reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Dawno się nie odzywałam ale weny nie miałam do pisania czuję się cały czas zmęczona jak bym mogła to bym cały dzień przespała ale tak się nie da no cóż, w domu bałagan moje dzieci mnie olewają i nie maja zamiaru mi pomóc mąż w delegacji a ja już mam dość już nie raz nerwowo wysiadam.
Zdecydowaliśmy się że w tym roku jedziemy nad morze ale dopiero w sierpniu bo tłumaczeniu mojego męża że on nie dostanie urlopu w lipcu jak zawsze.
W piątek mam wizytę aż się jej boję troszkę a jutro musze iść zrobić badania aż się boje kłucia bo ostatnio jak któraś mnie ukuje zaraz mi siniaki wyskakują w miejscu kłucia. Do tego doszło że w czwartek w rodzinie mamy pogrzeb aż w szoku byłam jak się dowiedziałam że zmarła ciotka ( miałam nie iść na pogrzeb bo niby kobiety w ciąży nie powinny chodzić po cmentarzu ani na pogrzeby ale mi nie wypada nie iść i idę )
Ok uciekam ogarniać bo nikt tego za mnie nie zrobi

Gratulacje udanych wizyt i poznanych płeć
mrsMalec wszystkiego dobre na nowej drodze życia
z tym pogrzebem to pierwsze słyszę o takich przesądach .. ale spokojnie na pewno sie nie sprawdzaja -kondolencje dla całej rodziny.
Gdzie sie wybieracie nad morze ?

reklama
A jedziemy do Sarbinowa na tydzień udało mi się tam znaleźć jeszcze wolne miejsca
Uwielbiam ta miejscowość bawcie się dobrze!
Dziewczyny mam pytanie dzisiaj bardzo boli mnie brzuch na dole w pierwszej ciąży tak nie miałam i nie wiem, czy dzwonić do lekarza od paru dni w macicy czułam z lewej tali ból teraz silny ból brzucha i do tego mam takie wzdęcia gazy cały brzuch się rusza od tego codziennie muszę brać esspumisan mam nadzieje, ze to nie szkodzi bo bez tego nie mogę funkcjonować a boję się że te gazy które nie chcą wyjść bo jaj skurcze od tego szkodzą moim chłopaka

Gratuluję udanych wizyt [emoji1]

Ja dziś mało się udzielam. Byłam z córką u dentysty. Zęby zdrowiutkie, żadnych ubytków [emoji2]

Patrzę na to zdjęcie pizzy i mam tak straszna ochotę ale właśnie zjadłam talerz frytek z piekarnika [emoji23]

Witam nowe mamusie [emoji8]

My nad morze jedziemy za półtora tygodnia.
2 tygodnie w sztutowie. Już się nie mogę doczekać. Uwielbiam takie miejscowości. Mało osób, zero straganow, pubów itp. Może że 3 knajpki przy plaży i jedna pizzeria na mieście. A na plaży pusto. Coś pięknego.

m3sx3e3k25iia4nv.png

@Mama_Gai bardzo dużo dzidci ma etap w swoim życiu że budzi się w nocy z ogromnym piskiem, moja też tak miała trwało to jakieś pół roku nie dało się jej w nocy uspokoić.. Ani na ręce, ani pić, ani przytulić musiała się sama uspokoić i nawet głaskać po głowie jej nie wolno było bo nie pozwoliła się w ogóle ruszyć i tak wybudzala się kilka razy w ciągu nocy. To było chyba między 2,5 roku gdy miała.

@pieszczoszka1988 zdrówka, wiem co czujesz bo borykam się z tym od początku ciąży. Raz jest lepiej jak dzisiaj a raz tak jak opisujesz.

@Manique ee no super wieści, płeć poznasz następnym razem ważne że wszytko w porządku. ;-)

@gie_er DZIEWCZYNKA? Cudne wieści!! Coś więcej??? Czemu tak napisałas że "podobno" wszytko ok?

