reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Od rana mam koncertowo w domu.. współczuję sąsiadom bo muza dość głośno a między dźwiękami moje wycie bo śpiewem tego nazwać nie można :p od zawsze uwielbiałam muzykę nawet swego czasu pracowałam w radio, kocham śpiewać, pamiętam większość tekstów piosenek a natura obdarzyła mnie takim głosem, że wokół psom łby pękają ;)

Teraz na tapecie
tak pozytywniej, bo na co dzień preferuję ostrzejszy sznyt ;)

reklama
@Eraja akurat w mój mąż próbował mnie przekonać do wiedźminowych imion [emoji23] dzielnie walczyłam by to nie przeszło, całkowicie nie mój klimat [emoji6].
Mi z żeńskich Łucja się bardzo nie zgrywa z nazwiskiem, choć mąż uważa, że właśnie pasuje idealnie.. Ale dla mnie inicjały Ł. Ł wyglądają tragicznie [emoji6]. Z imieniem dla dziewczynki będziemy mieć dużo większy problem [emoji6].

@reniuszek w życiu bym nie pomyślała, że zwykła oliwka może narobić takich problemów! Mam nadzieję, że lekarz coś szybko zaradzi na ten ból.

@chucherko to i tak 6 dni przede mną [emoji6]. Chociaż mam obawy, że tego 11 dziecko okaże się wstydliwe i nie zaprezentuje swojej płci [emoji6]. Ale pewnie od razu będę musiała się umówić gdzieś na usg połówkowe, bo wizyta wypada w 19t6d.. To najwyżej na połówkowym się dowiem [emoji6].

@Zinc ja nie mam ani tego ani tego, ale gdy trochę czytałam w tym temacie to podobno pralko - suszarki częściej się psują (bo tak jakby używa się jej podwójnie) i powinno się suszenie jednego wsadu pralki robić na dwa razy (czyli używanie tak jakby już potrójne wychodzi).
Mi się suszarka marzy [emoji6] już nawet uświadomiłam męża gdzie ewentualnie ustawimy taki sprzęt [emoji6] jak już mnie góra prania do wieszania przy dziecku przerośnie [emoji23].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Zinc lepiej osobno pralke i suszarke:)Mniej awaryjne i wiecej sie miesci i raczej polecaja na forach wlasnie osobno

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@Eraja akurat w mój mąż próbował mnie przekonać do wiedźminowych imion [emoji23] dzielnie walczyłam by to nie przeszło, całkowicie nie mój klimat [emoji6].
Mi z żeńskich Łucja się bardzo nie zgrywa z nazwiskiem, choć mąż uważa, że właśnie pasuje idealnie.. Ale dla mnie inicjały Ł. Ł wyglądają tragicznie [emoji6]. Z imieniem dla dziewczynki będziemy mieć dużo większy problem [emoji6].

@reniuszek w życiu bym nie pomyślała, że zwykła oliwka może narobić takich problemów! Mam nadzieję, że lekarz coś szybko zaradzi na ten ból.

@chucherko to i tak 6 dni przede mną [emoji6]. Chociaż mam obawy, że tego 11 dziecko okaże się wstydliwe i nie zaprezentuje swojej płci [emoji6]. Ale pewnie od razu będę musiała się umówić gdzieś na usg połówkowe, bo wizyta wypada w 19t6d.. To najwyżej na połówkowym się dowiem [emoji6].

@Zinc ja nie mam ani tego ani tego, ale gdy trochę czytałam w tym temacie to podobno pralko - suszarki częściej się psują (bo tak jakby używa się jej podwójnie) i powinno się suszenie jednego wsadu pralki robić na dwa razy (czyli używanie tak jakby już potrójne wychodzi).
Mi się suszarka marzy [emoji6] już nawet uświadomiłam męża gdzie ewentualnie ustawimy taki sprzęt [emoji6] jak już mnie góra prania do wieszania przy dziecku przerośnie [emoji23].

Nie no, to My oboje w tym siedzimy xD Ale rozsądek matki wygrał. Też kocham Łucję! <3 Nam by akurat współgrało :D

Nastawiłam pralkę. Niech się pierze. Akurat program na 60 stopni pierze prawie 3h... do 14 powinnam się ogarnąć xD

Dziewczynki mam do Was pytanie ostatnio jak moja mama była w sklepie poprosiłam ja żeby kupiła mi farbę do włosów bez amoniaku i też taka kupiła macie jakieś opinie na temat Schwarzkopf Palette Perfect Care Color pisze na niej NO AMMONIA.
Myślicie mogę spokojnie zafarbować nią włosy? Nie zaszkodzę dzidziom w brzuszku?
Wiem że kiedyś poruszałyście ten temat ale wolę się jeszcze raz Was poradzić.

Dziewczynki mam do Was pytanie ostatnio jak moja mama była w sklepie poprosiłam ja żeby kupiła mi farbę do włosów bez amoniaku i też taka kupiła macie jakieś opinie na temat Schwarzkopf Palette Perfect Care Color pisze na niej NO AMMONIA.
Myślicie mogę spokojnie zafarbować nią włosy? Nie zaszkodzę dzidziom w brzuszku?

Czytałam dużo na ten temat i spokojnie można farbować tylko trzeba zadbać o dobrą farbe i żeby w pomieszczeniu była dobra wentylacja żeby nie wdychać oparów.

Mój ginekolog uważa, że można też farbą z amoniakiem farbowac włosy. Z punktu chemicznego jak farbą nie ma amoniaku to ma inny nośnik np monoetyloamine (MEA).
Jak w pierwszej ciąży zapytałam się o farbowanie lekarza to powiedział tak, że jak mam zamiar wypić farbę to odradza, na głowie nikomu krzywdy nie zrobi. Ja jedynie dbam o to by mieć dostęp świeżego powietrza by nie wdychac za dużo oparów

reklama
@Eraja @Rossiczka a jakich zdrobnień do imienia Łucja się używa [emoji6]?

U Was też taka pogoda w kratkę? Co chwilę wychodzi prażące słońce, a za moment już jest pochmurno i wieje.. Mamy dziś pogrzeb jednego ze współpracowników i czuję się w obowiązku iść na cmentarz. Ale po omdleniu na procesji Bożego Ciała wolałabym uniknąć stania w pełnym słońcu. Mam nadzieję, że pogoda nie spłata mi psikusa..

Do góry