reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny, nadrabianie Was graniczy z cudem! Dużo ostatnio przebywam poza domem, podczytuję Was od czasu do czasu, ale jak chce odpisać, to potem zapominam komu i co!
Bardzo się cieszę że u Reniuszka wszystko jest pomyślnie! :*
Ja planuje do naszej sypialni na razie wstawić łóżeczko małej, a w jej pokoiku stanie komoda i słupek Hemnes (jeszcze do zlozenia), no i fotel do karmienia. Taki dość zwykły, z Ikei. Pewnie jest to lekko niepraktyczne - oddzielenie łóżeczka i mebli dziecięcych, ale nie mam pomysłów jak zrobić to inaczej.
Jestem dziś po trzecim spotkaniu w szkole rodzenia, położna, która będzie ze mną przy porodzie jest super pozytywna :) nastawiona na poród rodzinny, szpital nie kręci nosem na znieczulenia, są jak najbardziej za pozycjami wertykalnymi, no i robią wszystko, aby nie nacinac krocza. Co najważniejsze, po każdym porodzie naturalnym, dwie pierwsze godziny bobas spędza na gołym brzuchu mamy. To norma, cudownie ;) oby wszystko było już tak kolorowo do porodu :D
Wszystkim dziewczynom bardzo gratuluję pomyslnych wizyt! Też chciałabym już wiedzieć ile waży moja kropka :)

reklama
Witam się i ja. Moje zdanie jest takie że każdemu może być potrzebne co innego, każdy małych też jest inny, warto posłuchać różnych zdań i wyrobić sobie własne, a i tak życie je zweryfikuje.
Mogę podać przykład z kąpielą - w ciąży z druga córka napaliłam się na wiaderko tummy tub, które świetnie sprawdzało się u znajomych i na filmach na YT, kupiłam cały zestaw, a mloda tak się w nim darła, że po kilku próbach wylądował na olx [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy was też tak skóra na brzuszku ciągnie i czujecie ze jest napięta ? Ja to dziś sił nawet mówić nie mam . Zmęczenie mi daje w kość . Mam nadzieje ze odespie

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy was też tak skóra na brzuszku ciągnie i czujecie ze jest napięta ? Ja to dziś sił nawet mówić nie mam . Zmęczenie mi daje w kość . Mam nadzieje ze odespie

Tak. Ja tak mam cały czas. Do tego swędzi i muszę się kremować z 3-4 razy dziennie żeby nie drapać. Brzuch rośnie i to stąd tak ciągnie ;) Dziś stanęłam bokiem i pomyślałam że nasze ciała są niesamowite. Ja byłam taką brzózką że talię mogłam za słupkiem od znaku drogowego schować. A teraz taki słodki domek <3

tak - to normalne :) duzo relaksu odpoczynku i pielegnacji skory jak pisze eraja i bedzie dobrze :)

A i mieso w większości mamy od ciotki ;) ewentualnie z zaufanej sprzedaży chociaż i biedra się zdarza :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja wolę kupić np. schab po 19 zł za kg i wiem, że jest świeży bo w sklepie nie leżą góry mięcha tylko codziennie jest dostawa. Kiedyś kupowałam na promocji gdzieś, czasem dalej się zdarzy, ale z tego co ta znajoma mówiła najgorzej jest w sklepach które na siebie nie zarabiają, bo tam pocisną wszystko do sprzedaży.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety na ryneczkach też są oszuści.
A co do uwagi i programie o jajkach to trochę poplyneli i powymyslali, chwilę później musieli przepraszać i sprostować temat.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niestety na ryneczkach też są oszuści.
A co do uwagi i programie o jajkach to trochę poplyneli i powymyslali, chwilę później musieli przepraszać i sprostować temat.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas na rynku najpierw są ciuchy potem warzywa, a na szarym końcu można kupić wszystko, stare szklanki , jednego buta, używane ręczniki, kawałki żyrandoli [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry