reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Wiecie co dziś zauważyłam? Tyłek mi strasznie tyje. Startowałam z 48 kg, a mam już 53. To Za dużo? Martwić się? Czy ze względu na to, że to bliźnięta to wrzucić na luz?? I jeszcze brzuch mi już rośnie tak od splotu słonecznego i nie mogę się granic, bo od razu ciężej mi oddychać.
Oska to tyle ile z dzieciątkami potrzebujecie [emoji9]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam wizytę dopiero 11.07 wizytę (będzie to 20t6d) i dopiero będziemy rozmawiać o konieczności zapisania się na usg połówkowe. I pewnie od razu o krzywej cukrowej. Powiedzcie mi, czy na połówkowe lekarz daje skierowanie na nfz każdej ciężarnej czy tylko tym w grupie ryzyka (jak na genetyczne 12tyg?). Totalnie się nie orientuję jak to wygląda z badaniami na nfz... Pewnie i tak pójdę prywatnie, bo termin od ręki i marzy mi się usg 4d na płytce [emoji6], ale w sumie to dobrze by było wiedzieć [emoji6].
Teraz 5 tyg nie będę widziała mojego maleństwa, a potem się pewnie tak ułoży, że przez 3 tyg z rzędu będę je podglądać [emoji7].

Ale nas tu dużo rozpakuje się w listopadzie [emoji6]. I mam nadzieję, że wszystkie maleństwa będą donoszone do swoich terminów [emoji6] (informacja o rozpakowanej wrześniówce dość mocno zaskakująca! Trzymam kciuki za to maleństwo, aby zdrowo rosła [emoji6]).

@Ankuś narobiłaś mi teraz smaka na placuszki z cukinii [emoji6]. O tej godzinie już nigdzie nie dostanę cukinii . I teraz będę cierpieć z tą ochotą do jutra [emoji6].

@gie_er wydaje mi się, że większa gondola się przydaje gdy zimą dziecko ma już te 3-4-5 miesięcy. Bo jest większe, kombinezon znacznie to dziecko jeszcze powiększa, a jednak jest zbyt wcześnie na przesadzanie do spacerówki [emoji6].

@Oska305 ja +5kg miałam miesiąc temu, obawiam się że teraz już mam sporo więcej.. Muszę się ogarnąć bo w takim tempie dobiję do 100.. Także myślę że przy bliźniakach spokojnie możesz wrzucić na luz [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wizytę dopiero 11.07 wizytę (będzie to 20t6d) i dopiero będziemy rozmawiać o konieczności zapisania się na usg połówkowe. I pewnie od razu o krzywej cukrowej. Powiedzcie mi, czy na połówkowe lekarz daje skierowanie na nfz każdej ciężarnej czy tylko tym w grupie ryzyka (jak na genetyczne 12tyg?). Totalnie się nie orientuję jak to wygląda z badaniami na nfz... Pewnie i tak pójdę prywatnie, bo termin od ręki i marzy mi się usg 4d na płytce [emoji6], ale w sumie to dobrze by było wiedzieć [emoji6].
Teraz 5 tyg nie będę widziała mojego maleństwa, a potem się pewnie tak ułoży, że przez 3 tyg z rzędu będę je podglądać [emoji7].

Ale nas tu dużo rozpakuje się w listopadzie [emoji6]. I mam nadzieję, że wszystkie maleństwa będą donoszone do swoich terminów [emoji6] (informacja o rozpakowanej wrześniówce dość mocno zaskakująca! Trzymam kciuki za to maleństwo, aby zdrowo rosła [emoji6]).

@Ankuś narobiłaś mi teraz smaka na placuszki z cukinii [emoji6]. O tej godzinie już nigdzie nie dostanę cukinii . I teraz będę cierpieć z tą ochotą do jutra [emoji6].

@gie_er wydaje mi się, że większa gondola się przydaje gdy zimą dziecko ma już te 3-4-5 miesięcy. Bo jest większe, kombinezon znacznie to dziecko jeszcze powiększa, a jednak jest zbyt wcześnie na przesadzanie do spacerówki [emoji6].

@Oska305 ja +5kg miałam miesiąc temu, obawiam się że teraz już mam sporo więcej.. Muszę się ogarnąć bo w takim tempie dobiję do 100.. Także myślę że przy bliźniakach spokojnie możesz wrzucić na luz [emoji6].

A jakieś wózki z dużymi gondolami macie sprawdzone? Ja co prawda przeglądałam listę tych niby większych ale nic mnie nie urzeka. Ogólnie jakoś straciłam zdolność podejmowania decyzji w ciazy. Nawet wybór sklepu w którym chce zrobić zakupy jest dla mnie zbyt trudny, a co dopiero wózka [emoji12]

A jakieś wózki z dużymi gondolami macie sprawdzone? Ja co prawda przeglądałam listę tych niby większych ale nic mnie nie urzeka. Ogólnie jakoś straciłam zdolność podejmowania decyzji w ciazy. Nawet wybór sklepu w którym chce zrobić zakupy jest dla mnie zbyt trudny, a co dopiero wózka [emoji12]

Ja pomyślałam, że jeśli nasze dziecko zimą będzie nosiło rozmiar 62-68 to nie zawracam sobie głowy tym czy gondola należy do większych czy raczej tych mniejszych. Moja mama pytała o to sprzedawcę przy kilku modelach, ale tą informację wpuściłam jednym uchem, a wypuściłam drugim [emoji6]. Nadal nastawiam się na Jedo Koda, ale do przełomu września / października (a myślę, że wtedy będziemy kupować wózek) może mi się jeszcze wszystko zmienić [emoji6].
I też mam problem z nie zdecydowaniem [emoji6]

Wiecie co dziś zauważyłam? Tyłek mi strasznie tyje. Startowałam z 48 kg, a mam już 53. To Za dużo? Martwić się? Czy ze względu na to, że to bliźnięta to wrzucić na luz?? I jeszcze brzuch mi już rośnie tak od splotu słonecznego i nie mogę się granic, bo od razu ciężej mi oddychać.
za dobrze by Ci było jak byś nie tyla ;-) nic nigdy nie jest za dużo masz w sobie dwa cuda! startowałas z takiej niskiej wagi to będzie widać u Ciebie każdy szczegół tym bardziej.!

Dziewczyny, czy wybierając wózek na zimę wybieracie te z największą gondolą, czy nawet jak jest taka średnia to taki bejbik tam wejdzie?

Ja w poprzedniej ciąży (rodzilam na początku stycznia) córka urodziła się spora bo 4580 i 58cm a gondola miałam raczej z tych mniejszych i spokojnie do około 7miesiaca się mieściła. Tu zdjęcie jak miała jakieś 5-6 miesięcy. Potem zmieniliśmy na spacerowke. Na 2 zdjęciu ma około 7-8miesiecy. Teraz też planuję jakoś w lato zmienić na spacerowke więc nie będę się sugerować wielkością gondoli. Zwłaszcza, że nie podobają mi się takie duże :)
1498852776-aaaaaa.jpeg
1498852780-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

Czy któraś z Was ma coś wspólnego z psychologią, głównie chodzi o dziecięcą.

Osia, czytałam w swojej ciążowej książce że kobiety w ciąży POJEDYNCZEJ statystycznie tyją od 1.5 do 3kg w I trymestrze, a dalej to tak ok. 0.5 kg tygodniowo. Ty jesteś w mnogiej i przytyłaś tylko 5 kg więc naprawdę wrzuć na luz. Ważysz aż za dobrze ;) :*

Ja to tylko bodziaki I pajace kupuje. Mam jeszcze pampersy. Ale jakoś brak mobilizacji na pościel, butelki, pieluszki itd :D przy Hani już miałam wszystko po trochu ::D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja też mam paczkę pampersów i trochę chusteczek. Z ciuchów kupiłam 2 pary spodenek i jedne body. Dla mnie ta ciążą dalej jakaś taka nierzeczywista jakbym nie przyswajała że w niej jestem.

reklama
No to ja mam 4 pieluchy tetrowe (przyszła babcia już nie mogła się powstrzymać od zakupów [emoji6]) i 2 pajace, jeden 56, drugi 62, które kiedyś kupiłam dla koleżanki w prezencie, ale jej dziecko zdążyło wyrosnąć zanim je podarowałam [emoji23].
Ale zakupy planuję zacząć już po wizycie [emoji6]

Do góry