@Eraja o jak pysznie wygląda!!! Uwielbiam takie pysznosci jeść. PS uwielbiam Twoje wpisy, piszesz do ludzi tak przyjaźnie, miło że aż się człowiek sam do siebie uśmiecha, dziękuję kochana ;*

@Angella210 @Ankuś @Eraja
właśnie dziś się o to pytałam lekarza bo gdy kicham boli tak że aż się zginam mówi że to całkiem normalna sytuacja tłumaczył dlaczego ale czarna magia dla mnie i już zapomnialam ;-)

@gie_er o kurcze teraz doczytalam to faktycznie już wiem dlaczego tak napisałas, po prostu jesteś trochę zawiedziona, lekarza jak się nie powie o wydrukowaniu zdjęcia to nie wydrukuja. Mój lekarz zawsze drukuje mam z każdej wizyty miałam już chyba z 8 usg i z każdego zdjęcia, przykro mi że nie widziałaś ;-(

jutro córka ma zakończenie roku w prywatnym przedszkolu, gra w przedstawieniu główna rolę ;-) a potem idą na basen przeszkolny i mam ją plażowo wyszykowac. Ale do przesyłka Chodzą do piątku ;) a ja z synem i znajomymi, jadę nad wodę. I też już się wyszykowalismy. ;) a teraz Zabieram dzieci do snu będę później. ! dziękuję za WSZYTKIE mile wiadomości i kciuki <3

......:::::::::16t. i 0d::::::::.........
Na mój chłopski rozum, to macica rośnie, wszystko się rozciąga i tak reaguje. Ale nie znam się, wiem że to normalne i nie ma co się przejmować. To mi wystarczy :)
Ja ostatnio pochłonęłam 12! kawałków i chyba z 3l lemoniady xD Wytoczyłam się z Mężem szczęśliwa jak nigdy ^^
Łoooł nieźle :) haha ale ja pewnie nie lepsza. Niestety jak jestem na festiwalu, to tak mi się uszy trzesą na tą pizzę, że nie jestem w stanie skupić się na liczeniu :)
Do mnie pizza hut jedzie :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooooo ale Ci dobrze, smacznego :) cieszę się bardzo, że wyniki wyszły Ci dobrze! :D
Dziewczyny odebrałam wyniki z krwi i hemoglobina 10,3. To bardzo zle?? A codziennie wcinam tabletki z buraka czerwonego
emoji21.png
Bardzo nie, ale trzeba coś z tym zrobić. Ja przy takim wyniku dostałam tabletki na receptę i dieta. A jakie masz widełka z laboratorium na hemoglobine?

Ostatnia edycja:
Na mój chłopski rozum, to macica rośnie, wszystko się rozciąga i tak reaguje. Ale nie znam się, wiem że to normalne i nie ma co się przejmować. To mi wystarczy :)

Łoooł nieźle :) haha ale ja pewnie nie lepsza. Niestety jak jestem na festiwalu, to tak mi się uszy trzesą na tą pizzę, że nie jestem w stanie skupić się na leczeniu :)

Ooooo ale Ci dobrze, smacznego :) cieszę się bardzo, że wyniki wyszły Ci dobrze! :D

Bardzo nie, ale trzeba coś z tym zrobić. Ja przy takim wyniku dostałam tabletki na receptę i dieta. A jakie masz widełka z laboratorium na hemoglobine?
No właśnie dolna granica to 12. Jutro mam wizytę i upomnę sie o jakieś leki.

reklama
Uwielbiam ta miejscowość bawcie się dobrze!
Dziewczyny mam pytanie dzisiaj bardzo boli mnie brzuch na dole w pierwszej ciąży tak nie miałam i nie wiem, czy dzwonić do lekarza od paru dni w macicy czułam z lewej tali ból teraz silny ból brzucha i do tego mam takie wzdęcia gazy cały brzuch się rusza od tego codziennie muszę brać esspumisan mam nadzieje, ze to nie szkodzi bo bez tego nie mogę funkcjonować a boję się że te gazy które nie chcą wyjść bo jaj skurcze od tego szkodzą moim chłopaka
Myślę, że to nic złego. W drugim trymestrze będziemy czuły różne bóle, bo wszystko w nas się zmienia. Lekarz mi powiedział, że puki nie krwawimy, to nie panikujemy.

Do góry