reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

A mój mąż powiedzial że mam wszystkim na sali porodowej powiedzieć że nawet jak podczas porodu powiem że ma wyjść to on i tak nie wyjdzie. A tak bardziej serio igieł się nie boi I tak szybko nie mdleje więc mamy nadzieję że będzie chciał być do końca. Bo dla nas to też ogromną nowość i niewiadoma
Moj zaklada ze bedzie ze mna przy porodzie i chcialabym zeby byl, bo nie mialabym.kogo zabrac... mama niebprzyjedzie chyba, ze z tata znacznie sie poprawi... nie wiem jak to bedzie...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie unoś się, skoro musiałaś być to byłaś, ja nie musiałam więc wyszłam i tyle.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe... nie unosze sie. Spokojnie ☺ to byli ku woli wyjaśnienia. Tez pytałam wszystkich lekarzy po kolei czy musze tan być. Ale poznałam tam wspaniale dziewczyny z którymi do dziś mam kontakt. Nie byli tak źle. Wręcz wkurzalam sie jak ktoś z zewnątrz mnie odwiedzał bo chyba stworzylysmy tam swój mały świat gdzie każda każda rozumiała i wspierała. Jak tu na forum ☺

Powiem wam, że nie wyobrażam sobie porodu w pojedynkę.
Maksa r odzilam bez bliskiej osoby za to z całą ekipą studentów położnych i lekarzy. Na szczęście poród był szybki, za to skomplikowany, bo nie wytrzymalabym z nimi dłużej.
Teraz wiem na pewno, że sama nie dam rady . Jednak to jest ten magiczny moment gdzie cała rodzina się spotyka po raz pierwszy. I pomimo krwi i bólu warto. To umacnia więź.

@reniuszek masz 100% racji. poza tym facet aż tak wiele krwi nie widzi. Ja nawet ostatnio T. o to wypytywałam. On Powiedział, że nic nie widział jedynie synka jak już był na zewnątrz, potem łozysko. reszta się pod prześcieradłem działa :D

Dobrze zrozumialam, ze po pierwszym cc mialas drugi porod sn? Boze.. to moje marzenie.. ale kazdy odradza :( a ja tak sie boje kolejnej cc.. i mimo, ze sie tak ocierpnialam tyle godzin rodzac to chcialabym..
Dobrze zrozumialas. Ja do każdego porodu podchodziłam optymistycznie... po sn szybciej do siebie doszłam i wcale aż tak bardzo nie bolało. A kiedy miałaś cc? Ja sie nawet nad tym nie zastanawiałam. Za każdym razem chciałam naturalnie i tyle

Chyba 30 ale pytanie czy ogólnie czy robocze bo nigdzie nie znalazłam :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ogólnie 30 - kiedyś to z innymi ksiegowymi ustalałam :)

@reniuszek masz 100% racji. poza tym facet aż tak wiele krwi nie widzi. Ja nawet ostatnio T. o to wypytywałam. On Powiedział, że nic nie widział jedynie synka jak już był na zewnątrz, potem łozysko. reszta się pod prześcieradłem działa :D
Mój na cały poród reagował spokojnie ale jak urodziłam łożysko i pani grzebala w nim palcem zeby zobaczyć czy całe to prawie popłynął. Musiał mocno to przeżyć bo do teraz to łożysko wspomina ☺

Poczta na maila? Jeśli tak to ja poproszę
Jestem starej daty i książki czytam na papierze :)
A ja nadal zła na zus. Może o mnie zapomnieli. W czwartek kolejne zwolnienie idę zanieść a kasy dalej brak od 16.06 :D

p19uflw1nv024jhl.png
30 dni mają na wypłatę od otrzymania zwolnienia. To nie są dni robocze jakby co :)
Dziś swoje zwolnienie wysłałam.

Na wątku zakupowym dorzuciłam swoje dzisiejsze łupy :D

Ech no nic. Mąż teraz wrócił i od razu zauważył że jestem jakaś zasępiona. Powiedział żebym się tym nie martwiła... Nie wiem. Może się jednak przekona. To jest jedyna osobą którą toleruję kiedy płaczę. Tak to się zawsze kryję. Ogólnie jestem bardzo skryta jeżeli chodzi o skrajne emocje i trudno jest mi wtedy kogokolwiek do siebie dopuścić. Jakiś taki mam pokręcony charakter. Tylko Ł udało się do mnie zbliżyć. Mimo to czasem i tak uciekam i np. sobie popłakuję w łazience. Głupi charakter i tyle. :/

reklama
Jestem starej daty i książki czytam na papierze :)

30 dni mają na wypłatę od otrzymania zwolnienia. To nie są dni robocze jakby co :)
Dziś swoje zwolnienie wysłałam.

Na wątku zakupowym dorzuciłam swoje dzisiejsze łupy :D
Tez jestem takiej starej daty ale ostatnio sie przekonałam i jedna książkę na tel przeczytałam. A mialam nadzieje ze na mailu zeby nikt nie musiał fatygowac sie na pocztę ☺

Do góry