamy. To norma, cudownie ;) oby wszystko było już tak kolorowo do porodu :D
Wszystkim dziewczynom bardzo gratuluję pomyslnych wizyt! Też chciałabym już wiedzieć ile waży moja kropka :)

reklama
Witam się i ja. Moje zdanie jest takie że każdemu może być potrzebne co innego, każdy małych też jest inny, warto posłuchać różnych zdań i wyrobić sobie własne, a i tak życie je zweryfikuje.
Mogę podać przykład z kąpielą - w ciąży z druga córka napaliłam się na wiaderko tummy tub, które świetnie sprawdzało się u znajomych i na filmach na YT, kupiłam cały zestaw, a mloda tak się w nim darła, że po kilku próbach wylądował na olx [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy was też tak skóra na brzuszku ciągnie i czujecie ze jest napięta ? Ja to dziś sił nawet mówić nie mam . Zmęczenie mi daje w kość . Mam nadzieje ze odespie

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy was też tak skóra na brzuszku ciągnie i czujecie ze jest napięta ? Ja to dziś sił nawet mówić nie mam . Zmęczenie mi daje w kość . Mam nadzieje ze odespie

Tak. Ja tak mam cały czas. Do tego swędzi i muszę się kremować z 3-4 razy dziennie żeby nie drapać. Brzuch rośnie i to stąd tak ciągnie ;) Dziś stanęłam bokiem i pomyślałam że nasze ciała są niesamowite. Ja byłam taką brzózką że talię mogłam za słupkiem od znaku drogowego schować. A teraz taki słodki domek <3

tak - to normalne :) duzo relaksu odpoczynku i pielegnacji skory jak pisze eraja i bedzie dobrze :)

A i mieso w większości mamy od ciotki ;) ewentualnie z zaufanej sprzedaży chociaż i biedra się zdarza :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja wolę kupić np. schab po 19 zł za kg i wiem, że jest świeży bo w sklepie nie leżą góry mięcha tylko codziennie jest dostawa. Kiedyś kupowałam na promocji gdzieś, czasem dalej się zdarzy, ale z tego co ta znajoma mówiła najgorzej jest w sklepach które na siebie nie zarabiają, bo tam pocisną wszystko do sprzedaży.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety na ryneczkach też są oszuści.
A co do uwagi i programie o jajkach to trochę poplyneli i powymyslali, chwilę później musieli przepraszać i sprostować temat.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niestety na ryneczkach też są oszuści.
A co do uwagi i programie o jajkach to trochę poplyneli i powymyslali, chwilę później musieli przepraszać i sprostować temat.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas na rynku najpierw są ciuchy potem warzywa, a na szarym końcu można kupić wszystko, stare szklanki , jednego buta, używane ręczniki, kawałki żyrandoli [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry