Ja mam wizytę dopiero 11.07 wizytę (będzie to 20t6d) i dopiero będziemy rozmawiać o konieczności zapisania się na usg połówkowe. I pewnie od razu o krzywej cukrowej. Powiedzcie mi, czy na połówkowe lekarz daje skierowanie na nfz każdej ciężarnej czy tylko tym w grupie ryzyka (jak na genetyczne 12tyg?). Totalnie się nie orientuję jak to wygląda z badaniami na nfz... Pewnie i tak pójdę prywatnie, bo termin od ręki i marzy mi się usg 4d na płytce [emoji6], ale w sumie to dobrze by było wiedzieć [emoji6].
Teraz 5 tyg nie będę widziała mojego maleństwa, a potem się pewnie tak ułoży, że przez 3 tyg z rzędu będę je podglądać [emoji7].
Ale nas tu dużo rozpakuje się w listopadzie [emoji6]. I mam nadzieję, że wszystkie maleństwa będą donoszone do swoich terminów [emoji6] (informacja o rozpakowanej wrześniówce dość mocno zaskakująca! Trzymam kciuki za to maleństwo, aby zdrowo rosła [emoji6]).
@Ankuś narobiłaś mi teraz smaka na placuszki z cukinii [emoji6]. O tej godzinie już nigdzie nie dostanę cukinii . I teraz będę cierpieć z tą ochotą do jutra [emoji6].
@gie_er wydaje mi się, że większa gondola się przydaje gdy zimą dziecko ma już te 3-4-5 miesięcy. Bo jest większe, kombinezon znacznie to dziecko jeszcze powiększa, a jednak jest zbyt wcześnie na przesadzanie do spacerówki [emoji6].
@Oska305 ja +5kg miałam miesiąc temu, obawiam się że teraz już mam sporo więcej.. Muszę się ogarnąć bo w takim tempie dobiję do 100.. Także myślę że przy bliźniakach spokojnie możesz wrzucić na luz [emoji6].
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom