reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Muszę mieć najpierw skierowanie na którym jest napisane "pilne" i lekarz zdecyduje kiedy mnie przyjmie. Ale ona nie wie kiedy, bo to lekarz oceni po badaniach czy to pilne.
Powiem tak. Opowiadają glupoty. Zgodnie z rozporządzeniem ministra muszą Cię przyjąć.
Mam siostrę która pracuje w NFZ.
Mają obowiązek w ciągu 7 dni znaleźć dla Ciebie wizyte. Ja na Twoim miejscu poszła bym tam z kartą ciąży i jeszcze raz chciała się zapisac. Jeśli znowu odmowia. Poprosiła bym o pisemną odmowe. Tu na zdjęciu Masz dokładny przepis który i tym mówi.
Ja bym nie odpuscila. :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Powiem tak. Opowiadają glupoty. Zgodnie z rozporządzeniem ministra muszą Cię przyjąć.
Mam siostrę która pracuje w NFZ.
Mają obowiązek w ciągu 7 dni znaleźć dla Ciebie wizyte. Ja na Twoim miejscu poszła bym tam z kartą ciąży i jeszcze raz chciała się zapisac. Jeśli znowu odmowia. Poprosiła bym o pisemną odmowe. Tu na zdjęciu Masz dokładny przepis który i tym mówi.
Ja bym nie odpuscila. :)

m3sx3e3k25iia4nv.png
1500042716-aaaaaa.png

m3sx3e3k25iia4nv.png

W tych przychodniach to mam wrażenie, że za kare siedzą w rejestracji. Powinny być na tyle normalne żeby nie tylko kobiecie w ciąży ułatwić życie, ale i sobie, bo teraz internet to glowne źrodło informacji. Ktos sie dowie, że ma takie prawo i im szkody narobi, a one dalej to samo :/ ja też bym poszła z kartą ciąży jak coś

Gdzieś czytałam że to jest standardowa pora na ruchy :) Kochana Mała, że tak reaguje na Tatusia. Mój nic. Ł gada a ten się nie rusza xD Jakby popadał w szok :D Swojego najmocniej czuję tak w okolicach 11-13 a potem 19-20. No i teraz też się ciśnie że nie leżę tylko siedzę i pilnuję ciasta ^^ Co chwilę czuję jak mnie pcha z niezadowolenia. A to przecież dla Niego się piecze specjalnie. No i dla Tatusia oczywiście. Łobuz mój <3

Zakupy są dobre na każde smutki <3 Też bym coś już kupiła... Ale chcę jeszcze poczekać, bo jak zacznę to przepadnę. Na razie przeglądam internety i rozpuszczam się przed każdym chłopięcym ciuszkiem :D
To ja już wszystkie ciuszki 58 62 mam ;) teraz kupuje 68 ;) ja mam jeszcze nie regularne te ruchy . Czasami mocniej czuje czasami słabiej ale to chyba przez to ze to moja 1 ciąża . No i w sumie dopiero 18w 4d. Kopniaczek sporadycznie się zdarza . A ja już tak na nie czekam tak samo jak i mój mąż ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

@DigitalGirl Super wiadomości ;)Masz co świętować ;)Miłego wypoczynku i dobrej pogody ;)
@iwilleatyou Ale słodkie zdjęcia ;)Super ;)Będziesz miała parkę ;)
Ja ogarnęłam dom,zrobiłam obiad,sałatkę i ciasto się piecze.Mam taką ochotę na słodkie,że szok ;)Mój synek odzywa się częściej co sprawia mi wiele radości.Tylko mąż jeszcze nie czuje ruchów jak przyłoży rękę,a już by chciał ;)

To ja już wszystkie ciuszki 58 62 mam ;) teraz kupuje 68 ;) ja mam jeszcze nie regularne te ruchy . Czasami mocniej czuje czasami słabiej ale to chyba przez to ze to moja 1 ciąża . No i w sumie dopiero 18w 4d. Kopniaczek sporadycznie się zdarza . A ja już tak na nie czekam tak samo jak i mój mąż ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to czuje tylko przelewanie się w bardzo podobnym terminie co u ciebie :) pewnie kazda z nas innaczej je odczuwa. Też chce już kupować ciuszki!!
@iwilleatyou ale super!! Gratuluje!!

reklama
@Ankuś zadzwoń sobie do rzecznika praw pacjenta przy nfz. On Ci dokładnie powie co masz zrobić, a także Ci powie jakie masz prawa etc.
Co do pieska to moja wet doradziął, że jak to kontynuacja ma byc leczenia, kontrola bo diagnoze juz masz to do kliniki marcel2 by podjechała. A jak chcesz konsultacje typowo ortopedyczną to do Janickiego na Książęcej przyjmuje (tylko on policzy sobie jak Bissenik czy Sterna). Była jedynie zdzwiona , że nie ma Twój psiak usztywnionej łapy

Do góry