reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
A ja sie zabralam za paznokcie i juz mi sie nie podobają :D u kogoś ciemne spoko ale ja chyba jednak muszę mieć jasniutkie :D

p19uflw1nv024jhl.png
Moja przyjaciółka kupiła sobie zestaw do hybryd i jest zachwycona. Wiec postanowiłam i ja spróbować :D Będę więc Ciebie męczyć czy taki zestaw będzie oki czy nie :D @reniuszek a Tobie jak idzie?

@MagMag @Karolcia1992 udanych połówkowych [emoji6]

@Rossiczka myślałam, że się nie sprawdziła, bo była mało funkcjonalna [emoji6]. Ja się ciągle zastanawiam nad komodą Hemnes z Ikei i żeby domówić tylko u stolarza tą nakładkę na przewijak (jeśli nie zdecydujemy się na duże łóżeczko od początku. Jak będzie od razu duże to przewijak wyląduje na łóżeczku).
@reniuszek ja mam wrażenie że na takim otwartym przewijaku wszystko będę mieć ciągle zakurzone..

Ja właśnie wstałam.. Położyłam się przed północą, a jestem nieprzytomna [emoji53] (w ogóle się w nocy nie budzę, jeszcze wstawanie na siku mnie nie dopadło).. Idę pod prysznic bo jak mam wsiąść do auta i prowadzić to muszę się trochę bardziej rozbudzić..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

@doublemummy kochana podziwiam :D zastanawiam sie wlasnie czy moge wczesciej hybrydy zmieniac (marzy mi sie teraz bialy bazowy lakier i na to jakis pylek/syrenka :D tez wole jasne )
i jak zdjac bez uzycia acetonu ??

@Rossiczka pomalu idzie, ale chyba bede zmieniala firme lakierow . Mysle, ze lampa niewazne jakiej firmy jest zrobiona. Raczej wszystkie sa wykonane w chinach z podobnej jakosci ledow ( nie zuwazylam szczegolnego rozstrzalu cenowego ).
Musze sie pochwalic - po ostatnim malowaniu nie pozalewalam skorek :D:D ale kolory mi sie nie podobaja :/

@MagMag @Karolcia1992 udanych połówkowych [emoji6]

@Rossiczka myślałam, że się nie sprawdziła, bo była mało funkcjonalna [emoji6]. Ja się ciągle zastanawiam nad komodą Hemnes z Ikei i żeby domówić tylko u stolarza tą nakładkę na przewijak (jeśli nie zdecydujemy się na duże łóżeczko od początku. Jak będzie od razu duże to przewijak wyląduje na łóżeczku).
@reniuszek ja mam wrażenie że na takim otwartym przewijaku wszystko będę mieć ciągle zakurzone..

Ja właśnie wstałam.. Położyłam się przed północą, a jestem nieprzytomna [emoji53] (w ogóle się w nocy nie budzę, jeszcze wstawanie na siku mnie nie dopadło).. Idę pod prysznic bo jak mam wsiąść do auta i prowadzić to muszę się trochę bardziej rozbudzić..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
na poleczkach mialam pojemniki ozdobne na gorze materacyk do przewijania. I tak szorowalam to dwa razy dziennie srodkiem dezynfekujacym ( pol minuty pracy) i nie wazne czy bylby otwarty czy zamkniety to robilabym to zawsze :)

Dzień dobry!
Samych dobrych wieści na wizytach! Kciuki mocno zaciśnięte!!!!
Ja od 7 rano jestem na budowie bo od dzisiaj zaczynają wykończenia co bardzo bardzo mnie cieszy!
Także siedzę na swoim nowym tarasie pije kawę i zachwycam się urokami życia poza miastem! Już to kocham ;-) zaraz przyjedzie mąż i będzie gruntował ściany a ja będę nadzorowała ;-)
Miłego dnia!

Ale Wam fajnie, że kupujecie mebelki dla waszych Maluchów. My tylko wstawiamy łóżeczka do naszej sypialni i kupiłam komodę żeby pasowała to tych, które już mamy w i tam bedziemy dzieci rzeczy upychac. Tak się zastanawiam, czy nie kupić przewijaka i nie położyć na tej komodzie właśnie. O osobnych pokojach dla Maluchów będziemy myśleć za jakieś dwa - trzy lata dopiero, gdy je dobudujemy[emoji17]

na poleczkach mialam pojemniki ozdobne na gorze materacyk do przewijania. I tak szorowalam to dwa razy dziennie srodkiem dezynfekujacym ( pol minuty pracy) i nie wazne czy bylby otwarty czy zamkniety to robilabym to zawsze :)
to ja nigdy przenigdy.
Moj T. to astmatyk bałam się strasznie powtórki, i alergolog dziecięcy który jeszcze T. prowadził jako dziecko powiedziała, że żadnych dezynfekcji a wszystko myjemy woda z mydłem lub z octem. Sterylizowane butle miał tylko przez pierwszy miesiąc, potem jedynie myte. Jak raczkował to podłogi myłam raz w tygodni, a przecież trzy spore psy w domu mieszkają :D Nie wiem czy to temu nie zawdzięczam że Tobiasz nie choruje, nie ma alergii i innych historii. Teraz to też się nie zmieni :D

A co do zestawów to są lampy o różnej mocy i n moją blond logikę taka lampa 24V szybciej suszy lakier niż 6. Ale może się mylę :D

reklama
Ale Wam fajnie, że kupujecie mebelki dla waszych Maluchów. My tylko wstawiamy łóżeczka do naszej sypialni i kupiłam komodę żeby pasowała to tych, które już mamy w i tam bedziemy dzieci rzeczy upychac. Tak się zastanawiam, czy nie kupić przewijaka i nie położyć na tej komodzie właśnie. O osobnych pokojach dla Maluchów będziemy myśleć za jakieś dwa - trzy lata dopiero, gdy je dobudujemy[emoji17]
Może w Twoim przypadku taki prosty przewijak z Ikea by się właśnie sprawdził. A nie zadałam jeszcze tego pytania, bo wiem że dużo mam bliźniaków na początek ma jedno łóżeczko bo maluszki chcą spać razem, też tak robisz? Czy od razu odzdzielnie ?

Do góry